comScore

Galatasaray Galatasaray

'Drogba, Hagi ve Hakan Şükür gibi..'

30 Nisan 2013, Salı 14:46

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Celal Gürcan, şampiyonluk için son derece temkinli konuştu.

DÜŞÜNCEMİZ ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI DEĞİL; SİVASSPOR MAÇINI KAZANMAK
Radyospor\'da Özgür Sancar\'ın sorularını yanıtlayan Gürcan, \"Önümüzde 90 dakika var. Önce Sivasspor maçını kazanılım; ondan sonra kutlumaları düşünürüz. Bu işler belli olmaz. Futboldur bu. Mutlu sona ulaşmak içi teknik heyetimiz ve futbolcularımız ellerinden geleni yapıyorlar\" dedi.

KUTLAMA TRABZONSPOR MAÇINDAN SONRA
Gürcan, \"Sivasspor maçını kazandıktan sonra şampiyon oluyoruz; ama kutlama yapmak şık olmaz, biz 3 maçı da kazanıp, Trabzonspor maçından sonra kutlama yaparız\" dedi ve ekledi: \"Biz kalan 3 maçı da kazanmaya kanalize olduk. Bunun dışında bir şey düşünmüyoruz.\"
GÖNLÜMÜZ FENERBAHÇE\'YLE BİRLİKTE, UMARIM FENERBEHÇE FİNALE YÜKSELİR
Abdullah Kiğılı\'nın medyada yer alan açıklamalarında, Fenerbahçe\'nin Avrupa Ligi\'nde finale çıkması durumunda, başkan Ünal Aysal\'ın Amsterdam\'a davet edileceği yönündeki sözleri için ise \"Sayın başkanın kararıdır. Başkanımız programı uygunsa davete icabet edebilir. Gönlümüz bir Türk takımıyla Fenerbahçe\'yle birliktedir. Umarım Fenerbahçe finale yükselir\" diye konuştu.

SİVASSPOR MAÇINI KAZANMADAN, FENERBAHÇE DERBİSİ İÇİN YORUM YAPMAK DOĞRU OLMAZ
Şükrü Saraçoğlu\'ndaki derbiyle ilgili yorum yapmanın şık olmayacağını belirten Gürcan, \"Biz henüz Sivasspor maçının oynamadık. Şimdiden, şampiyonluk kutlamasından bahsetmek şık olmaz. Şık olan şey Fenerbahçe\'ye Avrupa Ligi\'nde başarı dilemektir. Türk futbolunun itibarı yükseliyor. Biz bunu daha önce yaşadık. Avrupa Ligi\'ni kazandık. Daha önceki yıllarda Türk takımlarına Avrupa\'da maç öncesi organizasyonlarda küçümseyici gözle bakılıyordu. Türk olarak, milli takım olarak çok ezildik. İkinci sınıf bir futbol ülkesi olarak algılanayorduk. Şimdi ise bunları aştık. Galatasaray UEFA ve süper Kupa şampiyonlukları, milli takımın başarıları. Bizim bu sezon Şampiyonlar Ligi\'nde ilk 8\'e kalmamız. Fenerbahçe\'nin Avrupa Ligi\'nde final yolunda olması. Bunlar ihtiyacımız olan başarılardır\" dedi.

FLORYA\'DA DİSİPLİNDEN TAVİZ YOK
Florya\'da hiç biçimde rehavet yaşanmadığını ve hayatın normal akışında olduğunu dilge getiren Gürcan, \"Bizim yönetim kurulu toplantımız da Florya\'da... Yönetim olarak akşam antranmanını da izleyeceğiz. Aynı disiplinle takımımız çalışıyor. Disiplinimizden hiç bir şey kaybetmiş değiliz\" şeklinde konuştu.

TERİM VARSA, GALATASARAY BAŞKA BİR ŞEY DÜŞÜNMEZ, TERİM\'İN GÖNLÜ DE GALATASARAY\'LADIR
Celal Gürcan, Fatih Terim\'in İtalya\'da, Roma\'dan ve pek çok Avrupa ülkesinden teklif aldığı yönündeki haberler için ise \"Bunları konuşmaya gerek yok. Terim\'in gönlü her zaman Galatasaray\'ladır. Bizim gönlümüzde öyle... Terim varsa, Galatasaray başka bir şey düşünmez. Aklın yolu birdir. Başka bir şey düşünmeye dahi gerek yoktur\" dedi.

FUTBOLCULAR DROGBA\'NIN DOĞAL LİDERLİĞİNİ KABUL ETTİLER
Dider Drogba\'nın liderlik vasfına vurgu yapan Gürcan, \"Ben bunu daha önce Hagi\'de, Hakan Şükür\'de gördüm. Liderlik nasıl oluyor. Diğer futbolcuların lideri doğal olarak kabul etmesiyle oluyor. Drogba liderlik için bir kaç adım önde. Bunu layıkıyla biliyor. Futbolu bıraktıktan sonra ne yapacağını bilemem; çünkü şu anda oynuyor. Başarılı bir grafik çiziyor. Böyle bir futbolcu için seneye ya da öteki sene futbolu bırakıyor demek doğru olmaz. Biz kendisinden çok memnunuz\" şeklinde konuştu.

TARAFTARIMIZ BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ
Çok gergin maçlar yaşadıklarını belirten Celal Gürcan,\"Buna rağmen taraftarımız Galatasaraylılığa yakışır bir duruş sergiledi. Ne yapması gerektiğini çok iyi bilen ve bunu yapan bir taraftarımız var. Bizi bu sezon çok mutlu ettiler. Hepsine teşekkür ederim\" dedi.

FATİH HOCA MAÇLARDA FİZİKİ UZAKLIĞI HİÇ HİSSETTİRMEDİ
Fatih Terim\'in cezası nedeniyle kulübede olmamasının takımı nasıl etkilediğiyle ilgili bir soru üzerine \"Fiziki yakınlık tabii ki çok önemli, bir başka havadır; ama Fatih hoca şu anda onu hiç hissettirmiyor; çünkü Fatih hoca gönül olarak futbolculara çok yakın. Bunu hiç hissettirmiyor\" ifadelerini kullandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!