comScore

Galatasaray Galatasaray

Muslera, Burak, Alper, Terim ve çok daha fazlası...

30 Nisan 2013, Salı 12:05

Galatasaray Başkan Yardımcısı Refik Arkan gündeme dair Sporx'e açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Refik Arkan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Galatasaray'ın tek düşüncesinin şu anda şampiyonluk olduğunu ifade eden Arkan, sarı-kırmızılı takımdan ayrılacağı yönünde iddialar olan Fatih Terim hakkında çıkan haberlerin 'komik' olduğunu söyledi.

"TFF'DEN KURALLAR NEYSE ONU İSTEDİK"

Galatasaray'ın camia olarak tam anlamıyla şampiyonluğa kilitlendiğini dile getiren Arkan, "Şu anda tek düşüncemiz Sivasspor maçını kazanarak şampiyonluğumuzu resmi olarak ilan etmek. Çok ciddi bir hazırlığımız söz konusu değil, sadece şampiyon olmak istiyoruz. Federasyondan şampiyonluk kupası için bir isteğimiz oldu ancak bu isteğimiz kurallar, talimatlar çerçevesinde oldu. Teamüller neyi gerektiriyorsa onu istedik, farklı bir isteğimiz olmadı. Arkadaşlarımız şampiyon olursak kupayı Kadıköy'de kaldırmamızın önünde bir engel olmadığını söylüyor." dedi.

"F.BAHÇE İSTER ALKIŞLAR, İSTER ALKIŞLAMAZ"

Fenerbahçe'yi Avrupa'da desteklediklerini ifade eden Arkan, "Fenerbahçe'nin Avupa'da başarısız olmasını isteme gibi bir durumumuz söz konusu değil. Fenerbahçe, UEFA Kupası'nı alırsa destekleriz, bu konuda bir çekincemiz olamaz. Şampiyon olup Kadıköy'e çıkarsak da Fenerbahçe bizi alkışlar, alkışlamaz; bu durum onların bileceği bir iş. Biz bir karışamayız." dedi.

"PORTEKİZ İÇİN BİZE BİR DAVET GELMEDİ"

Arkan, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın "Portekiz'e seve seve giderim" açıklamasından sonra Fenerbahçe'den kendilerine bir davet olup olmadığı yönündeki soruya ise; "Bize bu konuda bir davet gelmedi" sözleri ile yanıtladı.

"FATİH TERİM - ROMA HABERLERİ KOMİK"

Fatih Terim'in sezon sonunda Roma'ya gideceği yönünde çıkan haberleri de yalanlayan Arkan, "Allah aşkına böyle bir şey olabilir mi? Takım şampiyonluğa gidiyor, çıkan haberlere bak. Fatih Terim'i herkes tanıyor, bu sözüm tüm dedikodular için yeterli aslında. Her şeyi bir zamanı, zemini var. Bu çıkan haberlere aldırış etmiyoruz. Bazıları kendisi çiziyor, kendisi oynuyor" şeklinde konuştu.

"ALPER POTUK BİZİM İSTEDİĞİMİZ BİR FUTBOLCU"

Galatasaray'a transferi söz konusu olan Alper Potuk hakkında da konuşan Arkan, "Alper Potuk bizim bir süredir isteğimiz, ilgimizin olduğu bir oyuncu. Halil Ünal, bazı açıklamalar yaptı ve bugün de oyuncusu ile görüşecek ve muhtemel bir ikinci açıklama daha yapacak. Sezon sonunda oturup konuşacağız ve net olarak bazı durumları bir kez daha konuşacağız" dedi.

"MUSLERA'NIN TALİPLERİ KULAĞIMIZA GELİYOR"

Fernando Muslera hakkında çıkan transfer haberlerini de yorumlayan Arkan, "Muslera çok değerli ve sürekli göz önünde olan bir isim, taliplerin olması normal. İkili görüşmelerden bazı taliplerin olduğu sonucunu çıkarıyoruz ancak kulübümüze ulaşan resmi bir teklif olmadı. Teklif gelirse oturur, günün şartlarına göre değerlendiririz. Satılmayacak diye bir durum söz konusu değil ancak bunların hepsi sezon sonunda konuşulacak. Burak Yılmaz için de aynı şeyler geçerli. Bizim için çok değerli oyuncular ancak bunların hepsinin kararını Fatih hocamız verecek" ifadelerini kullandı.

"MELO VE UMUT KARARINI HOCAMIZ VERECEK"

Felipe Melo ve Umut Bulut konusunda da soruları cevaplayan Arkan, "Bu konuda daha zamanımız var, şampiyon olalım ve daha sonra bu konularda da çalışmalarımızı tamamlayacağız. İki oyuncumuz konusunda da kararı Fatih hocamız verecek, o ne derse o olacak. Hocamız tabii ki hem Melo hem de Umut ile konuşmuştur ancak bizim açımızdan şu anda transfer için hocamızdan gelecek olan kararı beklemek durumundayız" dedi.

HABER: Fatih ŞAMLIOĞLU

Yasal Uyarı: Bu haber kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!