comScore

Galatasaray Galatasaray

ultrAslan'dan sert gönderme!

29 Nisan 2013, Pazartesi 17:16

Süper Lig'in 31. haftasında Gaziantespor deplasmanında çıkan olaylar hakkında Galatasaray'ın ünlü gurubu ultrAslan'dan sert açıklama geldi.

İşte ultrAslan'ın yayımladığı o mesaj;

28 Nisan 2013 tarihinde Gaziantep deplasmanımız öncesinde Kamil Ocak Stadyumu\'nda yaşanan tatsız olaylar kamuoyunun malumudur.

Gaziantepspor\'un bir önceki iç saha maçına kıyasla bilet fiyatlarını 20 kat yukarı çekerek, aynı tribünün sezon başı kombine fiyatı olan 100 TL\'ye Galatasaray taraftarına satışa çıkarılması skandalına rağmen taraftarlarımız Türkiye\'nin dört bir yanından Gaziantep\'e armanın peşinde akın etmiştir. Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek ve yarı final maçlarıyla aynı standartta tutulan bilet fiyatlarına rağmen ülkemizin güzide şehrine yakışmayacak stadyum girişleri ise her yıl olduğu gibi yine taraftar için eziyete dönüşmüştür. Büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmak için yatırımlar yapılan ülkemizde, mevcut stadlarımızda senelerdir bir düzenleme yapılmaması kabul edilemez bir ihmaldir.
Pazar günü stadyum çevresi ve içerisinde yaşanan sorunlar silsilesinin ilk halkası binlerce Galatasaray taraftarının yetersiz güvenlik önlemleri ile stada sadece birkaç metrekarelik bir kapıdan alınmaya çalışılması sonucu ciddi bir izdiham ve ezilme tehlikeleriyle karşı karşıya kalınmasıdır. Bu halkanın devamı ve daha vahim olanı ise bu noktada insanların sağlıklı hareket edebilmesinden, can güvenliğinden ve ortamın selametini sağlamaktan sorumlu olan yetkililerin, kontrolü sağlamayı bırakın tamamen kontrolün kaybolmasına sebebiyet vermesi ve kullandığı biber gazı ile o izdihamda yaşanan sağlık problemlerinin sorumlusu haline gelmesidir. Kısacası yetkililer almadıkları önlemlerin faturasını da taraftara kesmeye çalışmış bu esnada da alanda Kadın ve çocuklar başta olmak üzere bir çok taraftar zarar görmüştür.

Galatasaray taraftarlarına fahiş fiyatlardan bilet satmakla yetinmeyen Kulüp yönetimi, sattığı fazla biletlerle de Galatasaray Taraftarları\'nı mağdur etmiş, tribüne takımını desteklemeye gelen ve elinde resmi bileti olan sayısız taraftarlarımız ne yazık ki stad dışında bırakılmıştır. Bu esnada giriş kapılarındaki izdihamın ortasında havaya su sıkar gibi sıkılan biber gazlarının sonucu bir çoğu çocuklarını korumak için olmak üzere taraftarlarımız can havliyle sahaya girmek durumunda kalmıştır.

Maç saatinden bu yana spor sevgisinin değil sahiplerinin fanatiği olan amigo muhabirler ve satılmış kalemlerin kamuoyuna yansıttığı gibi Galatasaray taraftarı, başkaları gibi hazımsızlık sonucu saldırmak için değil kendilerine uygulanan şiddetten korunmak için sahaya inmiştir. Bu olayları ayırt edemeyen yahut ayırt etmemesi yönünde emir alan basın etiğinden yoksun kalemlerin olayı çekmeye çalıştıkları noktadaki gibi sahte biletlerin olmadığının kanıtı ise temsilciliklerimizin elinde kalan yüzlerce bilettir ve ultrAslan gerekirse bu biletleri valiliğe bildirerek kamuoyunu aydınlatabilecek pozisyondadır.

Hafta başında kutladığımız \"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı\"nda tüm dünya çocuklarını kucaklama görüntüleriyle her kıtada takdir toplayan bir milletin yetkililerinin, stadyumlarda saf ve temiz arma sevgisiyle Galatasaray\'a koşan çocukları nefes alamaz ve korkudan ağlar halde ambulanslara taşınmasına sebep olması ise asla kabul edilemeyecek türden bir zulümdür!

Bu vesileyle Gaziantepspor yönetimine her taraftarın medeni koşullarda stadyuma giriş yapma hakkının olduğunu hatırlatıyor ve kendilerini bu zafiyetlerle dolu sistemin düzeltilmesi için gerekli çalışmaları yapmaya çağırıyoruz.

Olaylar esnasında zarar gören Kadın ve çocuklarımız başta olmak üzere tüm Galatasaray Taraftarlarına geçmiş olsun diyor, bu rezaletin yaşanmasına sebep olan yetkilileri de esefle kınadığımızı kamuoyuna bildiriyoruz.

ultrAslan

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!