comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray G.Antep'te istediğini aldı!

28 Nisan 2013, Pazar 21:53

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, deplasmanda Gaziantepspor ile karşı karşıya geldi. Sarı kırmızılı takım ikinci yarıda oynadığı başarılı futbolla sonuca gitmesini bilirken şampiyonluk ilanını ise haftaya bıraktı...

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında şampiyonluğa koşan Galatasaray, deplasmanda Gaziantepspor ile karşı karşıya geldi.

Kamil Ocak Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Galatasaray 1-0 kazanmasına rağmen en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin Kayserispor karşısında 3 puan alması nedeniyle şampiyonluk ilanını haftaya bıraktı.

İlk yarısı golsüz biten mücadelede Galatasaray'a galibiyeti getiren golü 61. dakikada Burak Yılmaz kaydetti.

Mücadelede Galatasaray, ikinci yarıda oynadığı futbolla sonuca giderken sarı kırmızılı takım en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 9'a çıkardı. Gaziantepspor galibiyetiyle puanını 65'e çıkaran Galatasaray, bir sonraki hafta oynayacağı Sivasspor maçından 1 puan dahi çıkarması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek.

Küme düşmeme mücadelesi veren Gaziantepspor ise 39 puanda kalarak ateş hattının üzerindeki yerini korudu.

DAVALA KULÜBEDE

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Gaziantepspor'a konuk olan Galatasaray, sahaya antrenör Ümit Davala yönetiminde çıktı. PFDK'nın 9 maç ceza verdiği teknik direktör Fatih Terim ise maçı, tribünden takip etti.

Galatasaray'ın, Mersin İdman Yurdu ile oynadığı karşılaşmadan sonra Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 1 maç ceza verilen antrenör Ümit Davala, 2 hafta sonra takımın başında yer aldı. Davala, karşılaşma öncesinde dağıtılan listede de Galatasaray teknik sorumlusu olarak gösterildi.

GALATASARAY TUTUK BAŞLADI

Süper Lig'de adım adım şampiyonluğa koşan Galatasaray, Gaziantepspor karşılaşmasına tutuk başladı. Sarı kırmızılı takım, Gaziantepspor'un kapalı savunmasını ilk yarıda açmayı başaramazken gol ayakları Drogba ve Burak Yılmaz'ı da pozisyonlara sokamadı.

Gaziantepspor ise galibiyet parolasıyla çıktığı Galatasaray karşılaşmasına iyi başlayan taraf oldu. Kırmızı siyahlılar sarı kırmızılı takımın kalesine ciddiyetle giderken zaman zaman da yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremedi.

MUSLERA ETKİSİ

Galatasaray'ın hücuma çıktığı anlarda ev sahibi Gaziantepspor sarı kırmızılı takımın savunmasında boş alanlar yakaladı. Organize hızlı hücumlar geliştirerek maçın en tehlikeli pozisyonunu 28. dakikada gerçekleştirdi.

Savunmanın arkasına sızan Litvanyalı Sernas, Sağ çaprazda kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Sernas, yerden gönderdiği şutta Muslera'nın soğuk kanlılığı devreye girdi. Uruguaylı file bekçisi topu zorlanmadan kontrol ederek olası gol pozisyonunu savuşturmuş oldu.

BİR DİREK...

Galatasaray'ın düzensiz hücumlarının devam etmesi, Gaziantepspor'un daha ciddi ataklar geliştirmesini sağladı.

Bülent Uygun'un öğrencileri, 32. dakikada yaşanan pozisyonda direğe takıldı. Fildişili golcü Rostand, sol çaprazda kontrol ettiği topu önüne aldı. Kaleye sert giden şut, Muslera'nın çabalarına rağmen direğe çarpıp oyun alanına döndü.

Maç kalan dakikalarında iki takım da eşitliği bozamayınca ilk yarı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

BURAK HATAYI AFFETMEDİ!

İkinci yarıya ilk yarıdakinden daha istekli başlayan Galatasaray, ilk düdükle birlikte Gaziantepspor kalesine yüklenmeye başladı. Yekta - Emre Çolak değişikliğiyle ikinci yarıya başlayan Galatasaray, hücuma daha fazla konsantre olarak oyunu Gaziantepspor yarı sahasına yıkmayı başardı. Üst üste yapılan atakların sonunda Galatasaray aradığı golü bularak maçta öne geçmeyi başardı.

61. dakikada Felipe Melo, orta alanda buluştuğu topu rakip savunma arkasına gönderdi. Gaziantepspor savunmasından Binya topu uzaklaştırmak isterken ayağı kayıp yere düştü. Fırsattan istifade eden Burak, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi.

MAÇ GALATASARAY'IN KONTROLÜNDE

Atılan golün ardından Galatsaray, deplasmanda oynamasına rağmen oyunun hakimi görüntüsünü kaybetmezken, maç sonuna kadar da Gaziantepspor'a net gol pozisyonu şansı vermedi.

Sarı kırmızılı takımın savunmasında Semih - Dany ikilisi maç boyunca hatasıza yakın bir performans sergilerken orta alanda da Melo ve Selçuk'un oyunları göz doldurdu.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Galatasaray, sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!