comScore

Galatasaray Galatasaray

Kiğılı: 'G.Saray şampiyon gelirse alkışlarız'

28 Nisan 2013, Pazar 10:35

Fenerbahçe Spor Kulübü başkan vekili Abdullah Kiğılı, Galatasaray'ın Kadıköy'e şampiyon gelmesi durumunda alkışlanabileceğini belirtti.

Fenerbahçe Spor Kulübü başkan vekili Abdullah Kiğılı, KanalTürk'te Top Bizde programına katıldı ve gündemdeki konularla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Finale yükselme inançlarının olduğunu belirten Kiğılı, finale kalmaları durumunda Türkiye Kupası'nda oynayacakları Eskişehirspor maçının ertelenmesini isteyeceklerini belirtti.

Galatasaray'ın Kadıköy'e şampiyon gelmesi durumunda alkışlayacaklarını belirten Kiğılı, finale kalmaları durumunda ise Ünal Aysal ve diğer tüm kulüp başkanlarını davet edeceklerini belirtti.

"KOLAY KOLAY PES ETMEYECEĞİZ"

"1-0'la gitmek ile 2-0, 3-0'la gitmek çok farklı. İkinci maç kolay değil. İşimiz zor. Mutlaka ve mutlaka 1 gol atmak mecburiyetindeyiz. Futbolcularımız artık inanmışlar. Mutlaka almak hırsındalar. Teknik kadro, yönetim, futbolcular yapılacak ne varsa yapılıyor. Bu inançla maçlara çıkıyorlar. Plzen'de, Lazio'da oynadığımız maçta da öyle. Dikkat ederseniz, bu kupada son 7 maçta yenilmezlik serimiz devam ediyor. İnançlılar.

2-0, 3-0 olsa daha mı iyi olurdu ama olmadı. Şans bizden yana değil. Bunda da bir hayır vardır. Öyle kolay kolay pes etmeyeceğiz, mücadelemize devam edeceğiz. Buraya kadar büyük fedakarlıklarla geldik. Bundan sonra da böyle devam edecek diye düşünüyoruz."

"BENFICA KÖY TAKIMI OLDU"

"Son 2 günden beri gazeteleri okuyorum. Neredeyse, Benfica'yı köy takımı haline getirdiler. Dönün geriye bakın, ben Eusebio diye bir futbolcu hatırlıyorum. Benfica büyük bir takım. Yıllarca kendi liginde ve Avrupa'da şampiyonluklar kazanmış, geçtiğimiz hafta Benfica'nın oyununu görenler bizim maçtan sonra köy takımı diyorlar. Hiç kimse de demiyorlar ki, Fenerbahçe öyle iyi oynadı ki Benfica'yı hapsetti ve oynatmadı. 38 maçtır bu takım yenilmiyor. Benfica'ya neredeyse mahalle takımı deyip finale koydular. Öyle kolay bir iş değil bu. İşimiz çok zor. Dolayısıyla, biz 2 yıldan beri, 3 Temmuz'dan beri neler çektik bir gün tarih yazacak. Bunu yazmaya kalsak, 5 bin sayfalık kitap olur. Bir de arka tarafta kulübü yönetmek, teknik kadroyu muhafaza etmek, yeni transferler yapmak zor. Ben hatırlıyorum, Şampiyonlar Ligi'ndeki kura çekiminden 2 gün evvel biz hazırlık yaparken, 2 gün zarfında UEFA'ya alınmadık. Bu olunca kadrodan 3-4 kişiyi bir anda kaybettik. Yani, bunların hepsini tarih zaman içinde yazacak. Bugünlere gelmemizin asıl nedeni büyük bir taraftar kitlesine sahibiz ve bu taraftar kitlesi de kulübüne sahip çıkıyor. Her şekilde sahip çıkıyor, loca öyle, kombine öyle, Fenerium öyle. Fenerium'un cirosu müthiş. İnanılmaz ürünler satılıyor. Fenercell öyle. Kulübe gelebilecek olan ne kadar gelir varsa, taraftar kulübüne sahip çıkmış ve bu 100 yıllık kulübüne destek olmuş."

"HINCAL ULUÇ KENDİ MAÇINI OYNAR"

Programın yorumcularından olan Bilgin Gökberk'in "Abdullah abi galiba Hıncal Uluç'u kastettiniz. Hıncal Uluç'un 30 senedir tarzıdır bu. Fenerbahçe Benfica'yla maçını oynadı, Hıncal Abi'de kendi maçını oynadı. Onun hep böyle bir tarzı vardır. Onun için onu pek fazla dikkate almamak lazım. Bu kupayı da en çok siz istiyorsunuz. Bu turu geçerseniz kupayı almakta fazla şansınız var, ben öyle görüyorum." sözleri üzerine Abdullah Kiğılı; "Yüzde yüz haklısın Bilgin'ciğim. Her dediğin doğrudur, katılıyorum" dedi.

"ESKİŞEHİR MAÇININ ERTELENMESİ TALEBİMİZ OLACAK"

"Ziraat Türkiye Kupası'nda talebimiz olacak. Tam araya sıkışıyor biliyorsunuz. Eskişehirspor'la kendi stadımızda bir maç daha var. O maçın ertelenmesi için bir talebimiz olacak. Galatasaray maçının ertelenmesi talebiyle ilgili olarak yönetimimizin bir kararı yok. Türkiye Kupası'nda alınmış böyle bir kararımız var. İlerleyen günlerde daha net olur. Finale kalabilirsek, böyle bir talebimiz olacak. Kalamazsak olmayacak."

"GEREKİYORSA ALKIŞLARIZ"

"Biz Galatasaray'la ilk devre Arena'da oynadık. Bize fevkalade bir karşılama yaptılar. Kapılarda karşılandık, sıcak bir şekilde. Anlamakta güçlük çekiyorum. Normal hayatımızda bir araya geliyoruz. Aynı masaları paylaşıyoruz, aynı yerlerde yemek yiyebiliyoruz. Medeni bir şekilde konuşabiliyoruz. Bizim kendi aramızda bir sorun yok ki. Bunu niye böyle devamlı uzattıkça uzatıyorlar. Tek tek bütün arkadaşlarımıza, hem gelirken hem giderken bizi fevkalede güzel ağırladılar. Biz bunun karşılığında, onlardan daha iyisini yapmak mecburiyetindeyiz. Onlar da bizim dostumuz. 100 yıllık kulüp bunlar. Fenerbahçe'yi tukaka yapın, Galatasaray'ı tukaka yapın. O zaman ne size iş kalır, ne bana iş kalır. Bu iş biter. İnsanlar 100 yıl boyunca dostluğunu sürdürmüş. İsteniyor ki, kavgalı bir ortamda biz de kavga edelim. Kavga etmeyeceğiz, hiç kimse merak etmeyin. Herkesin başımızın üstünde yeri var. Gerekiyorsa alkışlarız da, her türlü yardımı yaparız da. Kimse bundan endişe etmesin. Biz ev sahibi olarak yapabileceğimiz ne varsa, en iyi şekilde yaparız.

Biliyorsunuz 4 maçımız kaldı. Toplamda 12 puan yapar. Arada 7 puan var. Demek ki matematiksel olarak iddiamız devam ediyor."

"FİNALE YÜKSELELİM, ÇAĞIRIRIZ"

"Amsterdam'daki UEFA Avrupa Ligi finaline kalınması durumunda Ünal Aysal'ı çağırıp çağırmayacaklarıyla ilgili olarak; "İnşallah o günü bir görelim de, bütün kulüp başkanlarıyla hep beraber yumruk yumruğa, hepimiz bir arada gidelim."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!