comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray taraftarının transfer tercihi!

27 Nisan 2013, Cumartesi 12:05

Galatasaray taraftarı gelecek sezon kadrolarında görmek istediği gurbetçi oyuncuyu belirledi.

@media print{.linkz01 {display:none;} .hbrheadlinenew{display:none;} .hbrtitlenew{display:none;}} Spor Toto Süper Lig'de kademeli olarak indirilecek yabancı kontenjanı nedeniyle kulüplerin önümüzdeki sezonlarda yerli transferine önem vermesi bekleniyor. Bu bağlamda çalışmalarını sürdüren Gatasaray da Türkiye piyasasındaki yüksek bonservis bedelleri nedeniyle gurbetçi oyunculara yönelecek.

Sarı-kırmızı taraftarların buluşma noktası olan Webaslan.com da bu doğrultuda bir anket hazırladı ve kullanıcılarına hangi gurbetçi oyuncuyu kadrolarında görmek istediklerine yönelik bir soru sordu. 70 bine yakın oyun kullanıldığı anket sonuçları sonunda 2 isim çok yakın oylarla zirveye yerleşti.
Galatasaray taraftarlarının %40'ı (27782), son aylarda Fatih Terim'in kadrosuna katılmasını en çok istediği isimlerden biri olarak gösterilen Fulham'ın 19'luk genç oyuncusu Kerim Frei'ın transfer edilmesi yönünde oy kullandı.

İngiltere'de oynayan oyuncunun hemen arkasında ise Bayer Leverkusen'de forma giyen Ömer Toprak ikinci sırada yer aldı. 6 milyon euro civarında bonservis bedeli biçilen stoper, %38'lik (26433) bir oy ile Kerim Frei'a yakın bir oy sayısına ulaştı.

Zirvede yer alan bu iki ismin hemen arkasında ise, Hamburg'da oynadığı dönemde Türkiye'deki takımlar ile ismi çok sık anılan, sonrasında Rubin Kazan'a transfer olduğunda unutulan Gökhan Töre %12,6'lık (8751) oyla 3. sırada yer aldı.

Listenin son iki sırasında ise Reading'de forma giyen Jem Karacan %5.0 (3471) ve Fernando Muslera'nın yüksek bir bonservis bedeli ile satılması sonrasında sarı-kırmızılıların kalesine aday olarak gösterilen Sinan Bolat %4.1'lik (2868) bulundu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!