comScore

Galatasaray Galatasaray

Drogba gerçeği!

27 Nisan 2013, Cumartesi 09:16

Yıldız oyuncunun, Fildişi Sahili Futbol Federasyonu Başkanı'nın "Davalık olduğum sponsordan ayrıl" teklifine ret yanıtı verdiği için milli takıma çağrılmadığı ortaya çıktı.

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Didier Drogba'nın milli takıma çağrılmama sebebi ortaya çıktı. Fildişi Sahili'nin yıldızı, ülkesinin geçtiğimiz ay Gambiya ile oynadığı Dünya Kupası eleme maçının kadrosuna alınmamıştı. Drogba uzun bir zamanın ardından ilk kez milli takıma davet edilmezken, Teknik Direktör Sabri Lamouchi bu kararı nedeniyle yoğun eleştiriler almış, ülkede ateşli bir tartışma doğmuştu.

Milliyet\'in haberine göre; Drogba'yı kadroya almama sebebi olarak oyuncunun eski formundan uzak olmasını gösteren Lamouchi'nin bu gerekçesinin ötesinde daha önemli bir detay su yüzüne çıktı. Afrika basınında yer alan haberlere göre, Drogba'nın milli takıma alınmamasının gerçek nedeni, Fildişi Sahili Futbol Federasyonu Başkanı Sidy Diallo ile yaşadığı bir anlaşmazlık.
Hukuki süreç
Buna göre ikilinin arası hukuki bir süreç nedeniyle açıldı. Drogba, başkan Diallo'yu Orange isimli telekominikasyon firmasına karşı olan yasal mücadelesinde desteklemedi. Diallo, milli takımın eski sponsoru olan firma ile davalık olurken, Drogba şirket ile olan kontratını sonlandırmayı reddetti.

Bunun üzerine Diallo, Teknik Direktör Lamouchi'yi arayarak isteğini yerine getirmeyen Drogba'yı kadroya almamasını istedi, \"Bir sonraki emre kadar milli takıma çağırma” dedi. Lamouchi de bu çağrıya uyarak başkanının sözünü yerine getirdi. Galatasaray forması ile oynadığı futbolla, “Ben daha ölmedim\" mesajı veren yıldız forvetin formda olmasına karşın neden milli takımdan uzak kaldığı ortaya çıktı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!