comScore

Galatasaray Galatasaray

Terim'in hesabı tuttu!

27 Nisan 2013, Cumartesi 09:01

G.Saray Teknik Direktörü Terim, ilk yarı sonunda "68 puan şampiyon yapar" öngörüsünde bulunmuştu. Terim'in hesabı tuttu ve sarı-kırmızılı ekip 68 puana ulaştığı takdirde şampiyonluğunu ilan edecek.

Liderlik, taktik bilgisi, motivasyon, tecrübe ve başarılarla dolu kariyerine Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim bir yenisini daha ekledi: Hesap uzmanlığı. Süper Lig'de bitime 4 hafta kala şampiyonluk için 7 puanlık büyük avantaj yakalayan Galatasaray'da, tecrübeli hocanın ligin ilk yarısının sonundaki öngörüleri bir bir tuttu.

Terim ve ekibi, Trabzon'daki beraberlik sonrası, lider tamamlanmasına karşın, ilk yarıdaki ciddi puan kayıplarını ele almış, \"Şampiyonluk için 68 puan yeter\" öngörüsünde bulunmuştu.
Milliyet\'in haberine göre; 62 puanla puan tablosunda ilk sırada bulunan Cim-Bom, 68'i yakaladığında şampiyonluğunu ilan edecek. Fenerbahçe kalan 4 maçını kazansa bile en fazla 67 olacak. Süper Lig'de büyük küçük arasındaki uçurumun azalması ve rekabetin tırmanmasıyla beraber ligin ilk yarısında lider olmasına karşın ciddi puanlar yitiren Cim-Bom'da Terim ve ekibi, İngiltere ya da İtalya gibi ülkelerde genel olarak kullanılan iç saha (3), deplasman (1) puanlama sisteminden yola çıkarak hareket etmişti. Buna göre ligin ilk yarısında evindeki 8, deplasmandaki 9 maç sonunda ulaştığı33 puanın ardından ikinci yarı için 35 puanın hedef için yeterli olacağı hesaplanmıştı.

25 yıldır 3 puanlı sisteminden uygulandığı ülkemizde en düşük puanla şampiyonluğa 2005-2006 sezonunda 70 puanlı Fenerbahçe ulaşmıştı. Galatasaray kalan 4 maçı 8 puanın altında bitirirse en düşük puanlı şampiyon olarak da tarihe geçecek.

Kurtuluş Yekta'da!
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in zorlu Gaziantep deplasmanı için kafasındaki 11 şekillendi. Terim'in, Elazığ maçında olduğu gibi Sneijder'in yokluğunda Yekta'yı kadroya alacağı öğrenildi. Tecrübeli hocanın, Yekta'yla özel bir görüşme yaparak, \"Senden memnunum. Ne zaman ihtiyaç olsa elinden geleni veriyorsun. Takım arkadaşlarına örneksin. Her şeyden önemlisi formanın değerini biliyor, aidiyet duygusunu en güzel şekilde sergiliyorsun\" dediği öğrenildi. Diğer taraftan, Sneijder'in 11'de olmayacak olması yabancı kontenjanı konusunda Terim'in önünü açtı. Sarı-kırmızılı hocanın Elazığ maçında yenilen golde hata yapan Dany konusunda ise henüz karar vermediği bildirildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!