comScore

Galatasaray Galatasaray

'Kadıköy'e şampiyon gidelim'

26 Nisan 2013, Cuma 08:46

Muslera, 1,5 ay önce "Takımın selameti için Kadıköy'e şampiyonluğu garantileyip gitmek en güzeli olur" demişti. Sarı-kırmızılı tüm futbolcular bu görüşte birleşti.

Galatasaray şampiyonluk turunu bu kez Kadıköy'de değil, Türk Telekom Arena'da atmak istiyor. Sarı-kırmızılı futbolcular, işi Kadıköy'e bırakmamak için Gaziantepspor ve Sivasspor maçlarını kazanarak 19. şampiyonluğunu garantilemenin planlarını yapıyor. Florya'da bu kanaati oluşturan ise geçen yıl Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çıkan olaylar. Oyuncuların psikolojini de Muslera, 1.5 ay önce Florya'daki bir antrenman sonrası basın mensuplarına yansıtmıştı.

Milliyet\'in haberine göre; Uruguaylı eldiven, \"Fenerbahçe ile yapacağımız rövanş maçına iki farklı gözle bakmak lazım. Taraftar gözüyle değerlendirirsem geçen seneki şampiyonluğun taraftara ne kadar zevk verdiğini biliyorum. Onlar yine oraya az bir puan farkıyla giderek kazanıp şampiyon olmamızı bekler. Futbolcu gözüyle bakıldığında ise bütün futbolcuların selameti için oraya (Kadıköy'e) şampiyonluğu garantileyerek gitmek en güzeli olur\" diyerek adeta bugün olacakları haber vermişti.
Şampiyonluk için gün sayan sarı-kırmızılı futbolcular yükselen tansiyon nedeniyle aynı noktada kesişti. Oyuncuların kendi aralarında sürekli toplantılar düzenlediği ve “Bu işi Kadıköy'de bırakmamalıyız. Bunun için de Gaziantep ve Sivas maçlarını kazanmalıyız” görüşünde birleştikleri belirtildi.

Hafta başından bu yana takımının gevşememesi için önlemler alan ve \"ciddiyet\" uyarısı yapan Teknik Direktör Fatih Terim'in de, futbolcularıyla birebir toplantılara başladığı ve Gaziantep maçının önemini anlattığı öğrenildi. Terim'in kalan 4 hafta içinde en önemli 90 dakika olarak Gaziantepspor deplasmanını gördüğü bildirildi.

Sneijder'de sorun çıktı

Gaziantep maçının hazırlıklarını sürdüren Galatasaray tek antrenman yaptı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen idmanın ilk bölümünde ısınma ve açma-germe hareketleri yapan sarı-kırmızılı futbolcular daha sonra taktik çalışmalar üzerinde durdu. Önceki gün gerçekleştirilen antrenmanda ağrıları artan Wesley Sneijder tedbir amaçlı olarak çalışmaya katılmadı. Tedavisine başlanan Hollandalı yıldız, Elazığ maçında kadroya alınmasına rağmen riske edilmemişti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!