comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'a dava açtılar!

24 Nisan 2013, Çarşamba 09:50

Geçen yıl Arena'da kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden genç taraftarın ailesi, gerekli sağlık önlemlerini almadığı iddiasıyla Galatasaray Kulübü'nden tazminat istedi

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maç için gittiği Türk Telekom Arena Stadyumu'nda geçen yıl kalp krizi geçirerek ölen 25 yaşındaki Fatih Çalışkan'ın ailesi, G.Saray Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu ve Medikal Park Sağlık Hizmetleri AŞ.'ye toplam 290 bin liralık tazminat davası açtı.

Fatih Çalışkan geçen yıl 22 Nisan'da kardeşiyle birlikte G.Saray-F.Bahçe maçına gitti. Devre arasında kardeşine bayılacağını söyleyen Çalışkan, başını kardeşinin omzuna yasladı. Ardından da fenalık geçirdi. Etrafta güvenlik görevlisi ve sağlık ekibi yoktu. Taraftar ambulans diye bağırdı. Bunun üzerine güvenlik ve sağlık ekipleri, kalp krizi geçiren Çalışkan'ı tribünden indirdi.

İddiaya göre; Çalışkan'a müdahale edilen sağlık odasında taşınabilir elektroşok cihazları yoktu. Stadyumda 55 bin seyirci, birçok ambulans vardı. Ama hiç elektroşok cihazı bulunamadı. Stadyumdaki ambulansların hiçbiri Çalışkan'ı almadı. Dışarıdan çağrılan ambulans 20 dakika beklendi.

Çalışkan, rahatsızlanmasından tam bir saat sonra 20.43'te Maslak Acıbadem Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanedeki doktorlar, hastanın bilincinin kapalı, solunum ve kalp atışının da durmuş olduğunu kayıtlara geçirdi. Hastanedeki tüm müdahalelere rağmen Çalışkan kurtarılamadı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!