comScore

Galatasaray Galatasaray

F.Bahçe'yi yıktı, G.Saray'ı sordular!

22 Nisan 2013, Pazartesi 16:22

Gençlerbirliği'nin Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup ettiği karşılaşmada ilk golü atan Aykut Demir, Galatasaray'a transferi ile iligli konuştu.

Fenerbahçe maçında attığı gol, gol sevinci ve başarılı futboluyla gündeme gelen, Gençlerbirliği'nin genç savunma oyuncusu Aykut Demir, galibiyet, transferi ve milli takımla ilgili önemli açıklamalar yaptı.
 
FENERBAHÇE GALİBİYETİ BİZİM İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLDU

Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Aykut, "Kolay olmadı, ama çok iyi mücadele ettik. Avrupa Ligi'ne gitmek istiyoruz. Bunu sonuna kadar zorlayacağız. Fenerbahçe galibiyeti Avrupa Ligi için bizim adımıza dönüm noktası oldu. Önümüzde 4 tane final maçı var. Bunları da kazanıp, Avrupa Ligi'ne gitmek istiyoruz" dedi.
 
GOL SEVİNCİM ÇOK FAZLA ELEŞTİRİLMEMELİ; FUTBOL HEYACAN İŞİ
Başarılı savunmacı, gol sevinciyle ilgili olarak ise "Sarı kart gördüm, Maçın başında olması, oyunun büyük bölümünde tedirgin oynamama neden oldu. Gereksiz bir hareket gibi gözüktü; ama futbol adrenalin olayı. O anda çok önemli bir gol atıyorsun, sevincin öyle ortaya çıkıyor. Bunu çok fazla eleştirmemek gerekir" şeklinde cevap verdi.
 
FENERBAHÇE'NİN ŞANSI ZORA GİRDİ

Elde ettikleri galibiyetin şampiyonluk yarışında belirleyici olup olmadığı konusuyla ilgili olarak ise Aykut, "Seyirci olarak baktığımda 7 puanlık farkın kapanması zor gözüküyor. Matematiksel olarak bitmiş değil. Ama elbette bizim elde ettiğimiz galibiyetle Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı zora girdi" dedi.
 
HOCAMIZ FENERBEHÇE'Yİ İYİ ANALİZ ETTİ!

Teknik direktör Fuat Çapa'nın Fenerbahçe'yle ilgili çok önemli tesipteleri olduğunu ve bunu hafta boyuncu kendileriyle paylaştığını dile getiren başarılı oyuncu, "Fenerbahçe, üç kulvarda son derece başarılı ilerliyor. Hocamız bütün hafta boyunca bizi Fenerbahçe'yle ilgili tespitlerini anlattı. Biz rakipten çok daha fazla mücadele etmeliydik. 'Mücadeleyi en üst düzeyde yapacaksınız' dedi. v Fenerbahçe'nin çok daha kaliteli oyuncuları var. Dolayısıyla onları yenebilmek için onlardan daha fazla mücadele etmemiz gerekirdi. Ayrıca çok taktiksel oynadık. İyikapandık, Çok fazla pozisyon vermedik. Bunu yaptık ve kazandık" şeklinde konuştu.
 
GALATASARAY VE TRANSFER?..  

Devre arasında Galatasaray'ın gündemine gelen Aykut Demir, "Transfer konusunda kulübüm ve menajerim bakıyor. Ben sadece futboluma bakıyorum. Gençlerbirliği'nin başarısı dışında bir düşüncem yok. Ama sezon sonunda ne olacağına Gençlerbirliği karar verir. Profesyonel futbolcuyum sezon sonunda ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Elbette ismimin büyük takımlarla anılması bana gurur veriyor; ama bu başarı benim kişisel başarım değil, takım başarılı olduğu için ben de başarılı oluyorum" dedi.
 
A MİLLİ TAKIM HAYALİM

Aykut Demir, "Türk Milli Takım'da olmayı çok arzu ediyorum. Bugüne kadar tüm altyaş kategorilerinde oynadım. Şimdi A 2 Milli Takımı'nın kaptanlığını yapıyorum. A Milli Takım apayrı bir yer. Hedefim A Milli Takım'da olmak. Şans gelirse bunu iyi değerlendireceğimi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!