comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'ın stoperine Premier Lig yakıştırması

12 Nisan 2013, Cuma 10:20

Galatasaray'ın unutulmuş stoperi Gökhan Zan, Real Madrid maçıyla adeta küllerinden doğarken, 90'larda Ada futbolunda iz bırakmış isimler Roy Keane, Lee Dixon ve Gareth Southgate'i kendine hayran bıraktı.

Galatasaray ile Real Madrid arasında oynanan Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçının Büyük Britanya'daki yayıncı kuruluşunun yorumcuları Gökhan Zan'a hayran kaldı ve sarı kırmızılı takımın milli oyuncusunun İngiltere Premier Ligi'nde oynayacak seviyede olduğunun altını çizdi. 80 ülkede canlı yayınlanan maçı Birleşik Krallık'taki izleyiciler için yorumlayan isimler, Manchester United'ın İrlandalı efsanesi Roy Keane, Arsenal ve İngiltere Milli Takımı'nın eski kaptanı sağ bek Lee Dixon ve Gareth Southgate idi. Bu 3 yorumcu da Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kalmak için çok iyi mücadele ettiğini belirtti. 3. golden sonra Lee Dixon "Roy, Real Madridli oyuncuların suratlarına bir bak. Galatasaray onları şoke etti. Galatasaray bu şoku lehine çevirebilirse yarı finale kalabilir" diyerek sarı kırmızılı takımı övdü. Roy Keane de Dixon'a, "Eğer ilk maçtaki penaltı verilseydi, bu maç tamamen farklı olabilirdi ama futbol öyle bir oyun ki her duyguya yer var." yanıtını verdi.

"4 YIL ÖNCEKİ JOHN TERRY'İ ANDIRIYOR"
Bütün bunlar haricinde ise iki yorumcunun esas dikkat çekici görüşleri, Euro 2008'den sonra unutulmuş milli oyuncu Gökhan Zan üzerineydi. Ujfalusi'nin sakatlığı ve Dany'nin kart cezası nedeniyle tecrübeli oyuncu iki maçta da forma giyme şansı yakaladı. Bu maçlar sonrasında üç yorumcu da Gökhan Zan'ın performansını öve öve bitiremedi.

Roy Keane, maçın spikerine, "Galatasaray'ın 5 numarasını gördünüz mü? O'nun kadar uzun boylu bir oyuncu için önemli özellikleri var." derken araya giren Lee Dixon, "O'nun adı Gökhan, çok kuvvetli ve uzun toplar ve hava toplarında çok çevik. Cristiano Ronaldo'yu çok iyi savundu." yorumunu yaptı. Bir diğer yorumcu Gareth Southgate ise "Bana 4 yıl önceki John Terry'i andırıyor. Tam bir Premier Lig savunma oyuncusu gibi. ifadelerini kullandı. 90'larda Britanya futbolunda iz bırakmış isimler Roy Keane, Lee Dixon ve Gareth Southgate, bu maç için yaptıkları değerlendirmede, Gökhan Zan'ın İngiltere Premier Lig seviyesinde olduğunu ileri sürerek, Türk futbolseverler ile dünyanın geri kalan kesimi arasındaki değer farklarını açığa vurdu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!