comScore

Galatasaray Galatasaray

Mourinho ve G.Saray! Cevap verdi!

30 Ocak 2013, Çarşamba 11:33

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'yu sarı-kırmızılı takımın başına getireceği iddialarına cevap verdi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, DidierDrogba transferi sonrası geldiği Almanya'nın Hamburg şehrinde ayağınıntozuyla ilk röportajını DHA'ya verdi. Aysal, "Galatasaray'ın ŞampiyonlarLigi'nde gruptan çıkması halinde çilek gelecek demiştim. Sneijder veDrogba transferleriyle pastamızda bir değil iki çilek oldu" diyekonuştu.

Ünal Aysal, "Aslında ihtiyacımız olan oyuncuları aldık.Çok iyi oyuncular transfer ettik. Ama Galatasaray da çok büyük birkulüp, zaten başkası da yakışmazdı" dedi.

DROGBA'NIN BİZİ TERCİHİNDE İSTANBUL ETKİLİ OLDU
Hamburg'unen ünlü oteli olan Hotel Vier Jahreszeiten (Dörtmevsim Oteli) lobisindekonuşan Aysal, "Drogba ile tek temas eden kulüp biz değildik. Dahasonraki süreçte diğer takımlar devre dışı kaldı. Hem Drogba hem de bizimiçin iyi bir transfer oldu. Drogba'nın bizi tercih etmesinde İstanbul,Türkiye Ligi ve Galatasaray'ın çekiciliği etkili oldu. Tabi kararıGalatasaray için verdi" diye konuştu.

MOURİNHO İDDİASINA GÜLÜYORUM
JoseMourinho'nun Galatasaray'ın teknik direktörü olacağıyla ilgili medyadaçıkan haberleri yalanlayan Aysal, "Medyada çıkan bu iddialara gülüpgeçiyorum. Biz hocamızdan gayet memnunuz. Hocamız son derece başarılıbunu defalarca tekrarladım. Uzun süre hep beraber çalışmayı düşünüyoruz.Fatih Terim'le dışarıdan aramızda bir sorun olduğu gözükebilir amaiçeride öyle değil. Biz son derece dostane ilişkiler içindeyiz veberaber çalışmaktan son derece mutluyuz" diye konuştu.

2000'Lİ YILLARDAKİ BAŞARIYI YAKALAYACAĞIZ
Galatasaray'ın2000'li yıllarda Avrupa'daki başarılarını tekrar yakalamayıhedeflediklerini söyleyen Galatasaray Başkanı Aysal, "Galatasaray'ınhedefleri her zaman büyük olmuştur. Zihnen ve fiziken her türlüçalışmalar yapıyoruz. Hem yönetim hem de teknik ekip olarak paralellikiçinde çalışıyoruz. Şu anda başarılı olmamamız için bir sebep yok"ifadelerini kullandı.

ALMANYA'DA ALTI YAPI MODELİ ARIYORUZ
Galatasaray'ınalt yapısında yeni bir yapılanma içine girdiklerini vurgulayan Aysal,"Geçtiğimiz ay İtalya'ya gitmiştim. Orada iki kulüple Galatasaray'ın altyapı çalışmaları için görüşmelerimiz oldu. Kulübümüzün İcra Kurulu veYönetim Kurulu'ndan bir heyetle Hamburg ve Frankfurt'da bazı Almantakımlarıyla temaslarımız sürecek. Buradan dönerken tahmin ediyorum kikafamızda tasarladığımız formülü bulup döneceğiz. Tabi bu süreç uzunsoluklu bir çalışma olacak" şeklinde konuştu.

SCHALKE MAÇINA HERKESİ BEKLİYORUM
Galatasaray'ınŞampiyonlar Ligi 2. Turunda eşleştiği Almanya'nın Schalke 04 takımınıda değerlendiren Aysal, "Schalke takımı çok önemli bir rakip. Bizim deonlarla yarışabileceğimiz bir noktada olmamız gerektiği için butransferleri gerçekleştirdik. Tahmin ediyorum ki başarılı olacağız"dedi.

Almanya'daki Türk taraftarlardan destek isteyen Aysal,"Bize katılıp desteklemeleri çok önemli. Buradaki maçımıza hepsinibekliyoruz. Zorluklar ne olursa olsun Avrupa'da yaşayan insanlarımızınçaresini bulup o maçta bulunacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

IRKÇILIK BİR İNSANLIK SUÇUDUR
HamburgAltona SPD meclis üyesi Behçet Algan'ın sporda ırkçılığa karşı içindeGalatasaray'ın da olduğu bir turnuva planlamasını değerlendiren Aysal,"Umarım bu turnuva gerçekleşir. Galatasaray'ın bu turnuvada katkısıolmasını biz de isteriz. Irkçılık bir insanlık suçudur. Kabul edilmesiimkansız bir davranış şeklidir. Buna karşılık toplumun bu konuda sonderece duyarlı olması gerekiyor. Eğitim kurumlarının, devletin, yargınınbu konuda son derece hassas ve çabuk reaksiyon vermesi gerekir" dedi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!