comScore

Galatasaray Galatasaray

"Başka bir transfer yapmayacağız"

30 Ocak 2013, Çarşamba 11:31

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Didier Drogba transferi sonrası geldiği Almanya'nın Hamburg şehrinde ayağının tozuyla ilk röportajını verdi. Aysal, "Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkması halinde çilek gelecek demiştim. Sneijder ve Drogba transferleriyle pastamızda bir değil iki çilek oldu" diye konuştu. Aysal, "yeni transfer olacak mı" sorusuna da "Hayır" yanıtını verdi.

Galatasaray alt yapısına yeni modeller aramak için geldiğiHamburg'da gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Galatasaray Başkanı ÜnalAysal, DHA'ya çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aysal, "Aslında ihtiyacımızolan oyuncuları aldık. Çok iyi oyuncular transfer ettik. AmaGalatasaray da çok büyük bir kulüp, zaten başkası da yakışmazdı" dedi.

DROGBA'NIN BİZİ TERCİHİNDE İSTANBUL ETKİLİ OLDU

Hamburg'un en ünlü oteli olan Hotel Vier Jahreszeiten (DörtmevsimOteli) lobisinde konuşan Aysal, "Drogba ile tek temas eden kulüp bizdeğildik. Daha sonraki süreçte diğer takımlar devre dışı kaldı. HemDrogba hem de bizim için iyi bir transfer oldu. Drogba'nın bizi tercihetmesinde İstanbul, Türkiye Ligi ve Galatasaray'ın çekiciliği etkilioldu. Tabi kararı Galatasaray için verdi" diye konuştu.

DROGBA 12 ŞUBAT'TA GELİYOR

Drogba'nın Çin'in Shanghai Shenhua takımının maçlarında halaoynadığını belirten Aysal, "Çin'deki son maçları bitince 12 Şubat gibiaramızda olacak. Şu anda oradaki takımıyla birlikte antrenmanlara vemaçlara çıkıyor. Bu yüzden maç ve antrenman eksiği yok. Takıma derhalgirip, tecrübesiyle uyum sürecini çabuk atlatacağını düşünüyorum"ifadelerini kullandı.

TRANSFER MALİYETLERİNİ ŞAMPİYONLAR LİGİ KARŞILIYOR

Drogba ve Sneijder transferlerinin abartıldığı kadar mali külfetgetirmediğini söyleyen Aysal, "Bu iki transfere baktığınız zaman büyükrakamlar görülüyor. Ama transferlerden Sneijder ile imzaladığımızsözleşme 3,5 yıllık, Drogba ile ise 1,5 yıllık sözleşmeler imzaladık.Şampiyonlar Ligi'nde başarıyı yakalarsak zaten almış olduğumuz bedellerbu oyuncuların paralarını çok rahat bir biçimde ödüyor. Bu transferlerbir yatırım olarak düşünülmeli, harcama olarak değil" şeklinde konuştu.

YENİ TRANSFER YAPILACAK MI?

Yeni transfer yapacakları söylentilerine de açıklık getiren Aysal,"Bugün Florya ile bir temaslarımız oldu. Hocamız bu ara dönemde başkatransfere ihtiyacı olmadığını söyledi. Başka bir transfer yapmayacağız"dedi.

MOURİNHO İDDİASINA GÜLÜYORUM

Jose Mourinho'nun Galatasaray'ın teknik direktörü olacağıyla ilgilimedyada çıkan haberleri yalanlayan Aysal, "Medyada çıkan bu iddialaragülüp geçiyorum. Biz hocamızdan gayet memnunuz. Hocamız son derecebaşarılı bunu defalarca tekrarladım. Uzun süre hep beraber çalışmayıdüşünüyoruz. Fatih Terim'ledışarıdan aramızda bir sorun olduğu gözükebilir ama içeride öyle değil.Biz son derece dostane ilişkiler içindeyiz ve beraber çalışmaktan sonderece mutluyuz" diye konuştu.

2000'Lİ YILLARDAKİ BAŞARIYI YAKALAYACAĞIZ

Galatasaray'ın 2000'li yıllarda Avrupa'daki başarılarını tekraryakalamayı hedeflediklerini söyleyen Galatasaray Başkanı Aysal,"Galatasaray'ın hedefleri her zaman büyük olmuştur. Zihnen ve fizikenher türlü çalışmalar yapıyoruz. Hem yönetim hem de teknik ekip olarakparalellik içinde çalışıyoruz. Şu anda başarılı olmamamız için bir sebepyok" ifadelerini kullandı.

ALMANYA'DA ALTI YAPI MODELİ ARIYORUZ

Galatasaray'ın alt yapısında yeni bir yapılanma içine girdiklerini vurgulayan Aysal, "Geçtiğimiz ay İtalya'yagitmiştim. Orada iki kulüple Galatasaray'ın alt yapı çalışmaları içingörüşmelerimiz oldu. Kulübümüzün İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu'ndan birheyetle Hamburg ve Frankfurt'da bazı Alman takımlarıyla temaslarımızsürecek. Buradan dönerken tahmin ediyorum ki kafamızda tasarladığımızformülü bulup döneceğiz. Tabi bu süreç uzun soluklu bir çalışma olacak"şeklinde konuştu.

SCHALKE MAÇINA HERKESİ BEKLİYORUM

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi 2. Turunda eşleştiği Almanya'nınSchalke 04 takımını da değerlendiren Aysal, "Schalke takımı çok önemlibir rakip. Bizim de onlarla yarışabileceğimiz bir noktada olmamızgerektiği için bu transferleri gerçekleştirdik. Tahmin ediyorum kibaşarılı olacağız" dedi.

Almanya'daki Türk taraftarlardan destek isteyen Aysal, "Bize katılıpdesteklemeleri çok önemli. Buradaki maçımıza hepsini bekliyoruz.Zorluklar ne olursa olsun Avrupa'da yaşayan insanlarımızın çaresinibulup o maçta bulunacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

IRKÇILIK BİR İNSANLIK SUÇUDUR

Hamburg Altona SPD meclis üyesi Behçet Algan'ın sporda ırkçılığakarşı içinde Galatasaray'ın da olduğu bir turnuva planlamasınıdeğerlendiren Aysal, "Umarım bu turnuva gerçekleşir. Galatasaray'ın buturnuvada katkısı olmasını biz de isteriz. Irkçılık bir insanlıksuçudur. Kabul edilmesi imkansız bir davranış şeklidir. Buna karşılıktoplumun bu konuda son derece duyarlı olması gerekiyor. Eğitimkurumlarının, devletin, yargının bu konuda son derece hassas ve çabukreaksiyon vermesi gerekir" dedi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!