comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray kumar oynuyor

29 Ocak 2013, Salı 09:31

Sarı kırmızılı ekibin efsane ismi Yusuf Altıntaş, Hürriyet'e özel açıklamalar yaptı.

Altıntaş, “Drogba yaşı ilerlese de bir gol makinesi. Ama Galatasaraykumar oynuyor. İnşallah başarıyı yakalarlar. Yine de iki yabancıyaverilen para altyapıya yatırılsa, yeni Arda Turan'lar yetişir” dedi.

ADINI Galatasaray tarihine yazdıran yıldızlardan biri; YusufAltıntaş... 1984-1994 seneleri arasında sarı kırmızılı formayı terletenAltıntaş, Hürriyet'e özel açıklamalarda bulundu. Cimbom'un geçmişindenve şu anki gündeminden bahsetti. 51 yaşındaki Kocaelili Yusuf Altıntaş,en çarpıcı yorumlarını ise, Galatasaray'ın yeni transferleri WesleySneijder ve Didier Drogba hakkında yaptı...
- Drogba, yaşı ilerlemişolmasına rağmen tam bir golcü. Sneijder de, yüksek maliyetli osla da,kendini ispat etmiş bir isim. Galatasaray bir yerde kumar oynuyor. Vekazanmak istiyor. İnşallah da kazanır. Yine de şunu söylemekte faydavar. Bu iki ismin maliyeti çok yüksek.
- Harcanan paraların,altyapıya yatırılması, öze dönülmesi daha doğru olabilirdi. WesleySneijder'den 3-4 sene ancak yararlanacaksın. Ama yeni Arda Turan'laryetiştirirsen, ileride onlardan da para kazanacaksın.

‘EŞOFMANLARDAN HAMAM BÖCEĞİ DÜŞERDİ'

- GEÇMİŞTE zor dönemler geçirdik. Florya'ya Ali Uras ile birlikte çamdiktim ben. Ama o zaman Florya'da lağım akıyordu. Hamam böceklerieşofmanlardan düşüyordu. Şimdi soyunma odasında, televizyonlar, müziksetleri... Her şey var. Tek şey yapacak oyuncu. Çıkıp oynayacak.
- Galatasaray'da yıllarca futboloynadım. Fatih Ağabey ile konuşmuştuk. ‘Ben neden dışarıdayım ben deçalışayım' dedim. ‘Gel scout olarak başla' dedi. Benim oğlana da teklifvardı. 3 ay geçti. Oğlan gitti geldi, transfer olacaktı olamadı.Bursa'ya dönünce beni de işten çıkarttılar. Anlayamadım.

‘FATİH AĞABEY'İN HER ŞEYDEN HABERİ YOK'

-GALATASARAY altyapısında şu an elle tutulur oyuncu yok. Çıkarsa 1-2tane çıkar. Sen Galatasaray'sın. Altyapıdan 10 oyuncu çıkartmalısın.Hatır işi, gönül işi ile seçme olmamalı. Fatih Ağabey'in sadece bukonuda, her şeyden haberi yok bence. A takım ile ilgileniyor. Altyapıyada uğrayıp bilgi alıyor ama yeterince ilgilenemiyor. Şöyle bir örnekvereyim mesela; ben bir futbolcu getirdim oraya, 19 hoca beğendi, biribeğenmedi. Ve o oyuncu alınmadı.
- Saffet Hoca getirdiğim oyuncuyu beğenmedi. Sen oyuncuyu bulup hazırlayacaksın, altyapı budur. Bursasporbu işi güzel yapıyor. Bir futbolcu tam 10 kere izleniyor. A takıma neyapılıyorsa, altyapıya da o yapılıyor. Galatasaray'da öyle değil. Birkere oyuncular hiç sosyal değil.

Terim'in evine sadece ben girdim

“Aktif futbol oynadığım dönemde Fatih Terim'in evine giren tek futbolcuydum. Beni yemeğe davet etmişti.”

Fatih Terim, her yerde çok rahat biçimde çalışır. Ve kendisi nediyorsa, daima o olur. Olmazsa da kızar. Söz verdiği zaman da tutar.Merttir. Söylediği sözle ben Galatasaray'da kaldım.
‘Söyledikleri bende kalsın'
-FAKAT Fatih Terim benim takımda kalmam için söyledikleri, bende kalsın.Ben Fatih Ağabeyim gerçekten çok eviyorum. Benim ve Galatasaray içinçok önemli bir isim. Türk futbolundaki en önemli karakterlerden birisio...

Haber bile vermeden kulüpten kovdular

‘Galatasaray altyapısında scout olarak çalıştım. Geçmişte 10 senemiburaya adamış biri olarak haber dahi edilmeden kovulmayı içimesindiremiyorum.'

FATİH Ağabey, bütün zamanını A takım ile harcıyor. Elbette zamanzaman altyapıya uğruyor, sohbet ediyor, bilgi alıyor. Ama altyapıdakendisinden saklanan şeyler var. Müfit Ağabey'e çok güvendiği için böyleyapıyor. Hazmedemiyorum ben. Ben 10 sene bu camiaya hizmet ettim.Verdikleri 1500 lira maaş ve işten çıkarıyorlar. Üzüldüm. Çıkardıklarınıda haber vermediler. G.Saray bu işi yapamıyor.

‘ASIL SORUN STOPER DEĞİL, SOL BEKTE'

* G.SARAY stoper arıyor. Semih ve Dany yeterli mi?
- SEMİH, kesiciolarak çok iyi ama, benim gibi oynuyor. Alıyor topu, yana ve geriye pasatıyor. Sen stopersin. Topu oyuna sokacaksın, çalım atacaksın, şutçekeceksin. Yana ve geriye pas vermekle stoper olunmaz. G.Saray istediğistoperi bulamamıştır şimdiye dek. Dany'yi de pek izleyemedim. Ama bencemevcut takımda en büyük sorun sol bek...

Gençleri ‘memur zihniyeti' bitiriyor

ALTYAPILARDA antrenör, işi seviyorsa oyuncu yetişir. Ant-renörler,sabah 8'de gidip, akşam 8'de çıkıyorlar işten. Mesela ben oyuncubulurdum. Kasetlerden maçları izlerdim. Başka bir antrenör yorum yapıp,‘Hava toplarında zayıf' derdi. E bundan şikayet etmeyeceksin. Onu da sengeliştireceksin. G.Saray'a en az 3-4 oyuncu tavsiye ettim, almadılar.

Yusuf  Altıntaş kimdir?

· Doğum tarihi:
7 Ağustos 1961
· Doğum yeri: Kocaeli
· Mevkii: Defans
· Oynadığı takımlar:
Kocaelispor (1980-1984), Galatasaray (1984-1994), Kocaelispor (1994-1996)
· Çalıştırdığı takımlar:
Kocaelispor(2005-06 / Yrd. Antrenör), Kayseri Erciyes (2007 / Yrd. Antrenör),Bursaspor (2007 / Yrd. Antrenör), Galatasaray (2009 / Yrd. Antrenör)


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!