comScore

Galatasaray Galatasaray

Türkiye'ye transfer olacak mı?

07 Ocak 2013, Pazartesi 16:01

Adı Fenerbahçe ve Galatasaray ile anılan Greuther Fürth'ün milli oyuncusu Sercan Sararer, geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu..

Greuther Fürth takımıyla katıldığı Frankfurter Cup Salon Futbol Turnuvası'nda Doğan Haber Ajansı'na(DHA) konuşan milli futbolcu, Türkiye'den gelen tekliflere kapalı olduğunu söyledi.

Bu sezon Greuther Fürth ile ilk kez yükseldikleri Bundesliga'da deneyim kazanmaya başladığını vurgulayan Sercan, her futbolcu gibi transfer teklifi almasının kendisini mutlu kıldığını dile getirdi.

Birkaç kelime dışında Türkçe bilmediği için gazetelerde kendisiyle ilgili çıkan haberleri babası Cengiz Sararer'in tercüme ettiğini vurgulayan Sercan, "Her gün bir takıma transferim gündeme geliyor. Bunlara gülüp geçiyorum. Zira hepsi de benim bilgim dışında" dedi.

"HENÜZ ERKEN"
Başta Fenerbahçe ve Galatasaray olmak üzere Türkiye'den dolaylı yollardan teklif geldiğini vurgulayan Sercan, "Fakat ben kendimi geliştirmek açısından futboluma Almanya'da devam etmek istiyorum. Fürth ile bu sezon sonunda bitecek olan sözleşmemi bu nedenle uzatmak düşüncesindeyim. Antrenörüm Michael Büskens ile bu konuyu görüştük. İlk önce bir kaç yıl daha Bundesliga'da oynamak istiyorum. Şu an sadece buna konsantre oldum. Ne Fenerbahçe ne de Galatasaray'dan hiç kimseyle bire bir görüşmedim. Bu konuda ilerki yıllarda Türkiye'den teklifler gelirse kararı o zaman babam Cengiz Sararer ve menajerimle beraber veririz. Şu an da Türkiye benim için çok çok erken" diye konuştu.

Sercan sözlerini yarı şakayla birlikte şöyle sürdürdü: "Çok sevdiğim ülkem Türkiye'ye tabii ki gideceğim. Ama Greuther Fürth ile Antalya'ya kampa. Daha sonrada milli takıma çağrılırsam Türkiye'nin yolunu tutarım. Tatil içinde Türkiye eşsiz bir güzellik" dedi.

İLK FIRSATTA TÜRKÇE ÖĞRENECEK
En kısa sürede Türkçe kursuna gidip Türkçe'yi iyi öğrenmek istediğini söyleyen Sercan, "Benim için geçtiğimiz yıl çok başarılı bir yıl oldu. Fürth ile Bundesliga'ya yükseldim. En önemlisi en gurur verici bir olay da Türkiye A milli formasını giymem oldu. Hem ailem hem kendim için Türk Milli Takımı'nı seçtim. Bu tercihi yaptığım içinde çok mutluyum. Oynadığım maçlarda başarılı olduğumu düşünüyorum. İnşallah böyle devam eder. Zira Ay-Yıldızlı formayla kalıcı olmak istiyorum." dedi.

AMAN DOMUZ ETİ OLMASIN
Frankfurt- Höchst Fraportsportnalle'deki Frankfurter Cup Salon futbol turnuvasında da attığı goller yanında oynadığı futbol verdiği paslarla göz kamaştıran Sercan, özellikle gençlerin ilgi odağı oldu Hem kanatta hem de orta sahada oynayabildiği için çok yönlü bir futbolcu olan Sercan Sararer'in salondaki VIP Raum'da hazırlanan yemekleri seçerken, aşcılara, "Aman domuz eti olmasın. Kesinlikle domuz eti yemiyorum" diyerek dikkat edilmesini istedi.

Takım arkadaşı Tayfun Pektürk ile birlikte açık büfedeki tavuk eti ve dana eti mönüsünü seçen Sercan, "Tayfun ile ikimiz ayrılmaz hem sahada hem dışarda iyi bir ikili olduk. Birbirimize iyi destek oluyoruz" dedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!