comScore

Galatasaray Galatasaray

Terim'den transfer açıklaması!

07 Ocak 2013, Pazartesi 02:00

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi, basına sitem etti..

Alanya halkına teşekkür ederek sözlerine başlayan Terim, "Gösterdikleri ilgi, alaka, yakınlık için takımım adına, kulübüm adına, şahsım adıma çok teşekkür ederim. Muhteşem bir zeminde idman yapıyoruz. Ve çok güzel ağırlanıyoruz. Otelin sahibi Kerim Aydoğan Bey'e çok teşekkür ediyorum. Bizim buraya gelmemizde büyük emeği olan kongre üyemiz Hilmi Tokuş kardeşime, arkadaşıma çok teşekkür ederim. Yıllardır Alanya'ya gelmemiz için uğraş veriyor, iyi ki de gelmişiz" ifadelerini kullandı.

Tecrübeli teknik adam, Alanya'daki hazırlıklardan da bahsederek, "Üç – dört günlük kısa bir çalışma yapabildik. Bugün de bizim için iyi bir hazırlık oldu. Alanyaspor'a başarılar diliyorum. Yarın Antalya'ya geçeceğiz, orada beş – altı gün daha çalışma imkânımız olacak. Ve bir maç yaptıktan sonra İstanbul'a döneceğiz. Cuma günü de Kasımpaşa maçıyla ikinci yarıya başlayacağız" diye konuştu.

Fatih Terim, karşılaşmanın ikinci yarısında daha olumlu bir futbol oynadıklarına vurgu yaparak, "İkinci yarı, birinci yarıdan daha iyi oldu. Top bizde daha fazla kaldı, pas sayısının yükseldiği, daha hareketli bir oyun oldu. Daha doğrusu biraz daha ciddiye almak gerektiğini hatırladılar. Antrenmanda çalıştıklarımızı maçlarda yapabilmek çok önemli. Bu konu üzerinde ısrarla duracağız" dedi.

Basın toplantısının soru – cevap bölümünde daha çok transfer ile ilgili sorular yöneltildi.

-"Transfer olmazsa dünyanın sonu değil"-
Galatasaray'a katkı sağlayacağını düşündüğü birkaç ismi Başkan Ünal Aysal'a ilettiğini anlatan Fatih Terim, "Transferle ilgili olarak Sayın Başkan'ımız ve değerli yöneticilerimiz can-ı gönülden uğraşıyorlar. Birkaç isim verdim ben kendilerine. Sayın Başkan'ımız isterse bunu açıklar. Onun tasarrufundadır. Ama diğer arkadaşlarımızla her gün görüşüyoruz, gelişmeleri takip ediyoruz. Galatasaray'a faydalı olacak, bize katkıda bulunacak birtakım oyuncularla temas kuruluyor. Ümit ederim, en kısa zaman içerisinde olur. Olmazsa, bu da dünyanın sonu değil. Transfer yapmak için de yapmayız. Takip ediyorum, önce liste diyordunuz. Listeye kadar yazılan isimlerin yanlışlığını arada bir deklarasyon yayınlayarak 'hayır' diyorduk. Şimdi listeyi verdik. Buna rağmen hiç olmayacak isimleri yazan arkadaşlar var, hatta bitti diye yazanlar var. Biraz daha dikkatli olunursa, biraz daha doğru istihbarat alınıp, Galatasaraylılar da doğru bilgilendirilirse, çok memnun olurum. Galatasaray Başkanı ve yöneticileri ellerinden geleni yapıyorlar. Biz de görevimizin başındayız. Olması gereken de bu. Bekliyoruz. Gerek ekonomik olarak gerek bazı konularda olmuyor transferler. Daha 5 Şubat'a kadar var. Gelişmeleri bekliyoruz" dedi.

-Basına sitem-
Deneyimli teknik adam, kendisine sorulan bazı isimler hakkında da açıklamalar yaparak, "Benim iyi, karakterli, bize yardım edecek, katkıda bulunacak oyuncuya 'hayır' dediğim görülmemiştir. Ama öyle haberler çıkıyor ki, ben de hayret ediyorum. Ben Quaresma için sezon başındaki olayı kendim söyledim zaten; ama onun dışında herhangi bir yaklaşımımız olmadı, teknik olarak. Düşünebiliyor musunuz? Ben Sneijder'e 'evet' desem, 5'miş, bir hafta sonra 'evet' demediğim için 15 olmuş. Olmayan transferlerin suçu bende? Eski, şöhretli oyuncuların mutlaka kabul gördüğü bir teknik heyet değiliz biz. Öyle bir şey yok" sözlerini kullandı.

-"Geleceği de düşünmek zorundayız"-
Terim, Galatasaray'da sadece bugünü değil, geleceği de düşünmek zorunda olduğunun altını çizerek, "Ben karar verirken Galatasaray'ın bundan sonraki yıllarını da düşünmek zorundayım. En yüksek rakamlı oyuncu bize gelip katkı sağlayacak diye de bir kaide yok. Bizden sonra veya bizimle beraber, ileriki yıllarda Galatasaray'ın her türlü geleceğini de düşünmek zorundayız. Ben bir karar vermişsem, o karara sahip çıkarım. 'Bunu ben verdim' derim. Ama ısmarlama işlere dikkat etmek lazım tabii. Teknik olarak hangi oyunun oynanacağına teknik ekiple beraber karar vereceğiz. Şu ana kadar da hep beraber yaptığımız iş kötü değil. En faydalı olacak, bize seviye atlatacak oyuncuları seçmeye bakıyoruz. Ve ekonomik olarak mümkünse de geri dönüşü olan oyuncular… Bu işin sonu yok. Bir tane alırsınız, herkes bir tane daha ister" diye konuştu.

Fatih Terim, basın toplantısını ise şu sözlerle bitirdi:
"Galatasaray camiasının bize olan güvenini ve inancını ben biliyorum. Ona göre de o sorumluluk içerisinde davranıyorum."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!