comScore

Galatasaray Galatasaray

Arena'da skandalın kıyısından dönüldü!

17 Aralık 2012, Pazartesi 12:02

Fatih Terim'e en yakın isimlerden biri olan Galatasaray İdari Koordinatörü Şükrü Hanedar, Fenerbahçe maçında büyük bir skandalın önüne geçti.

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynananan karşılaşmada sarı-kırmızılı adına adeta facianın eşiğinden dönüldü.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe karşısında 6 yabancı hakkını Muslera, Amrabat, Melo, Riera, Dany ve Eboue'den yana kullanırken; deneyimli teknik adam kritik derbinin son bölümünde Burak Yılmaz'ın yerine Johan Elmander'i sahaya sürmek istedi. Fatih Terim'in bu hamlesinin ardından devreye giren Galatasaray İdari Koordinatörü Şükrü Hanedar yapılan hatayı farketti ve duruma müdahale ederek Johan Elmander'i yeniden yedek kulübesine yolladı. Burak Yılmaz'ın yerine Elmander dahil olsaydı ve sarı-kırmızılı takım 7 yabancı oyuncu ile mücadele etseydi Fenerbahçe derbisinde hükmen yenik sayılacaktı.
HAMİT VE MELO'YU BİTİREN İSİM... 

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim'e en yakın isimlerden biri olan ve Terim'in A Milli Takım'da da görev aldığı dönemde görev alan Şükrü Hanedar, transfer döneminde de oldukça aktif bir şekilde görev almıştı. 42 yaşında olan ve Almanya kökenli olan Hanerdar, sezon başı transfer döneminde Hamit Altıntop'un transfer için Real Madrid ve oyuncu ile görüşmeleri yürütmüştü. Hamit Altıntop'u Galatasaray'a kazandıran Haneder, Felipe Melo'nun sarı-kırmızılı kulübe transferi için de Juventus ile pazarlık masasına oturmuş ve Brezilyalı futbolcunun transferini noktalamıştı. Öte yandan geçen sezon Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçın ardından büyük bir tartışma yaşayan Şükrü Hanedar ile Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya arasındaki sert rüzgarlar bu sezona da sıçradı. Karşılaşmadan önce bir araya gelmemeye çalışan ikili, maçın ardından da birbirlerini tebrik etmeden soyunma odalarına çekildi.


Fatih Terim'in 2008 yılında A Milli Takım'da görev yaptığı dönemde İdari Sorumlu olan Şükrü Hanedar, A Milli Takım'ın EURO2008'de oynadığı her maçta yedek kulübesine Mustafa Kemal Atatürk resmi getirmişti. Kendisine ait dosyanın kapak fotoğrafını Mustafa Kemal Atatürk'ün resminden oluşturan Hanedar, turnuva boyunca her maç bu dosyayı yanında taşımış ve turnuvanın ardından yaptığı açıklamda da Mustafa Kemal Atatürk'e özel bir hayranlık beslediğini dile getirmişti.

 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!