comScore

Galatasaray Galatasaray

Hakan Ünsal: "Cezanın etkisi 2-3 yıla yansır"

03 Mart 2016, Perşembe 15:40
Hakan Ünsal:

Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı ve Galatasaray'ın eski futbolcusu Hakan Ünsal, sarı-kırmızılı takımın UEFA organizasyonlarından 1 yıl men edilmesinin etkisinin 2-3 seneye yayılacağını söyledi.

Gaziosmanpaşa Belediyesinin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği Sporda Yetenek Tespiti ve Spora Yönlendirme Projesi'nin tanıtım toplantısına katılan Ünsal, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hakan Ünsal, uzun yıllar formasını giydiği Galatasaray'ın UEFA organizasyonlarından men edilmesinin etkisinin bir yılla sınırlı kalmayacağını düşündüğünü belirterek, "Galatasaray 1 yıllık cezayı tamamlayacak ama diğer taraftan mali kriterlerin hala izleniyor olmasının, transferlerdeki etkisini göreceğiz. Alınacak oyuncuların kalitesine ve takıma etkisi olacağını düşünüyorum. Diğer taraftan bu izleme sürecinde takımdaki oyuncuların ayrılması da gerçekleşebilir. Dolayısıyla alınan bu cezanın etkisi 2-3 yıla yansıyacaktır" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımın aldığı cezanın bir taraftan da fırsat olarak görülebileceğinin altını çizen Ünsal, şunları kaydetti:

"Temeli sağlamlaştırılmış altyapının da desteklendiği bir projeyle Galatasaray bu 3 yılı büyük fırsat olarak kullanıp 10 yıllarını da kurtarabilir. 'Bir yıl cezamız var bunu bir şekilde geçiştirelim' diye hareket edilirse bir yıl ceza alınır. Bu ceza geçer ancak 2-3 yıl sonra aynı şekilde cezalarla karşılaşabiliriz. Çünkü UEFA bundan sonra hiçbir kulübe taviz vermeyecek. Başka yollardan da cezaların gelme ihtimali var. Kriterler iyice daraltılacak ve kulüplerin mali anlamdaki denetimleri iyice sıkılaştırılacak. Dolayısıyla Türkiye'de futbolu yöneten herkesin bu işe dikkat etmesi gerekiyor. Artık Avrupa'nın uzun yıllardır dahil olduğu sisteme her anlamda geçmemiz gerekiyor."

Hakan Ünsal, UEFA kriterlerinin çok sert olduğunu dile getirerek, "Bugün kulüplerin dahil olduğu sistem hiçbir şekilde yöneticilerin sorumlu olmasını gerektirmiyor. Şirket olmadıktan sonra yöneticiler istediği kadar parayı harcayıp gidebilir. UEFA dahil olmasa bu sistem uzun süre devam edecekti. UEFA'nın kriterleri çok sert ve net. Hiç kimsenin ağzını bile açamayacağı kadar da katı. 'Bir musibet bin nasihatten iyidir' derler. Bence Türk futbolunun bu şekliyle düzeliyor olması iyi ama dışarıdan etkiyle düzeliyor olması bizim açımızdan üzücü" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray'ın aldığı cezadan sonra diğer kulüplerin de kendilerine çeki düzen vereceğini anlatan Ünsal, "Bizim şu anda içinde olduğumuz durum anormal. Bu süreçle gelecek kararlar ve diğer etkenlerle beraber Türkiye'deki futbol yavaş yavaş olması gereken mecrasına dönecek" ifadelerini kullandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!