comScore

Galatasaray Galatasaray

Mustafa Denizli eksikleri belirledi! İşte o 4 madde

30 Aralık 2015, Çarşamba 09:39
Mustafa Denizli eksikleri belirledi! İşte o 4 madde

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli takımın kondisyonunu arttırmaya yönelik çalışmalara ağırlık verecek.

FutbolArena - Galatasaray'ın tecrübeli teknik direktörü Mustafa Denizli futbolcuların fizik güçlerinin zayıf olması nedeniyle kamp çalışmalarında kondisyon yüklemelerine ağırlık verecek. Deneyimli çalıştırıcı takımın eksiklerini 4 madde de topladı.

Galatasaray'da 'askeri kamp'


Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Deneyimli teknik adam, Ligin ikinci yarısında UEFA Avrupa Ligi, Türkiye Kupası ve Süper Lig'de en iyi noktaya gelebilmek için kolları sıvarken değiştirilmesi gereken 4 ana madde belirledi... Oyunculardan tatile çıkmadan kampın zor geçeceğini ve iyi dinlenmelerini isteyen Denizli'nin bu sözleri sonrasında ‘askeri kamp' benzetmesi yapılırken kurt hocanın da değişimi başlatacağı 4 ana başlık şöyle:
 
1- Kondisyon
 
Takımın her maçta özellikle 60. dakikadan sonra oyundan düşmesi Denizli'nin canını en çok sıkan durumlardan biri. Bu nedenle kondisyon takviyesi yapmak için kondisyoner Stefano ile yoğun bir çalışma programı hazırlayan Denizli, oyuncularının pestilini çıkaracak. Kamp dönemi boyunca uyanma saatlerinden yemeklerine kadar her şeyle birebir ilgilenecek olan Denizli, sezonun ikinci yarısında asla pes etmeyen ve son dakikaya kadar savaşan bir takım yaratabilmek için kondisyon yüklemesini ilk bir hafta içinde oldukça sert bir şekilde gerçekleştirecek.
 
2 - Sertlik artacak
 
Denizli'nin tespit ettiği eksiklikler arasında takımın ‘yumuşak' oyun tarzı da bulunuyor. Her oyuncunun yeterli direnç göstermediği, ikili mücadelelerde rakiplerinin gerisinde kalıp en ufak bir darbede yerde kalmasından dert yanan Denizli bu nedenle antrenmanlarda bu sorunu çözmek istiyor. Takımın hırs eksiğini de göz önünde bulunduran Denizli dar alanda çift kale maçlar ve iddia içeren karşılaşmalarla direnci yükseltmek istiyor. 
 
3 - Forma savaşı
 
Takımın kadro derinliğinin olmaması özellikle as oyuncuların da yerlerini garantiye almalarına neden oldu. Kimse birbirini zorlamazken oyuncuların performansları da bireysel olarak artmıyor. Yeni gelecek oyuncuların da bir yarışmacı hava katacağını düşünen Denizli forma rekabetini artırıp yedek oyuncuların da seviyesini yukarıya çekerek herkesin forma için savaşmalarını istiyor. Bunun için de Denizli yedek oyunculara iyi duruma gelmeleri halinde herkesi takımdan kesebileceğinin imajını da verecek.
 
4 - Birlik zamanı
 
Göreve gelmesinin ardından oyuncularını birkaç kez yemeğe götüren ve her fırsatta Florya'da oyuncuları ile sohbetler yapan Denizli kampta da bu konunun üzerinde duracak. Herkesin birbirinden kopuk hareket ettiğini tespit eden Denizli kamp boyunca bunu çözmek için yine yemek ve gezi gibi organizasyonlar yaparak takımı bir arada tutacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!