comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'ın transfer etmek istediği Oussama Tannane kimdir?

25 Aralık 2015, Cuma 22:08
Galatasaray'ın transfer etmek istediği Oussama Tannane kimdir?

Galatasaray Heracles'in 21 yaşındaki kanat oyuncusu Tannane'nin peşinde. Peki Faslı oyuncu kimdir? Özellikleri nelerdir? Sizler için araştırdık...

 FutbolArena Analiz - 1994 doğumlu Faslı kanat oyuncusu sol ayağını çok etkili kullanıyor. Sert ve isabetli şutları olan Oussama Tannane'nin driplingleri de etkili. 

Bunlar daha ilk izleyişte göze çarpan başlıca özellikleri ki, Faslı ortasaha oyuncularında bunları hep görüyoruz. Fiziğini kullanması ve yere sağlam basması da Amrabat'ı andırıyor. Tabi Tannane'nin şut gücü ve sol ayağı Amrabat'ta yok. Sağ ayaklı Amrabat uzaktan şutları olan bir oyuncu değildi. 
Tannane'nin 21 yaşında olması ve maaş yükünün Galatasaray için uygun olması benim adıma en önemli husus. Zira Galatasaray'ın örneğin Babel gibi bir oyuncu alıp 1.5-2 milyon Euro maaş verme lüksü yok! Galatasaray geçmişin hatalarını Carole gibi, Jose Rodriguez gibi hem 20'li yaşlarının başında, hem de 1 milyonun altındaki maaşlarla çözmeli. Yoksa UEFA kapıda bekliyor. 

Takımın hem gençleşmesi hem de çıkıştaki hırslı bir oyuncuyu kadroya katması açısından bu hamleleri doğru buluyorum. 

Oussama Tannane nasıl bir oyuncu?


Tannane'nin transferini futbol bilgisine güvendiğim iki arkadaşıma sordum. İlki kendisini 6 aydır takip eden menajer Batur Altıparmak'ın scout ekibinde yer alan Batuhan Hakçil...Batuhan oyuncuyu kısaca şu cümlelerle tanımladı. 

* Çok yetenekli, hırslı ama topla çok oynuyor. 

* Geniş alanda süratli ama dar alanda çok çabuk değil (Amrabat da böyleydi) 

* Disiplinli değil, klasik Faslı. Teknik ama kendine oynuyor top ayağındayken. Ama mücadeleyi de 90. dakikada bile bırakmıyor. Sürekli zorluyor rakibi. Karar vermesi zayıf... 

Bu söylediklerinden sonra Tannane'yi biraz da ben izledim. Top sürerken topa bakması biraz endişelendirdi ama karar vermesinin eksik olması henüz 21 yaşında bir kanat oyuncusu için normal. Savunmayı da bilinçle değil, hırsla yapıyor. Fiziği hayli sert. Galatasaray'da ön alanda rakibe sağlam pres yapan oyuncu yok! Bu özellikle tecrübeli Sneijder ve Podolski'nin ihtiyaç duyduğu bir agresiflik. Onlar yerine önde basacak, rakibi hatalı pasa veya rastgele topu şişirmeye zorlayacak presçiler lazım. Ayrıca Grosskreutz da kazanılamazsa Galatasaray'ın kanat rotasyonunda transfere ihtiyacı çok barizdi. Tüm bu sebeplerden ve özellikle savunma azminden dolayı ben bu transferi çok olumlu buluyorum. İstatistik sitesi squawka'dan da Tannane'nin defansif verilerini çıkardım. Podolski ve Sneijder'den 2 kat fazla savunma aksiyonuna giriyor. 

Batuhan'dan sonra bir de Hollanda'da yaşayan ve çocukken Tannane ile birlikte futbol oynamış Oğuzhan'a görüşlerini sordum. Oğuzhan sosyal medyada çok sayıda takipçisi olan, futbol görüşlerini beğendiğim ve Hollanda ligini de çok iyi bilen biri. 

Oussama Tannane kimdir?


Ondan da oyuncunun karakteriyle ilgili önemli bilgiler öğrendim. 

İşte Oğuzhan'ın söylediklerinden bazıları... 

* Tannane'ı anlatırken o geçmişine değinmek gerekir, her ne kadar şu an sorunsuz devam ediyor olsa da yarın bir gün bu geçmişteki sorunları yeniden hortlayabilir, öyle bir risk var. 

* Amsterdam'ın doğusunda büyüdü. Orada sokak futbolu yaygın. O da bir sokak futbolcusudur. Ajax'tan önce okulu iyi gitmediği için ihtar alıp sonra da bir sorundan dolayı kovuldu. Utrecht'e gitti yeniden parladı ve PSV altyapısını girdi. Orada da takım içinde sıkıntılar çıkarıp birkaç ay uzaklaştırma almıştı. Sonra bu tavırlar sürünce PSV'den de ayrıldı. Heerenveen'e gitti. Heerenveen'de de düzenli verim veremeyip Heracles'e gitti. Geçen sezon antrenmanda kavga ettiği için iki kez kadro dışı bırakıldı. Yeteneği hiçbir zaman tartışılmadı ama tavırları tartışıldı. Bu olaylardan sonra kulübünün de katkısıyla kendisine psikolog tuttu. Bu sezon iyi bir performans yakaladı ve daha sakin bir hal aldı. 6 aylık performansıyla da büyük kulüplerin ilgisini çekti. 

* Birebirde iyi, soluyla çok sert ve iyi vurur, üretken ama dar alanda çok çabuk değildir, hala biraz kilolu görünüyor ve savunmada da daha iyi olabilir. 

*Tannane isim ve maaş olarak anında ilk 11'e yerleştirmen gereken bir oyuncu değil ama geçmişte forma sebebiyle kavga etmişliği var.

*** 

Bence forma için rekabet eden, forma için kavga eden oyuncu aslında Galatasaray'ın yedek kulübesinde olmalı. Emre Çolak gibi yedekliği kabullenmeye başlayan oyunculardansa o forma için sorun çıkaran oyuncu Galatasaray yedeklerini canlandırabilir diye düşünüyorum. 

Analiz Haber: Sinan Yılmaz

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!