comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'da Kastamonu maçında kim nasıl oynadı?

23 Aralık 2015, Çarşamba 17:42
Galatasaray'da Kastamonu maçında kim nasıl oynadı?

Galatasaray Türkiye Kupası'nda 2. maçına yedek ve genç ağırlıklı bir kadroyla çıktı. Peki kim nasıl oynadı?

FutbolArena - Türkiye Kupası E grubu 2. maçında Galatasaray, deplasmanda Kastamonuspor 1966'yı 1-2 yendi. 

Sert ve engebeli bir zeminde, soğuk bir havada oynanan maçta, saha şartları göze hoş gelen bir oyun oynamaya son derece elverişsizdi. 
Cenk: Galatasaray formasıyla 2. resmi maçına çıkan Cenk yine istekli, konsantre ve başarılı bir maç çıkardı. Cenk Gönen, Taffarel ile çalışmanın avantajını kullanıyor diyebiliriz. 

Sabri: Sabri Sarıoğlu maça kaptan olarak çıktı ve sağ bek olarak oynadı. Yenen golde rakibini kaçırmasına rağmen maçın genelinde ortalama üstü bir oyun sergiledi. 

Koray Günter: Koray son dakikalarda kaptırdığı bir topla tehlikeli bir gol pozisyonu verdi ama onun dışında o da iyi bir oyun sergiledi. Partneri de Semih ve Hakan Balta'ydı. Semih ilk yarının ortalarında sakatlandı ve yerine Hakan Balta girdi. Bu zeminde sakatlık vermemek zaten imkansız gibiydi. 

Tarık Çamdal: Tarık sol bek oynadı. "Tarık sol bek oynarsa tek etkili silahı çabukluğunu kullanıp hücumda topla içe kat ederek daha etkili oynayabilir" diyordum. Yine de savunmada zayıflığı ve kısalığı sıkıntı doğurur tabi... Bu maçta zemin topla kat etmeye izin vermediği için Tarık'tan hücumda da pek bir şey göremedik. 

Jem Paul Karacan: Maçın en kötülerindendi. Mustafa Denizli 4'lü savunmanın önüne onu koymuş ve 4-3-3'e benzer bir dizilişle çıkmıştı. Jem zaten teknik olarak kötü bir oyuncu, bir de zemin bozuk olunca top kontrolleri, pasları birçok hata yaptı, top kaybetti. Savunmada işini yaptı ve göbeği kapattı ama hücumda bu kadar top kaybını Galatasaray gibi bir takım kaldıramaz. 

Jose Rodriguez: Ortasaha sağ haf olarak oynadı. O tabi Jem'in aksine topla yetenekli ama savunmada yumuşak. Zeminin bozukluğu onun da çok top kaybetmesini sağladı ama hücumda etkili paslar da yapabildi. Jose'nin gelişmesi için bol bol oynaması gerek. Ortalama bir maç çıkardığını düşünüyorum. 

Emre Çolak: Emre sol haf oynadı ve iyi başlayıp kötü devam etti ve 90 dakikayı tamamlayamadan çıktı. Son Akhisar Belediyespor Türkiye Kupası maçında da böyleydi. Ben artık Emre'nin yolun sonuna geldiğini düşünüyorum. Galatasaray'da artık olmayacak gibi. Bunda ilk suçlu Emre ama sonra Fatih Terim'den başlayarak Hamza Hamzaoğlu'na kadar birçok suçlu var çünkü bu çocukta bir yetenek vardı ve onu kazanamadılar. Tabii yine tekrar ediyorum en büyük suçlu Emre... Şimdi Anadolu'ya giderse aklı başına gelir. Volkan Şen gibi yine dönecek potansiyel fazlasıyla var ama şimdi o bunun değerini bilmiyor.

Sinan Gümüş: Sinan sağ kanat/forvet gibi oynadı. Bu maçta beğendim. Sayısız pozisyon harcadı, kötü şutlar attı falan ama oyunun içinde kaldı. Ben Sinan Gümüş için hep "Saman alevi gibi 3-5 dakika var 30 dakika yok, böyle olmaz" diyordum. Bakın böyle olur ama... 90 dakika çok kötü oynarsın ama sorumluluk alır, oyunun içine girersin, şutları dağlara taşlara gider, driplinglerin kesilir çok top kaybı yaparsın ama böyle böyle etkili olmayı öğrenirsin. Bugün kaçırman önemli değil, yarın atabilirsin. Oyunun içinde kalması beni sevindirdi. 

Lionel Carole: Carole uzun bir sakatlık döneminden sonra sol açık gibi oynadı. Hamza hoca da zaman zaman onu önde deniyordu. Ben Mustafa Denizli'nin de Hamza hocanın da bu tercihini hiç anlamadım çünkü bence Carole hücumda vasat bir oyuncu. Bence denense denense ortasaha sol haf olarak, direnci düşük Galatasaray göbeğine atletizm katmak için göbekte denenir. Onun dışında çok iyi bir sol bek bence Carole. Hızı, zıplaması, dinamizmi... Hakan Balta'nın atlet hali gibi. Tabi Hakan da Carole'un daha dengeli ve tecrübelisi. 

Umut Bulut: Mustafa Denizli kendisini takasta vermemiş. Mecbur! Başka santrfor yok. Herhalde Eren Derdiyok ile girilebilecek takasta kullanırdı ama şimdi onunla oynamak zorunda ve verim de alıyor. 

Mustafa hoca takımdaki isimlerden memnun değil ama devre arasında budayamaz çünkü zaten adam yok! Zaten sakatlıklar ve imzası eksik Grosskreutz vs hesaba katılınca Galatasaray yedekleri bile doldurmakta zorlanıyor. Yani Mustafa hoca bugün kadroda görmek istemediklerini ancak takas yoluyla elden çıkarabilir... Galatasaray'ın devre arasında işi zor. 

Analiz: Sinan Yılmaz

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!