comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'da FLAŞ plan! Yönetime darbe

15 Aralık 2015, Salı 13:32
Galatasaray'da FLAŞ plan! Yönetime darbe

Galatasaray, ligde lider Beşiktaş'a yenilerek şampiyonluk şansını daha da zora soktu.

Futbol takımının ümit vermez görüntüsünü, tecrübeli teknik adam Mustafa Denizli'nin de kolay kolay değiştiremeyeceği her geçen hafta ortaya çıkıyor. Futbolda şampiyonluk şansının azalması, başkan Dursun Özbek ve yönetiminin üstündeki baskıyı da ağırlaştıracak gibi görülüyor.
 
Sarı-kırmızılı camianın ağır topu İnan Kıraç'ın bile, daha önce destek verdiği Dursun Özbek yönetiminin devrilip, Duygun Yarsuvat yönetiminde yeni bir oluşuma gidilmesini işaret etmesi Galatasaray'ı gelecek günlerde olağanüstü kongre havasına sokabilir. 
 
Duygun Yarsuvat başkanlığında oluşturulacak yeni yönetimde, geçmiş dönemlerde uzun yıllar başkanlık ve yöneticilik yapmış isimlerin olması gerektiğine işaret edilirken, Dursun Özbek yönetiminin çoğunlukla tecrübesiz isimlerden oluşması, ihtilalci plana destek nedeni olarak gösteriliyor. Dursun Özbek yönetimini yıkmak için bazı yöneticilerin istifa etmesi için de girişimler olduğu ve tüzüğe göre olağanüstü seçim kararı alınması için 4 yöneticinin istifa etmesi yolunda çalışmalar da yapıldığı sızan bilgiler arasında.
 
KISA ZAMANDA BU MUHALEFET NEDEN DOĞDU
 
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in yönetimine kısa sürede bu tür yoğun muhalefetin oluşmasında ise şu nedenler ileri sürülüyor: Dursun Özbek yönetiminin, futbolun bağlı olduğu Sportif A.Ş'nin giderlerini azaltmak için pozitif çalışmalar yapmasına karşın, Grosskreutz'un lisansının yetiştirilememesi, Hamza Hamzaoğlu'nun görevine bir anda son verilmesi, Kadın Basketbol takımında Keizer ile yaşanan çift lisans sorunu yüzünden kazanılan maçta Fenerbahçe'ye hükmen mağlup olunması, resmi siteden Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Alex'in söylemediğini ilan ettiği sözlerin, yalan habere dayanılarak Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a cevap olarak sunulması ve başkan Dursun Özbek'in demeçleri, "Darbe hareketinin" öne sürdüğü nedenler.
 
ASIL NEDEN SON 10 YILIN MALİ HESAPLARININ İNCELENMESİ
 
Galatasaray'da, "Derin muhalefet" harekete geçerken, Dursun Özbek yönetimini yıkma gayesinin asıl nedeni ise, yönetimin son 10 yılda futbolda yapılan tüm gelir gider harcamalarının bağımsız bir denetleme kuruluna incelettirilmesi için harekete geçilmesi. Bağımsız denetleme kurulunun son 10 yılı incelediğinde ortaya çıkacak tüm savurgan harcamalara neden olan kişilerin bundan rahatsız olacağı iddiaları da, kulüp dinamiğini iyi bilen birçok duayen üye tarafından iddia ediliyor. Son 10 yılın incelenmesinde başta Ünal Aysal ve Adnan Polat olmak üzere bu dönemde görev yapan tüm yöneticilerin hesap vermesi durumu ortaya çıkacağı da iddialı bir görüş olarak ileri sürülüyor. Bu yüzden geçmişte yapılan savurgan harcamaların hesabının didik didik edilip, ortaya serilecek olması Galatasaray'da birçok kişiyi rahatsız ediyor.
 
Yönetim kurulu içinde Dursun Özbek'e en yakın isimlerden biri olarak görülen genç yöneticilerden Fatih İşbecer'in son divan toplantısında yaptığı konuşmada, "Galatasaray fakirleşirken, zenginleşen kişiler olmuş. Biz bu gidişatın tekerine çomak soktuk" sözlerinden rahatsız olan eski yönetici ve profesyonel çalışanlar olduğu da Sarı-Kırmızılı kulübün kulislerinde yoğun bir şekilde konuşuluyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!