comScore

Galatasaray Galatasaray

Hakan Ünsal: 'Derbinin favorisi Beşiktaş'

12 Aralık 2015, Cumartesi 14:46
Hakan Ünsal: 'Derbinin favorisi Beşiktaş'

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Hakan Ünsal, Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında yapılacak derbide, siyah-beyazlıları favori gördüğünü ifade etti.

AA muhabirinin sorularını cevaplayan Ünsal, 14 Aralık'taki derbiyi ve  futbolculuk kariyerinde formasını giydiği Galatasaray'ın Avrupa kupalarındaki  mücadelesini değerlendirdi. 
 
Derbinin Galatasaray için kırılma maçı olabileceğini belirten Ünsal,  "Galatasaray taraftarı çok mutsuz ve yönetimi protesto ediyor. Galatasaray  yenildiği takdirde aradaki puan farkı kapanmayacak hale gelebilir" dedi. 
 
Ünsal, derbi için şunları söyledi: 
 
"Derbide oyunun tempo ve istek yönüne bakarsak, favori Beşiktaş. Her  iki takımın da zaafı var. Gol atmak isteyen, tempolu ve arayış içerisindeki  Beşiktaş, pozisyon veren ve gol yiyebilen bir Galatasaray var. Ben gollü bir maç  bekliyorum. Çok renkli bir maç olabilir. Mustafa hocanın etkisinden dolayı  2-2'lik bir skor olabilir diye düşünüyorum. Tabii ki diğer ihtimal de Beşiktaş'ın kazanması." 
 
Galatasaray'ın, Beşiktaş maçını hasarsız atlatsa bile transfer yapmadan lig yarışı içinde olmasının zorluğuna dikkati çeken Ünsal,  sarı-kırmızılıları kritik günlerin beklediğini kaydetti. 
 
"Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı alması zor" 
 
Ünsal, Galatasaray'ın şu anki durumuyla UEFA Avrupa Ligi'nde final  şansının zayıf olduğunu savundu. 
 
Sarı-kırmızılıların Avrupa kupalarındaki durumunu değerlendiren Ünsal,  şöyle konuştu: 
 
"Her takımın, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra hedefi UEFA  Avrupa Ligi Kupası'nı kazanmak olur. Gerçekçi olursak, içinde bulunduğu durum ve  kadro yapısı itibarıyla Galatasaray'ın şu an finale gitme ve UEFA Avrupa Ligi  Kupası'nı alma ihtimali çok zayıf. Devre arası ciddi transferler yapılıp, takım  içerisindeki sorunlar hallolursa o zaman başka şeyleri konuşabiliriz ama bu görüntü içinde bence Galatasaray'ın kupayı almadan ziyade, içerideki sıkıntısını  halledip, eksikleri kapatmayı düşünmesi daha gerçekçi olur. Onları yapamazsa bu  hedefe ulaşamaz." 
 
Kadrodaki oyuncu çeşitliliği ve kalitesinin çok önemli olduğunu dile  getiren Ünsal, "Fenerbahçe ve Galatasaray'dan hangisi bu kupada iddialı konumda  dersek, ben kadro bakımından Fenerbahçe derim" ifadesini kullandı. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!