comScore

Galatasaray Galatasaray

Yasin Öztekin'den transfer açıklaması

10 Aralık 2015, Perşembe 15:12
Yasin Öztekin'den transfer açıklaması

Galatasaraylı Yasin Öztekin hakkında çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

FutbolArena - Galatasaray'ın başarılı futbolcusu Yasin Öztekin, basında çıkan "takımdan ayrılıyor" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve sarı kırmızılı ekipte mutlu olduğunu açıkladı.

İşte Yasin Öztekin'in Galatasaray Medyası'na yaptığı açıklamalar;


UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Astana beraberliğinin ardından UEFA Avrupa Ligi'ne geçiş yaptık. Muhtemel rakiplerimizden bazıları belli oldu. Aralarında Porto, Manchester United, Leverkusen, Napoli, Lazio gibi oldukça tecrübeli ve iyi takımlar da bulunuyor. UEFA Avrupa Ligi'ndeki geleceğimiz ve hedeflerimiz hakkında neler söylemek istersin?
 
Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk hedefimiz gruptan çıkmaktı, deplasmanda oynadığımız Astana ve Benfica maçlarında bazı talihsizlikler yaşadık. Lizbon'da içinde benim de bulunduğum son dakikadaki pozisyonda gole ulaşabilsek, son maçlar öncesinde farklı bir pozisyonda olabilirdik. Arzu ettiğimiz bir son olmadı; ama Astana karşısında UEFA Avrupa Ligi için bize yeterli olan neticeyi alarak Şubat ayında da Avrupa'da devam etme hakkını kazandık. Galatasaray'ın hedefleri asla bitmez. Ve yer aldığı her organizasyonda en üst sırada, en başarılı pozisyonda olmayı amaçlar. UEFA Avrupa Ligi'nde de hedefimiz final oynamak, Basel'deki finali kazanarak kulübümüzün müzesine o kupayı bir kez daha getirmek olacak. Bunun için şimdiden konsantrasyon sağlamaya başladık. Açıkçası rakiplerin kim olduğu çok da önemli değil; eğer bir UEFA organizasyonunda hedefiniz şampiyonluk ise o hedefinize ulaşana kadar zaten büyük takımları geride bırakmış olmanız gerekir. O yüzden Porto'ya, Manchester United'a, Napoli'ye veya diğer rakiplere karşı hazır olacağız.
 
-  Süper Lig'de oldukça önemli bir maça çıkacağız. Beşiktaş karşılaşmasında takım olarak nasıl bir performans bekliyorsun?
 
Sezon başından bu yana sergilememiz gereken performansı düzenli olarak ortaya koyamadık. Ancak son maçımızda Bursaspor'a karşı kazandığımız galibiyet özgüvenimizi sağlamamız adına önemli bir etken oldu. Oldukça yetenekli oyunculardan kurulu, tecrübeli bir takımız. Ligin son şampiyonuyuz ve bu sezon da unvanımızı korumak için elimizden gelenin en iyisi yapacağız. Beşiktaş maçı önemli, galibiyetin ne anlama gelebileceğini de iyi biliyoruz. Hedefimiz, geçtiğimiz sezon olduğu gibi Olimpiyat Stadı'nda kazanarak rakibimize karşı üstünlük sağlamak olacak. Ama ligde bu maçın ardından 19 haftalık bir serüven var. Ben takımımıza ve arkadaşlarıma güveniyorum.
 
-  Geçtiğimiz sezonun özellikle son bölümünde gösterdiğin performansla şampiyonlukta oldukça önemli bir rol oynadın, kulübün üç kupa kazanarak tarihe geçen kadrosunda yer aldın. Galatasaray'daki hedeflerin hakkında neler söylemek istersin?
 
Geçtiğimiz sezonun son bölümü, takımımız adına çok güzel bir final oldu. Taraftarımızın Arena'da oluşturduğu atmosfer ve takım olarak gösterdiğimiz karakter, üst üste alınan galibiyetlerin ardından bize şampiyonluğu getirdi. Ben de Hamza Hoca'nın göreve gelişinin ardından forma şansı buldum. Ve skora da katkıda bulunarak çocukluk hayalimin gerçekleşmesi gibi çok özel bir duygu yaşadım. Galatasaray'da kazandığım şampiyonluk, tüm hayatımın en güzel anılarından biri. Yeni teknik direktörümüz Mustafa Denizli ile birlikte de aynı başarıları kazanacağımızdan eminim. Onun tecrübesi ve bize katacakları, ilerleyen dönemde bizi zirveye taşıyacak. Takımımda oldukça mutluyum. Galatasaray'a ulaşmak ve burada kalıcı olabilmek adına önemli bir yol katettim, büyük fedakârlıklarda bulundum. Bazı iddiaların aksine, hiçbir yere de gitme niyetim yok. Bu tip haberlerin son bulmasını rica ediyorum. Galatasaray'da sözleşmemin sonuna kadar devam edeceğimi ve kulübüm ile ortak bir karar almadan asla takımımdan ayrılmayı düşünmediğimi belirtmek isterim.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!