comScore

Galatasaray Galatasaray

Fatih Altaylı: 'Galatasaray taraftarının yaptığı terbiyesizliktir'

08 Aralık 2015, Salı 13:54
Fatih Altaylı: 'Galatasaray taraftarının yaptığı terbiyesizliktir'

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, sarı kırmızılı taraftarların protesto gösterdiği Sabri Sarıoğlu'nu savundu.

FutbolArena - Galatasaray'ın eski yöneticilerinden gazeteci Fatih Altaylı, sarı kırmızılı kulübün durumuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Taraftarların protesto gösterdiği Sabri Sarıoğlu'na sahip çıkan Fatih Altaylı, yönetimi eleştirdi.

İşte Altaylı'nın Habertürk Gazetesi'ne yaptığı değerlendirmeler;
Sabri ile başlayalım. Maç günü kontratındaki opsiyon iptal edildi. Ama maçta Sabri yine de yuhalandı. Denizli, Sabri'nin durumunun iyi anlatılmadığını söyledi. Sizin görüşleriniz ne?
 
G.Saray taraftarının Sabri'ye yaptığı terbiyesizliktir. Ne kusur işlemiş, birisi bana anlatsın. Sabri takıma bekleneni verebilir veya vermeyebilir. Peki Sabri, silah zoruyla mı oynuyor? Silah zoruyla kendisiyle anlaşma mı imzalatıyor? Hayır! Yönetimler Sabri ile anlaşıyor, o da tartışmadan imzayı atıyor. ‘Gel' diyorlar geliyor, ‘git' diyorlar gidiyor. Daha ne yapsın. Sabri'yi yuhalayan taraftarlara soruyorum. Hanginiz G.Saray için Sabri'nin yaptığı fedakarlığı yaptınız veya yaparsınız? Adam hakkı olmasına rağmen sorgu sual etmeden dile kolay bir kalemde 5 milyon TL'yi siliyor. Hangi taraftar bunu yapar? Bırakın taraftarı, yönetimde, hatta G.Saray yönetimlerinde bir kalemde alacağı 5 milyon TL'yi silen kaç kişi var ya da bir kişi var mı! Ne günahı var kardeşim Sabri'nin de yuhalıyorsunuz. Kötü oynar anlarım. Kulübe kan kusturur anlarım. Git yönetimi yuhala anlaşmadan rahatsızsan. Bedava bilet diye kulübün kapısını aşındıranların, 5 milyonunu kulübe bırakan Sabri'yi yuhalaması kabul edilir gibi değil.
 
- Sizce Sabri ayrılmalı mı?

Sabri'den ben de zaman zaman çok şikayet ediyorum. Ama yuhalamıyorum. Hocalar deli değil ki daha iyisi varsa Sabri'yi oynatsın! Şahane bir Eboue vardı ama ne yazık ki Ünal Aysal yönetimi tarafından kadro dışına çekildi. Bir daha da orası dikiş tutmadı. Teknik direktörlerin elinde Cafu var da Sabri'yi mi oynatıyorlar orada!
 
GALATASARAY'DA BAŞKANIN LAFININ BIR AĞIRLIĞI OLMALI

- Hafta içinde Harun Erdenay, Dursun Özbek'e yanıt verdi. Bazıları ‘G.Saray Başkanı her olayda konuşmamalı, konuştuğunda da ertesi gün suçladığı federasyon başkanı görevde kalmayacak kadar ağırlığı olmalı' diyor. Siz ne diyorsunuz?
 
Aynen dediğiniz gibi. G.Saray Başkanı'nın lafının bir ağırlığı olur. Eğer olmayacaksa da susar. Başkan konuştu, Erdenay da kendince bir yanıt verdi. Eeee, ne olacak şimdi! Tam Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi gibi bir durum ortaya çıktı. Gidilecek bir nokta kalmadı. Şimdi Ruslar hava sahamızı bir daha ihlal etse bir uçak daha düşürebilecek miyiz? Hiç zannetmiyorum. Buradaki durum da o. Şimdi federasyon hiçbir şey yapmazsa ne yapacak Galatasaray? En üst hareketi yaptı. Atacak adım, yapacak hamle kalmadı. Oysa bırak basketbol şube başkanı konuşsun, sen son noktada sonuç alabileceğin yerde devreye gir. Ama nerde böyle bir yönetim, nerde böyle bir tecrübe. Başkan elinde tuz olana hıyarla koşuyor.
 
MALİ GİDİŞATTAN ÇOK ENDIŞELİYİM

- Süper Lig'de her hafta görüntü değişiyor... Bu haftayı yorumlar mısınız?
 
Güzel ve zevkli bir lig oluyor. Fenerbahçe sayesinde. Sağ olsunlar. Şaka bir yana artık herkes kazanmak için oynuyor. Kimse kolay lokma değil. Bu da ligi zevkli hale getirdi. Ancak ben Türkiye Ligi'nin geleceği hakkında karamsarım. Mali çıkmazda olan kulüp sayısı çok arttı. Naklen yayın gelirleri sürdürülebilir mi emin değilim. Döviz kurunun artma riski çok tedirgin edici. En fazla gelir potansiyeline sahip Fenerbahçe bile UEFA ile sıkıntı yaşıyor.

‘ÖLÜYORSUN' DİYORUZ ‘TURP GİBİYİM' DİYORLAR

- Hakem faciaları giderek artıyor. G.Antep-F.Bahçe maçında iki takım da resmen doğrandı. Sahada yer alan her hakemin mutlaka bir pozisyonda suçu var. Her maç benzer şeyler yaşanıyor, bu iş nasıl çözülecek?
 
Belli ki çözülmeyecek. Çünkü tedavi için bir kere hastanın, hasta olduğunu anlayıp doktora gitmesi ve teşhis koydurması lazım. Bizde hastanın böyle bir niyeti yok. Herkes görüyor hastalığı ama hasta ‘ben turp gibiyim' diyor. ‘Ulan ölüyorsun farkında değilsin' diyoruz ama onlar hallerinden memnun. Federasyonun gözü sahada değil ki, siyasette. Oraya bakıyor. Oradan bir laf gelmedikçe rahatlar. Federasyonun bu konuda bir önlem alması için ille de Türkiye'yi yöneten kişinin “Bu ne rezalet” diye fırça atması lazım. Oradan bir uyarı gelmedikçe bu rezillik sürer gider.
 
SAÇMA BiR AÇIKLAMA
 
- Pazar gecesi enteresan olaylar yaşandı. G.Antep maçından sonra Aziz Yıldırım önce hakemlere, ardından G.Saray'a yönelik açıklamalarda bulundu. Kulübü sahtekarlıkla suçladı. Peşinden G.Saray cevap hakkını kullandı. Ancak G.Saray'ın açıklamasında söz edilen Alex'in açıklamaları tamamen ‘fake' ve sosyal medyadan üretilmiş bir sözdü. Bu olayların önüne geçti. Alex de bu sözlerin uydurma olduğunu açıkladı. G.Saray'ın açıklama yaparken daha dikkatli olması gerekmez miydi, siz ne düşünüyorsunuz?
 
Aziz Yıldırım, takımı liderliği kaybedince her zaman yaptığı gibi konuyu “Düşman” bildiği camiaya getirerek başarısızlığı unutturma yolunu seçti. Ben Galatasaray yöneticisi olsam Aziz Yıldırım'a yanıt bile vermem. Doğrudan gider, hem ceza hem tazminat davası açarım. Ama Galatasaray yönetiminde izan yok! Geçen hafta Basketbol Federasyonu Başkanı ile girdikleri anlamsız polemik; yahu böyle bir polemiğe başkan düzeyinde girilir mi? Bu hafta da yalan yanlış bilgiler üzerinden saçma sapan bir açıklama... Elbette daha dikkatli olabilirdi ama Galatasaray'da yönetim yok ki!
 
USTA'NIN BUNDAN KÖTÜ OLMASININ İMKANI YOK

- Trabzon'da İbrahim Hacıosmanoğlu seçilemedi. Sandığa bakıldığında İbrahim Bey'in gitmesinden mutsuz kimse yok gibi. Muharrem Usta'yla ilgili yorumunuz nedir?
 
Kendisini hiç tanımam, hiç bilmem. Tek yorumum Bektaşi gibi olur. İki şarap arasında hangisinin daha iyi olduğunu test etmesini istemişler. İlk şarabı içmiş. ‘Öbürü daha iyi' demiş. ‘Öbürünü içmedin ki' demişler. ‘Bundan kötü olmasının imkanı yok' demiş. Muharrem Bey'e kolay gelsin diyorum. Zor bir işe soyundu. Yüzü kara çıkmaz inşallah.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!