comScore

Galatasaray Galatasaray

Duygun Yarsuvat'tan bomba açıklamalar!

18 Kasım 2015, Çarşamba 18:52
Duygun Yarsuvat'tan bomba açıklamalar!

Galatasaray eski başkanı Duygun Yarsuvat gündemdeki konularla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu

FutbolArena - Galatasaray'ın eski başkanı Duygun Yarsuvat, Best FM'de yayınlanan Gökhan Dinç'le Basın Tribünü'nün konuğu oldu. 

Mali zorluklar ve Finansal Fair-Play
Duygun Yarsuvat Galatasaray'ın mali zorluklar içerisinde olduğunu söyledi ve bunun geçmişten gelen bir zorluk olduğunu ifade etti. Yarsuvat "Türkiye'de Gençlerbirliği hariç her kulübün borcu var. Bir dönem Beşiktaş'ta bu tip zorluklar yaşadı. Ben 7 ay süren bir başkanlık görevi yaptım ve Galatasaray'ın çektiği bu zorlukta bir payım olduğunu düşünmüyorum. Sporda tüm bu maddi zorlukların karşılığı başarıdır. Biz de üç kupa aldık, daha ne yapalım" şeklinde konuştu. 

Hamza Hamzaoğlu'na destek çıktı
Duygun Yarsuvat son günlerin tartışılan ismi Hamza Hamzaoğlu'na da destek çıktı ve "Galatasaray'a karşı bir reaksiyon var. Bu reaksiyon hem yazılı basında, hem sözlü basında hem de sosyal medyada var." diyerek eleştirilerin kasıtlı olabileceğini ima etti. Yarsuvat ayrıca "Hamza Hamzaoğlu, Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak ile birlikte bu takımı toparlayan kişidir. Öyle tahmin ediyorum ki sihirli bir el medyayı tahrik ediyor ve bunları yaptırıyor.'' dedi.

Fenerbahçe'nin transferlerini eleştirdi! 

Yarsuvat transfer politikasıyla ilgili soruya ise Fenerbahçe'yi eleştirerek cevap verdi ‘'Biz şampiyon takımız. Nokta transferlere ihtiyacımız vardı. Bazıları antikacı dükkanından transfer yaptılar. Çukurcuma'da eski koltuklar vardır, dışı güzeldir ama üstüne biraz kilolu bir adam oturduğu zaman ayakları sallanır ve aşağı çöker. Emeklilik yaşı gelmiş futbolcuları getirip para kazandırmak istemedik.'' şeklinde konuştu. 

Grosskreutz konusundaki suçlunun kim olduğunu biliyorum!
 
Yarsuvat, sezon başında yaşanan Grosskreutz olayına da değindi; ‘'Bir belgenin altında imza yoksa o belge değil kağıt parçasıdır. Dolayısıyla Uğur'un istifa etmesi yanlış birşeydi ama dönüldü. Bu hatayı yapanı biliyorum. Tecrübesiz ve herşeye karışan biri fakat kim olduğunu söylemeyeceğim.''

"Aziz Yıldırım içi boş konuşuyor" 

Yarsuvat Basketbol konusuna da değindi ve Ataman ile Aziz Yıldırım arasındaki konuyla ilgili olarak, ‘'Bundan evvel milli takımın koçu Fenerbahçe'nin hocası Tanjevic'ti. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Bunlar içi boş konuşmalar. Ergin Ataman Türkiye'nin en başarılı koçu'' dedi ve TFF Başkanı Harun Erdanay'ın takındığı tavrın yanlış olduğunu ifade etti.

"Ben olsam transferin son günü asla oyuncu satmazdım"

Melo ve Telles'in gönderilmesinin yanlış olduğunu da söyleyen Duygun Yarsuvat; ‘'Ben olsam transferin son günü asla göndermezdim. Gitmek isteyen bir oyuncu sizde oynar mı? Oynar. Fakat bu Hamza Hoca'nın suçu değil. Hamza Hoca onlarla konuştu, anlaştı ve takımını ona göre yaptı.'' açıklamalarında bulundu.
 
"Aziz Yıldırım ile tanışamadık çünkü hangi maça gitsem, cezalıydı"

Aziz Yıldırım'la tanışamamalarına esprili bir dille anlatan Yarsuvat; ‘'Tanışamadık, çünkü ne zaman gitsem cezalıydı. Son gittiği maça ben de gittim fakat tenezzül edip yanımıza gelmedi" dedi.
 
"Kendisini Ada'nın sahibi sandı"

Duygun Yarsuvat Galatasaray Adası konusunda da çarpıcı açıklamalar yaptı; ‘'Galatasaray Adası'nı işletmeciye ismini değiştirmemesi şartıyla verilmiştir. Çıkmasının sebeplerinden biri de budur. Kendisi adanın sahibi gibi davranmaya başladı ve birtakım inşaatlar yaptı, doğallığını yok etti, hatta uçak gemisine döndürdü. Biz de işletmeyi kendisinden geri aldık. Artık Galatasaray Sosyal Tesisleri olarak hizmet verecek.''
 
Yarsuvat, sözlerine, tekrar Galatasaray Başkanlığı yapmayacağını söylerek noktayı koydu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!