comScore

Galatasaray Galatasaray

Hamza Hamzaoğlu'ndan Lizbon taktiği

03 Kasım 2015, Salı 11:36
Hamza Hamzaoğlu'ndan Lizbon taktiği

Galatasaray'ın Devler Ligi'nde karşılaşacağı Benfica'nn zayıf yönleri neler?

FutbolArena - Galatasaray bu akşam Benfica ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. TT Arena'da rakibini deviren Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu bu maç öncesi Sporting Lizbon'un hocası Jorge Jesus'un sistemini inceliyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İlk randevuda 2-1 yendiği Benfica ile deplasmanda karşılaşacak olan sarı kırmızılılar, gruptan çıkma adına zorlu deplasmandan mutlaka puan ya da puanlarla dönmek zorunda. Son dönemde Galatasaray'ın performansı artışıyla dikkat çekiyor.Peki, Galatasaray Benfica'yı deplasmanda nasıl yener?
 
Bu sorunun cevabı 25 Ekim'de oynanan Benfica-Sporting Lizbon maçında gizli. Eski takımı Benfica'ya karşı ilk derbisinde 3-0 kazanan Sporting Lizbon hocası Jesus'un uyguladığı strateji Cimbom'un en büyük ışığı olacak.
 
BENFICA'NIN ZAAFLARI NE?
 
1-ÖN ALANDA BASKI 
Benfica takımı özellikle rakibin pres yaptığı anlarda savunmada top kurmakta zorluk yaşıyor. Sporting maçında yedikleri gollerden biri böyle bir hata sonucu oldu.
 
2-DEFANS ARASINA ATILAN TOPLAR
Portekiz ekibinin savunmasındaki eksiklerden biri de oyuncular arasındaki iletişim kopukluğu. Sezon başından beri Rui Vitoria, istediği çözümü bulamadı.
 
3-OFSAYT TAKTİĞİ HATASI
Benfica'nın hatalarından biri de Sporting karşısında uyguladığı ofsayt taktiği oldu. Bu tip iki pozisyon yaşayan Jesus, dikine ve hızlı toplarla rakibini alt üst etti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!