comScore

Galatasaray Galatasaray

Akşam Postası 8 Ekim Perşembe

08 Ekim 2015, Perşembe 19:58
Akşam Postası 8 Ekim Perşembe

FutbolArena, Akşam Postası'nda günün öne çıkan haberleri sizler için derledi.

FutbolArena - Akşam Postası'nda 8 Ekim Perşembe günü futbolda öne çıkan gelişmeleri sizler için derledik.

8 Ekim Perşembe Spor Haberleri

1- A Milli Takım Çek Cumhuriyeti'ne gitti

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda 10 Ekim Cumartesi günü deplasmanda Çek Cumhuriyeti ile yapacağı maç için bu ülkeye gitti. Ay-yıldızlı kafile, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan özel uçakla Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'a hareket etti. 
 
2- Fenerbahçe'de kritik zirve
 
Fenerbahçe'de son dönemde saha içinde ve dışında yaşanan sorunlar üzerine kritik bir toplantı yapıldı. Alınan kötü sonuçların ardından Başkan Aziz Yıldırım'ın, Sportif Direktör Giuliano Terraneo ile biraraya geldiği ve bazı uyarılarda bulunduğu ifade edilmişti.
 
Teknik direktör Vitor Pereira da yapılan bu önemli toplantıya katıldı. Görüşmede alınan kötü sonuçlar başta olmak üzere Van Persie krizi değerlendirildi. 
 
3- Cenk Ergün: "Melo kendisi gitmek istedi"
 
Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, Melo'nun transferinden Hamza Hamzaoğlu'nun durumuna kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Cenk Ergün, "Melo ilk günden beri Inter'e gitmek istediğini hep söyledi. Kulübümüze de mali açıdan iyi bir teklif gelince onay verdik. Teknik ekibimiz Melo'nun gidişine göre hazırlıklarını yaptı. Bunu bilerek hareket edildi. Hamza hoca görevinin başındadır ve devam edecektir. İşler kötü giderse o zaman gereken yapılır" ifadelerini kullandı.
 
4- Kevin Grosskreutz sabırsızlanıyor
 
Galatasaray'ın oynatamadığı yeni transferi Kevin Grosskreutz, hazırlık maçında forma giyeceği için sabırsızlandığını söyledi.
 
Panthrakikos maçında oynayabileceğim için çok mutluyum. Hazırlık maçı da olsa, Galatasaray forması giyeceğim için heyecanlıyım. Yunanistan'daki maçı iple çekiyorum" ifadelerini kullandı. 
 
5- Mario Gomez: 'Krallık önemli değil'
 
Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Mario Gomez, ilk hedeflerinin Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk olduğunu söyledi.
 
Gol krallığından çok takımın şampiyonluğunu önemli bulan Mario Gomez, "Beşiktaş taraftarının uzun süredir bir beklentisi var. Öncelikle hedefimiz lig şampiyonluğu ama Avrupa Ligi'ni de burada kazanmak isterim. Kulüp kariyerimde bir tek UEFA Avrupa Ligi kupası yok. Türk takımları Avrupa'da çok iyi işler yapabilir. Almanya'dayken Türk futboluyla ilgili fazla bilgim yoktu. Buraya gelince kendi kulübüm ve diğer takımların potansiyellerinin büyük olduğunu gördüm. Bu beni şaşırttı."
 
6- Robin van Persie krizi çözülüyor
 
Fenerbahçe'de Van Persie formasına kavuşuyor. Fernandao'nun arkasında yedek beklediği için mutsuz olan futbolcu, Kayserispor maçı ile birlikte ilk 11'deki yerini alacak. 
 
Teknik direktör Pereira, Kayseri maçıyla birlikte Hollandalı yıldıza şans verecek. 

7- Sepp Blatter'den sonra Michel Platini

FIFA Etik Kurulu, günlerdir çeşitli medya organlarında duyurulan 'futbolda deprem etkisi yaratacak' kararını en sonunda resmen açıkladı. Kurul, haklarında yolsuzluk iddiaları bulunan FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Platini'nin görevlerini 90 gün boyunca askıya aldı.
 
8- Şenez Erzik: "Bu konuda konuşamam"
 
FIFA ve UEFA'da yürütülen yolsuzluk soruşturmasına ilişkin gözler UEFA Eski Asbaşkanı ve FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik'e çevrildi. 
 
Erzik, FIFA Etik komitesinin kuralları gereği bu konu hakkında konuşamayacağını ifade etti. 
 
9- Yusuf Şimşek'e ağır ceza
 
Süper Lig'de oynanan Antalyaspor - Kasımpaşa maçında hakem Ali Palabıyık'a yönelik hakaretleri nedeniyle Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek'e 7 maç ceza verildi.
 
10- Lionel Messi'ye şok!
 
Barcelona'da forma giyen Arjantinli futbolcu Lionel Messi ve babası Jorge Horacio Messi'nin vergi kaçırma suçlamalarıyla yargılanmalarına karar verildi. 
 
Messi'nin 2007-2009 yıllarında elde ettiği reklam gelirlerinden vergi kaçırdığı iddialarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Barcelona'nın Gava ilçesindeki mahkeme, maliyeye karşı işlenmiş 3 farklı suçtan hem Messi hem de babasının yargılanması için dava açıldığını duyurdu. Mahkeme, futbolcu Messi'nin 22,5 ay hapis cezası talebiyle yargılanacağı açıkladı.
 
11- Chelsea'ye 33'lük kaleci
 
Sky Spor kaynaklarına dayandırılan habere göre, Chelsea kulübü eylül ayından bu yana takımla birlikte antrenmanlara çıkan ve bonservis bedeli olmayan 33 yaşındaki İtalyan kaleci Marco Amelia ile anlaştı.
 
9 kez İtalya Ulusal Futbol Takımı forması da giyen Marco Amelia, Milan kadrosunun oyuncusuyken 2014 senesinde takım arkadaşı Daniele Bonera ile kavga ettiği iddiasıyla önce kadro dışı bırakılmıştı daha sonra da sözleşmesi feshedilmişti.
We Love Gogle

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!