comScore

Galatasaray Galatasaray

Rıdvan Dilmen Trabzonspor-Galatasaray maçını yorumladı

19 Eylül 2015, Cumartesi 22:54
Rıdvan Dilmen Trabzonspor-Galatasaray maçını yorumladı

Galatasaray'ın, Trabzonspor'u deplasmanda 1-0 mağlup ettiği maçın ardından Rıdvan Dilmen karşılaşmayla ilgili enteresan bir değerlendirmede bulundu. 

FutbolArena - Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 5. hafta maçında deplasmanda Trabzonspor'u 1-0 mağlup ederek altın değerinde bir 3 puanın sahibi oldu. Rıdvan Dilmen'in maç analizi:

"Sakatlıklar Galatasaray'a yaradı"
İlk yarı hücumda üretemeyen bir Galatasaray vardı. Podolski ve Burak Yılmaz'ın oyundan çıkmasından sonra Galatasaray son bölümlerde daha fazla pozisyon verdi. Bunda tabi ki Trabzonspor'un da payı var ama sanki sakatlıklar Galatasaray'a yaradı gibi. Diğer tarafta Podolski çok yavaş ve Sneijder'i geriye gidiyor. Onun çıkması da pozisyon sayısının artmasında etkili oldu"

"Trabzonspor'un 3-0 kazanacağı diyeceğimiz maçta son 15 dakika Galatasaray'ın 4 pozisyonu var"


Şota oyunun sonlarına doğru tercih hataları yaptı. İkinci yarının ortalarında Trabzonspor o kadar baskılıydı ki, hepimiz 3-0 veya 4-0 kazanabilecekleri bir maç diyorduk. Ancak gel gör, 75'ten sonra Umut'lu Galatasaray'ın 4 pozisyonu var"

"Şota tercih hataları yaptı"

Cavanda sola geçene kadar Sneijder boğuluyordu. Çok rahatsız ediliyordu. Sakatlık olur bilmem ama sol beke Yusuf Erdoğan'ı da koyabilirdin gerekirse. Salih'in sağa geçip Cavanda'nın sola geçmesi Sneijder'in işini rahatladı ve daha kolay pozisyon bulmaya başladı. Cardozo'nun girişinden sonra Şota 4-4-2'ye dönecek diye beklerken N'Doye sağa geçti. Bu oyun yapısı Galatasaray'ın işine geldi"

"Cüneyt Çakır böyle maçları yönetmiyor, idare ediyor"

Rıdvan Dilmen son olarak Cüneyt Çakır'ın performansıyla ilgili de konuşurken şunları söyledi: "Cüneyt Çakır bu tarz maçları yönetmiyor, idare ediyor. En basitinden son dakikada M'Bia'nın yaptığu faul. Net sarı kart. Atamadı ikinci sarı karttan. Atmadı... Aynı pozisyon Konya'da, Antalya'da olsa hemen gösterirdi"

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!