comScore

Galatasaray Galatasaray

Lionel Carole: 'Telles'in gitmesiyle rahatladım'

17 Eylül 2015, Perşembe 11:15
Lionel Carole: 'Telles'in gitmesiyle rahatladım'

Galatasaray'ın genç savunma oyuncusu Lionel Carole gündeme dair açıklamalarda bulundu.

FutbolArena - Galatasaray'ın sezon başında transfer ettiği ve sergilediği performansla herkesin beğenisini kazanan Lionel Carole önemli açıklamalar yaptı.

İşte Carole'ün Zaman Gazetesi'ne verdiği röportaj;
Atletico Madrid'e kaybettiniz, Şampiyonlar Ligi'nde kalan maçlarda Galatasaray'ın şansı nedir?
 
Atletico Madrid'in grupta en iyi takım olduğunu biliyorduk. İlk maçımızı kaybettik ve hedeflerimiz için daha beş maç var. Şimdi oturup düşünüp hatalarımızı düzeltmeliyiz. Ve bir üst tur için ne lazımsa yapmalıyız. Maça çok kötü başladık ve golü de çabuk yedik. İkinci yarıda bazı şeyleri yoluna koyup atak oynadık. Eğer ikinci yarıdaki oyunumuzun üstüne katarsak diğer gruptaki kalan beş maç farklı olacak.
 
Yenilginin faktörleri neydi?
 
Kötü başladık, ilk 10 dakika çok kötüydük. Kişisel hatalar vardı. Bu hatalar yüzünden geriye düştük. Ve rakip Atletico Madrid'ti. Orada yetenekli çok isim vardı.
 
Bir sonraki maçlar için taraftarlara sözün nedir?
 
Ben ve arkadaşlarım kazanmak için çok uğraşıyoruz. Taraftarlarımız bizi çok iyi motive ediyor. Desteklerini gördükçe bu kulübe daha çok bağlanıyorum. Kaybetmemize rağmen arkamızda duruyorlar. Onlar için her şeyimizi vermeliyiz. Onlara çok harika galibiyetler hediye etmeliyiz. Dediğim gibi daha beş maçımız var. Atletico ile rövanşımız da var. Henüz bir şey kaybetmedik.
 
Galatasaray üç kupa kazandıktan sonra bu sezon lige kötü başladı. Bu duruma bir açıklaman olacak mı?
 
Bunun için bir yorum yapamam, geçen sene burada değildim. Ama endişelenecek bir şey yok. Yeni oyuncularız ve takıma adapte olmaya çalışıyoruz. Kaliteli ekibiz. Sadece biraz daha çalışmamız lazım. Kötü başladık ancak sezon uzun ve önümüzdeki günlerde bu kötü durumu olumluya çevireceğiz. Ve kimse bu kötü başlangıcımızı konuşmayacak.
 
Hafta sonu deplasmanda Trabzonspor maçı var. Onlar sezona çok iyi başladı. Şansınızı değerlendirir misin?
 
Atletico Madrid maçından sonra iyice dinlenmeliyiz. Bazı şeyler yolunda gitmiyor olabilir. Yorulduk. Cumartesi günü oynayacağımız Trabzonspor maçını düşünmek için çok zamanımız var. Önce burada neler yapamadıklarımızı değerlendirmeliyiz.
 
Transfer sürecin nasıl gerçekleşti? Galatasaray'a gelirken kimseden fikir aldın mı?
 
Evet, bazı tavsiyeler aldım. Örneğin, Bursaspor'dan Villarreal'e giden Bakambu'yu tanıyordum. Ve o bana Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğundan bahsetti. Galatasaray'ın da çok büyük kulüp olduğunu. Sonra kulüp bana teklif yapınca zaten gelmeye de hazırdım. Duygularım karar verirken hep çok ön planda. Ve iyi ki beni buraya getirmişler.
 
Hamza Hamzaoğlu'nu başarılı buluyor musun?
 
O çok iyi teknik direktör. Geçen yıl zaten kendisini kanıtladı, üç kupa kazanarak. Harika bir sezonu geride bıraktı. Futbolu çok iyi biliyor. Ve topun hep bizde olmasını istiyor. Kaybettiğimizde dahi çok çabuk bizde olmasını istiyor. Bize katkısı büyük. Sonuçlar şimdi bizim gibi onun da yüzünü güldürmüyor. Ancak hızlı şekilde çıkışa geçeceğiz.
 
Alex Telles'in gidişiyle rahatladın mı?
 
Evet, rahatladım. Bu, yetkililerin bana duyduğu güveni kanıtlıyor. Fakat hâlâ kulübe bir şey kazandıramadım. Kendim, teknik direktörüm, taraftarlar, oyuncu arkadaşlarım için bir şeyler yapmak istiyorum. Her zaman gelen gün, önceki günden daha iyi olmalıdır.
 
İstanbul'u gezme fırsatım olmadı
 
İstanbul hakkında pek fazla bir şey bilmiyorum. Daha İstanbul'u ziyaret edecek zamanım olmadı. Ama biraz gezmeyi denedim. Şimdi gezmeyi değil, futboluma odaklanmalıyım. Yoğun maç trafiğimiz var ve bu trafiğin içinde hep maç oynuyoruz. Tatillerde zaten burada değilim. Ama aileme harika bir şehirde olduğumuzu ve tadını çıkarmaları gerektiği tavsiyesini veriyorum.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!