comScore

Galatasaray Galatasaray

Dursun Özbek merak edilen tüm soruları cevapladı

13 Eylül 2015, Pazar 13:28
Dursun Özbek merak edilen tüm soruları cevapladı

Dursun Özbek katıldığı programda yanıt bekleyen tüm sorulara cevap verdi.

FutbolArena - Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Habertürk TV'de “Sportürk” programında Faik Çetiner ve ekibinin sorularını yanıtladı.

İşte o açıklamalar:
'İstediğinizi sorun'

"Bana her şeyi sorabilirsiniz. Galatasaray taraftarlarının içi rahat olsun. Her soruya cevap vereceğim. Galatasaray'da basından, kamuyoundan gizlenecek hiçbir durum yok"

'Saklanmıyorum'

"7 gün hastanede yattım. Saklanmıyorum. Saklanacak bir durum yok. Bu durum böyle bilinsin.Metin Oktay'ı anma töreninde Mardin/Nusaybin'den Galatasaray Futbol Okullarına ait yaş gruplarından gelenler oldu."

Sneijder'ın sözleşmesi

"Sneijder'in sözleşmesi yenilenecek. Önümüzdeki hafta Sneijder'in menajeri İstanbul'a gelecek. 2 yıl daha uzatmayı planlıyoruz. Sneijder bize 'ben Galatasaray'da kalacağım ve bana sunduğunuz şartlardan memnunum' dedi."

"Transfer görüşmelerini kardeşim yapıyor"

"Transfer görüşmelerini kardeşim Mehmet Özbek yapıyor. Başkanın kardeşi filan diyorlar. Böyle yanlış bir ifade olur mu? Mehmet Özbek yönetim kurulu üyesi zaten. Niye sürekli başkanın kardeşini soruyorsunuz? O başkanın kardeşi değil, o Mehmet Özbek. Mehmet Özbek'in kardeşim olmasından önce iyi bir Galatasaraylı oluşu ön plandadır"

Cüneyt Tanman meselesi

"Cüneyt Tanman olayındaki en büyük talihsizlik kendisinin bir gazeteye iç işlerimizle ilgili demeç vermesidir. Galatasaray'ın Sportif Direktörü Cenk Ergün'dür. Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu. Bundan gerisi yönetim kuruludur. Basında devamlı bu deforme edilerek, dezenformasyon yapılarak yansıtılıyor."

"Ali Dürüst'e başkanlık teklif etmiştim"

"Ben yanlış bir şey yapmıyorum. Bu yüzden basında çıkan dedikodulardan etkilenmiyorum. Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak ile sırt sırta verdik biz, 7 ay çok iyi çalıştık. Çok da iyi ekip olduk. Ali Dürüst dışarıdandı. Ben işin mali kısmını yönettim. Abdürrahim Albayrak da yönetim kurulu üyesi olarak oradaydı. Ali Dürüst'e dedim ki, sen başkan ol, ben senin yardımcın olayım. Benim için fark etmez. Ben her yerde hizmet ederim. Abdürrahim Albayrak o dönemdeki teklifime 'ben hastayım' dedi. Ayrıca biz bu işi yapamadık, Abdürrahim Albayrak gel diyemeyiz. Bizim de bir tarzımız var."

"Biz başarılıyız. 3 yıl burdayım."

"Biz başarılıyız.İstifa ve seçime gitmemiz söz konusu değil. Bu Galatasaray düşmanlarının icat ettikleri bir konu. 3 yıl sonuna kadar bu görevi sürdüreceğim. Geri dönüşüm yok. Ben Galatasaray'ı başarıya taşımak zorundayım. Aksi takdirde benim kendi iş hayatımdaki durumum da etkilenir. Futbol takımının başarısız olması bizim de başarısız olduğumuz anlamına 'bence' gelmez. Genel kurulda söz doğru kişisin diyerek 3 yıl kulübü bana emanet ettiler. Sportif başarı önemlidir ama Galatasaray Kulübünü sadece futbol takımına endekslemek yanlış."

"Komedi dizisi gibi"

"Komedi dizisine çevirdiler. Seçim tarihi deklare edilmesine rağmen hala kongre deniliyor. Biz yine de 4. yıldızı taktık ama diyorlar ki, Galatasaray'ın kendisi şampiyon olmadı. Kim oldu? Ne oldu? Köstek oluyorlar. Ben bangır bangır şampiyon olacağımızı söyleyince gülenler vardı. O gülenlere ne oldu?"

Otel yatırımı ne kadar kazandıracak?

"Galatasaray'ın mali yapısı son derece sağlam. Galatasaray'ın iyi yönetilmeye ihtiyacı var. 12-13 milyon dolara inşa ettiğimiz otel 150 milyon dolar edecek. Galatasaray'a başkan olmask için sadece isim yetmez. Başkan olan bu sorumluluğu taşımalı. Galatasaray'ın mali yapısından korkum yok. Başkan olan kişi bunu çözmeli zaten. Yoksa ne işi var orda? "

Forma sponsoru

"Sponsorda ön tarafa logo alacağız. Şu anda logo olmamasına rağmen geçen seneki rakamı yakaladık. Sponsorluk için yerli ve yabancı 2 firmayla görüşüyoruz. Basketbol sponsorluğu tamam. Haftaya imzalayacağız. Bakın... Teröre ve siyasi istikrarsızlığa yakalandık. Tüm bunlar ekonomiyi, iş sektörünü ve yatırımları negatif etkiledi.Galatasaray'ı faiz sarmalından kurtarmaya çalışıyorum."

"Ibrahimovic lafı ağzımdan çıkmadı"

"Ağzımdan hiç Ibrahimovic lafı çıkmadı bile. Görüşmeyi bırakın, ağzımdan çıkmadı bile. Hiç görüşmedim. İnternette benim imzamı taklit etmişler. Ibrahimovic ile mektuplaşmışlar. Uçak bileti yapmışlar. İstediğiniz futbolcuyu söyleyin, ben hemen transfer ederim. Ancak ben Galatasaray'ın geleceğini düşünüyorum. "

Çilek beklentisi

"Denayer'i aldık. Türkiye'ye gelen en pahalı oyunculardan. Denayer 30 milyon pound değerinde Premier Lig'de oynamış bir futbolcu. Biz onu getirdik. Podolski için 6 milyon euro bonservis talep edildi. Mehmet Özbek en az 4 kez Arsene Wenger'i aradı ve fiyatı düşürdü. Denayer konusunu düzelteyim. Bizim kontratımızdaki satın alma opsiyonumuz 30 milyon pound yani."

Grosskreutz transferine açıklık getirdi

"Ben Galatasaray'ın geleceğini düşünmek adına pazarlık yapıyorum transferlerde. Taraftar bunu bilmeli. Grosskreutz transferinde bütün sıkıntı pazarlık. İş bitti, menajeri satıştan %20 talep etti, hayır dedik. Her şeyi hazırladık, hallettik. 00:00'a 10 kala evrakları verdik. Girişimiz tamamlandı. Sonrası federasyona bağlı. Gece 12'ye 3 kala Federasyon ve FIFA hattı, bilgisayarlar dondu. Gecikme konfirmasyonu 48 saniye gecikti. Dosyaların kopyaları ve asılları var. Arada da 5 tane kopya olan dosya imzasız gitmiş. Onlar çok da önemli olmayan dosyalardı. Kevin Grosskreutz bizim futbolcumuz. Biz ilk yarıda da, Şampiyonlar Ligi'nde de onu oynatmak istiyoruz. Grosskreutz transferinde sıkıntı 48 saniyelik bir gecikme, bilgisayar kilitlenmesi. Başka sıkıntı yok"

Melo'nun transferinin bilinmeyenleri

"Melo, Galatasaray'da oynamak istemedi. Kendisi bana söyledi. Ben Galatasaray'daki misyonumu tamamladım dedi. Bunlar ilk ifadeler... Bu ifadelerden sonra Melo'daki gelişmeler söylediklerine hep paralel gelişmeler. Kampa gelmedi filan. Adam bangır bangır bağırıyor ben takım arıyorum diye. Melo daha sezonn bitince tasını tarağını toplayıp gitti. Melo'nun transferi, Galatasaray yönetiminin bir başarı öyküsüdür. Melo Galatasaray'da kalsaydı 5 milyon euro verecektik. Melo bana geldi dedi ki, bonservisimi verin, Inter'den para istemeyin. Melo'yu ben de seviyorum ama taraftar gerçekleri bilsin. Melo istediği takımı bulamayınca gelip oynamak istiyorum dedi. Kontrat döneminde ben hep 'bu ne zaman su koyvercek acaba' dedim."

Sabri eleştirileri

"Sabri'nin yerine oyuncu bulmak için 30 milyon euro harcamışız. Sürekli de Sabri'yi oynatmışız. Sabri'yi göndersek kimi alacağız yerine? Cevap verin. Burak Yılmaz'ı yollasak yerine kimi alacağız? Yine cevap yok."

Avrupa kupaları tehlikesi

"Galatasaray yönetimi 2011/2012'de 12 milyon euro zarar etmiş. 2013/2014 sezonunda 61 milyon dolar civarında zarar görünüyor. Galatasaray son 3 senede 97 milyon euro zarar etmiş. UEFA da ondan sonra bizi takibe aldı. Diyor ki, sen bu gidişatı düzeltmek zorundasın. Bu yıl izleme dönemindeyiz. Şu anda izleniyor Galatasaray. Maliyeye rapor verir gibi 6 ayda bir UEFA'ya rapor veriyoruz. İşçi çıkarttık, şunu sattık diyoruz, her şeyi raporluyoruz. Biz bu protokolü yönetime geldiğimizde kucağımızda bulduk, panikledik. Duygun Abi'ye sakın oyuncu falan almayalım dedik.  Bu ciddi protokol çünkü. Bizi kupalardan men edebilirler. Kesinlikle dikkate alalım ve oyuncu almayalım dedim. UEFA, sen sürekli transfer yapıp zarar açıklıyorsun, bizi kaale almıyorsun dedi Ünal Aysal yönetimine. Ünal Aysal yönetimi bunu dikkate almadı. UEFA da ondan sonra 'seni izlemeye alıyorum' diyor. Bu sezon 16 milyon dolar kardayız."

Forma satışı önerisi

"Transferi yapın, forma satışı yapın, masrafı çıkarın. Bu söyleme katılmıyorum. UEFA kriterleri varken Ibrahimovic'e 50 milyon euro veremeyiz. Kaç forma satacağım ki ben Ibrahimovic gelince? Barcelona 500 bin satmış. Biz 1 tanesinden 20 TL kazanıyoruz. Yani forma satarak Ibrahimovic'in maliyeti karşılanmaz"

"Bana süre verin çözeyim"

"Bana 1 yıl mali konular için zaman verin. UEFA'dan gelen tehdit var. Kendimi yırtıyorum ben. Ben önce UEFA'yı ikna edeyim, bana bir izin verin, süre verin. Biz UEFA'yı 'yeni yönetimiz, kriterleri ciddiye alıyoruz, 16 milyon dolar artıdayız' şeklinde ikna etmeye çalışıyoruz."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!