comScore

Galatasaray Galatasaray

Kevin Grosskreutz, FIFA'ya başvuracak

05 Eylül 2015, Cumartesi 10:01
Kevin Grosskreutz, FIFA'ya başvuracak

Galatasaray'da Kevin Grosskreutz bireysel olarak FIFA'ya başvuru yapacak.

FutbolArena - Transferin son gününde Borussia Dortmund'dan alınan fakat eksik belge ve gecikmeden dolayı transferi FIFA engeline takılan Kevin Grosskreutz konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor.

Grosskreutz bireysel başvuru yapacak
Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre; sarı kırmızılı kulübün CAS'a gideceği fakat buradan da olumlu sonuç alamayacağı belirtildi. Galatasaray'ın tek umudunun ise Kevin Grosskreutz'un FIFA'ya yapacağı bireysel başvuru olduğu ifade edildi.

27 yaşındaki futbolcunun "Futbol oynama hakkımı istiyorum" argümanıyla başvuru yapması bekleniyor. Bosman kuralları gereğince futbolcunun sahada kalma hakkını temel alan FIFA'nın bu yönde pozitif ayrımcılık yapabileceği belirtildi.

Ulus­larara­sı spor hu­ku­ku ala­nın­da uz­man isim avu­kat Al­pay Kö­se, "Ben bi­rey­sel baş­vu­ru ko­nu­sun­da umut­lu­yum. Ga­la­ta­sa­ra­y'­ın Tah­kim Ku­ru­lu­'na baş­vu­ru­sun­dan olum­lu so­nuç çık­maz. Çün­kü or­ta­da bil­gi ek­sik­li­ği var ve FI­FA biz trans­fe­ri ku­ral­la­ra bağ­la­dık. Ku­ral­lar ye­ri­ne ge­ti­ril­me­di­ği için sis­te­mi­miz bu trans­fe­ri ge­çer­li say­mı­yor di­ye­cek. Bu­nu aş­ma­nın tek yo­lu oyun­cu­nun bi­rey­sel baş­vu­ru­su­dur. Bi­rey­sel baş­vu­ru ya­par­lar­sa, Gross­ku­ert­z'­e ge­çi­ci li­sans çı­kar­tı­la­bi­lir. Ben bu ko­nu­da çok umut­lu­yu­m diye konuştu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!