comScore

Galatasaray Galatasaray

Hamza Hamzaoğlu: 'Sorunumuz transfer değil

16 Ağustos 2015, Pazar 01:15
Hamza Hamzaoğlu: 'Sorunumuz transfer değil

Hamza Hamzaoğlu, Sivasspor-Galatasaray maçının ardından açıklamalarda bulundu. 

FutbolArena - Geçtiğimiz günlerde West Ham United'tan transfer teklifi alan Burak Yılmaz, Hamza Hamzaoğlu'nun kararıyla Sivasspor maçına yedek başlamıştı. 

2. yarı oyuna giren Burak Galatasaray'a hücumda hareket getirirken bir de gol attı. 
Maçtan sonra Burak'ı neden oynatmadığı sorusuna cevap veren Hamza Hamzaoğlu: "Burak böyle oynayabilsin diye ilk yarıda yedek bıraktım" dedi. Spikerin "Ateşlemek için mi?" sorusuna da "Evet, ateşlemek için" cevabını verdi. 

Hamza Hamzaoğlu Burak Yılmaz'ı neden yedek bıraktı?

Hamzaoğlu maçtan önce Burak tercihinin tamamen taktik gereği olduğunu söylemiş, Hem Sneijder, hem Podolski hem de Burak'la savunmada sıkıntı yaşadıklarını belirtmişti. 

Hamza Hamzaoğlu'nun maç sonu yorumu: "Eksiklerimiz var hatalarımız oldu ama ilk maçtan görmek daha iyi" 

Başarılı teknik adam yaptığı açıklamada, iyi bir futbol oynamak ve iyi bir skorla buradan dönmek için sahaya çıktıklarını belirterek, şunları söyledi: "Fakat erken yediğimiz gol biraz oyun disiplininden kopardı bizi. Tabi bir an önce oyuncularımız skoru yakalamak için uzun paslarla bir an önce gole gitme isteği biraz bizim oyun disiplinimizi etkiledi. Ama ikinci yarıda toparlanarak 2 - 0 geriye düşmemize rağmen tekrar bir reaksiyon gösterdik. Burak'ın da oyuna girmesiyle ön tarafta daha etkili olmaya başladık ve 2 - 2'yi yakaladık. Daha sonra ataklarımız oldu ama golü bulamadık. Sivasspor'u da tebrik ediyorum. İlk maçımızdı. Eksiklerimiz var, hatalarımız oldu ama ilk maçta olması bizim adımıza iyi diye düşünüyorum. İnşallah bundan sonraki maçlarda bu eksiklerimizi tamamlayıp yolumuza devam edeceğiz." 

Melo neden kadroda değildi?

Melo'nun kadroya alınmamasıyla ilgili de konuşan Hamzaoğlu, "Melo'nun biraz daha zamana ihtiyacı var. Onun biraz daha çalışması lazım. Kampa da geç katıldı, kafasında da sürekli transfer olduğu için idmanlarda da tam randıman alamadık. Getirebilirdik ama biraz daha çalışıp tam formunu yakalamasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Sneijder neden oyundan alındı?
 
Sneijder'in çıkarılmasıyla ilgili de konuşan Hamza Hamzaoğlu, hem oyunda kötü olduğunu belirtmesi, hem de oyunda göğüs kafesine aldığı darbe nedeniyle nefes almakta güçlük çektiğini söylemesi üzerine riske etmek istemediklerini dile getirdi.

"Eksikler transferle ilgili değil" 

Maçtaki eksiklerinin transferle ilgili değil oyun anlayışları ile ilgili olduğunu belirten Hamzaoğlu, "Bugün oynadığımız oyunla ilgili eksikler vardı. Hala gidermemiz gereken şeyler var, onları tamamlarız." dedi. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!