comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray Süper Kupa'da da 4. yıldızı taktı

08 Ağustos 2015, Cumartesi 22:43
Galatasaray Süper Kupa'da da 4. yıldızı taktı

Galatasaray, TFF Süper Kupa'da Bursaspor'u 1-0 yenerek tarihinde 4. kez kupayı müzesine götürdü

FutbolArena - TFF Süper Kupa'da Bursaspor ile Galatasaray Ankara'da karşılaştı.

Galatasaray, karşılaşmayı 21. dakikada Yasin Öztekin'in attığı golle 1-0 kazanarak 4. kez Süper Kupa'yı müzesine götürdü.
Galatasaray'ın yenileri sahada

Galatasaray'da, Arsenal'den transfer edilen Podolski sahaya ilk 11'de çıktı ve 84 dakika sahada kaldı.
 
Hazırlık maçlarında formda bir görüntü çizen 30 yaşındaki Alman milli futbolcu, ilk resmi karşılaşmada sarı-kırmızılı formayı sırtına geçirdi. 
 
Galatasaray'da bir diğer yeni transfer Bilal Kısa da kadroya alınmayan Felipe Melo'nun yerine Selçuk İnan ile savunmanın önünde görev yaptı. Akhisar Belediyespor'dan transfer edilen Bilal, böylece yeni takımıyla ilk resmi maçına çıkmış oldu. 
 
Sarı-kırmızılı ekibe bu sezon katılan Jem Paul Karacan ise Bursaspor'a karşı 84. dakikada oyuna girdi.

Galatasaray'ın başkentte kalesini Muslera korurken, savunmanın merkezini Semih Kaya'nın yokluğunda Chedjou-Hakan Balta ikilisi oluşturdu. Bek pozisyonlarında ise Sabri Sarıoğlu ve Telles görev yaptı.
 
Semih Kaya, Hamit Altıntop ve Sinan Gümüş sakat oldukları, yeni transferler Carole ve Rodriguez ise hazır olmadıkları için TFF Süper Kupa maçında forma giyemedi. 

Maçın özeti

Galatasaray'da 88. dakikada rakibine sert giren Emre kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

59. dakikada Josue'nin ceza sahası dışı sol çaprazdan yaptığı ortaya kafayı Bakambu vurdu. Top Muslera'nın bakışları arasında kale direğini sıyırarak auta gitti.

61. dakikada Jorquera'nın pasında ceza sahası dışında topla buluşan Josue topa sert ve yerden vurdu. Kaleci Muslera direğin dibinden topu güçlükle çeldi.

66. dakikada kazanılan köşe vuruşunda Josue'nin ortasına Şamil yükseldi ve kafasını vurdu. Top az farkla üstten dışarı çıktı.

74. dakikada Podolski kafasıyla topu Yasin'in önüne indirdi. Bu futbolcunun ceza sahası içine gire girmez vuruşu defansa çarparak kornere çıktı.

Hamzaoğlu çıldırdı

Galatasaray'ın Bursaspor ile karşılaştığı maçta Hamza Hamzaoğlu çılgına döndü. Kulübede sinirlerine hakim olamayan Hamzaoğlu, elindeki su şişesini fırlattı. Hamza Hamzaoğlu maçın ardından yaptığı açıklamada, "İstediğim gibi bir oyun çıkmadığı için o şişeyi attım. Sahada daha iyi şeyler bekliyorum" dedi.
 
Sneijder Hamza Hamzaoğlu'na sinirlendi
 
Maçın 80. dakikasında oyundan alınan Wesley Sneijder, Hamza Hamzaoğlu'na gösterdiği tepkilerle adeta şok etkisi yarattı.
 
Oyundan alınmasına sinirlenen Sneijder, Hamza Hamzaoğlu'nun uzattığı eli geri çevirmemesine rağmen yedek kulübesinde tepkilerine devam etti.
 
Tekmeliklerini tavırlı bir şekilde fırlatan Hollandalı yıldız koşarak soyunma odasının yolunu tuttu.

Finallerin takımı


Bursaspor'u 1-0 ile geçen ve 4. kez Süper Kupa'yı müzesine götüren Galatasaray,finallerin takımı olduğunu bir kez daha gösterdi. Galatasaray, son 15 yılda oynadığı 12 kupa finalinin 10'unu kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!