comScore

Galatasaray Galatasaray

Süper Kupa finali ilk defa Ankara

06 Ağustos 2015, Perşembe 13:10
Süper Kupa finali ilk defa Ankara

TFF Süper Kupa'nın ilk üçü Almanya'da, sonrakiler ise İstanbul, Erzurum, Kayseri ve Manisa'da oynandı.

TFF Süper Kupa'da Süper Lig Süleyman Seba Sezonu Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası finalisti Bursaspor karşılaşacak. Türkiye Kupası finalinde karşılaşan iki ekip, bu kez Süper Kupa finalinde mücadele edecek. Süper Kupa'nın dokuzuncu organizasyonuna Başkent Ankara ilk kez ev sahipliği yapacak. İlk üçü Almanya'da, sonraki ikisi İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda, altıncısı Erzurum'da, yedincisi Kayseri'de ve sekizincisi de Manisa'da düzenlenen Süper Kupa organizasyonunun 2015'teki adresi, Başkent Ankara'daki Osmanlı Stadı.

Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı Yenikent'te 1974 yılında hizmete açılan stat, 2005 ve 2014 yıllarında yenilemelere tâbi tutularak bugünkü görüntüsünü aldı. Çim zemine sahip, 19 bin 626 kişi kapasiteli stadyum, 105x68 metrelik saha ölçülerine sahip. Yedek kulübelerinin Avrupa standartlarına uygun bir şekilde yenilendiği statta, yedek kulübesinde içten ısıtmalı koltuklar ve 4 adet de masaj koltuğu bulunuyor.
GALATASARAY'IN MÜZESİNDE 3 SÜPER KUPA BULUNUYOR

Galatasaray'ın müzesinde, üç Süper Kupa bulunuyor. İlki 2005-2006 sezonunda düzenlenen Süper Kupa'yı Beşiktaş'a 1-0 yenilerek kaybeden sarı-kırmızılı takım, 2008'de Kayserispor'u, 2012 ve 2013'te ise Fenerbahçe'yi yenerek üç kez zafer yaşadı. Geçtiğimiz sezon çıktığı beşinci finalinde Fenerbahçe'ye kaybeden Galatasaray, altıncı kez oynayacağı finalde Bursaspor'u mağlup ederek ülkenin en fazla Süper Kupa kazanan takımı olmayı amaçlıyor.

Bursaspor ise Süper Kupa'da bugüne dek bir kez boy gösterebildi. 2009-2010 sezonunu tarihinde ilk kez lig şampiyonu olarak tamamlayan ve ülkemizin şampiyonluk gören beşinci takımı olmayı başaran yeşil-beyazlılar, o yıl Süper Kupa'da Türkiye Kupası sahibi Trabzonspor'la karşı karşıya gelmiş ancak 3-0'lık yenilgiyle kupayı kaybetmişti. Bursaspor, bu sezon Galatasaray'a üstünlük sağlayarak tarihinde ilk kez Süper Kupa'ya sahip olmak istiyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!