comScore

Galatasaray Galatasaray

Mehmet Helvacı: 'Galatasaray'ın mali tablosu cezaya doğru gidiyor'

22 Temmuz 2015, Çarşamba 15:38
Mehmet Helvacı: 'Galatasaray'ın mali tablosu cezaya doğru gidiyor'

Galatasaray Eski 2. Başkanı Mehmet Helvacı, Galatasaray'ın mali tablosunun iyiye gitmediğini ve ceza alma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.  

FutbolArena - Galatasaray Eski 2. Başkanı Mehmet Helvacı, Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Helvacı, Galatasaray'ın mali tablosuyla ilgili son durumu değerlendirirken, gidişatın hiç de iyi olmadığını söyledi. 

İşte Mehmet Helvacı'nın açıklamaları:
"Galatasaray'ın mali tablosu cezaya doğru gidiyor"
"Galatasaray'ın geçen seneden itibaren mali tablosu iyiye gitmiyor. Cezaya doğru gidiyor. Son 2 yıldaki bütçe açığı 40 milyon euro'nun üzerinde. Umarım mevcut yönetim ve kulüp başkanı bunun tedbirini almıştır. Ben kesinlikle Galatasaray'ın ceza almasını istemem ama gidişat o yönde."

"Borcum çok, transfer yapamıyorum bir bahane değil"
"Gelir elde etmenin ana yollarından biri seyir zevkini arttıracak yıldız futbolcuların transferidir. Taraftarı stada, televizyona çekebilecek, storelardaki satışı arttıracak yıldızlara her zaman ihityaç var. Borcum çok, transfer yapamıyorum bir bahane değil. Bunların hepsi aynı anda yürümesi gereken işler. Önceden planlaması yapılır. Ben aday olsaydım transfer çalışmalarını önceden planlar, ona göre hareket ederdim"

"Melo'nun yaklaşımını doğru bulmuyorum"
Felipe Melo'nun durumuyla ilgili de konuşan Mehmet Helvacı, "Eğer Melo'ya takımın ihtiyacı varsa anlaşma sağlanmasının çok yanlış olduğunu söyleyemem. Ancak ben bir sporcunun bu tarz yaklaşımını doğru bulmuyorum. Ben olsaydım alternatif yollar arardım"

"Ibrahimovic'in yaşı önemli değil"
Zlatan Ibrahimovic iddialarıyla ilgili yorumlarda bulunan Helvacı, "Ibrahimovic mutlaka alınmalı. Kulübün maddi durumu elbette düşünülmeli ama Ibrahimovic gibi bir oyuncu marka değeri açısından da büyük katkı sağlar. Yaşının 34 olmasının da çok önemi yok. Zira siyah kuşak sahibi bir kareteci olduğu için fiziki yapısı çok genç ve güçlü durumda" ifadelerini kullandı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!