comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'ın yeni transferi Carole'u diğer scoutlara sorduk

11 Temmuz 2015, Cumartesi 23:00
Galatasaray'ın yeni transferi Carole'u diğer scoutlara sorduk

Galatasaray'ın Fransa 2. Liginden Troyes'dan transfer ettiği Lionel Carole scout ekibinin keşfettiği bir oyuncuydu. Peki diğer scoutlar onun için ne diyor? 

FutbolArena Özel Haber -  Geçtiğimiz haftalarda Hamza Hamzaoğlu ile yatığımız röportajda kendisine Carole transferini sormuştuk. 

Hamzaoğlu bu röportajda Carole'u ilk olarak Galatasaray'ın scoutlarının bulduğunu, sonrasında da kendisinin izleyip onay verdiğini bizlere aktarmıştı. 
Peki diğer scoutlar onun için ne diyor? 

Batur Altıparmak'ın scoutlarından Batuhan Hakçil'e sorduk ilk olarak... 

Carole'u daha önce Benfica B takımında da izlediğini belirten Batuhan şunları söyledi. "Bu sene Troyes'un 10 maçını izlemişimdir. Gösterişli bir oyuncu olmadığı için Galatasaray'a falan transfer olur mu diye hiç aklımdan geçmemişti. Telles'e göre daha oturaklı ama o kadar hücumcu değil. Ortaları iyidir, yerini kolay kolay kaybetmez ama fiziksel mücadele bende soru işareti. Ligue 2'de idare ediyordu ama bizim ligde oyun tamamen fizik üzerinden oynandığı için topla çok oynayamaz diye düşünüyorum. En iyi özelliği bek olarak önündeki adamı rahatlatması. Lukas Podolski kondisyonunu toparlayana kadar geri gelmekte sorun yaşarsa arkasında Carole daha çok güven verir. " 

Ardından Tanju Eren'e sorduk... 

Tanju Carole için kısaca "2015 model Capone" tanımını yaptı ve sözlerine şöyle devam etti. "Taraftarlar sever, işini doğru yapmak için maksimum çaba verir. Stoper-Bek farketmez. Rol model olarak Hakan Balta ve Kadlec'e benzer. Artık olgun da sayılır. Kadroya iyi bir alternatif olur. Telles'i kırmadan, kaybetmeden, gerektiğinde devreye sokabileceğin bir oyuncu olacaktır.

Benfica'nın öngördüğü ama Carole'un yapamadığı patlamayı da, geç de olsa Galatasaray'da yaparsa piyango olacak bir adam. Her takıma lazım adamlardandır... Aklı başında, soğukkanlıdır. Ne alacağını biliyor olmak bu transfer için yeterlidir. 

Son olarak Fransa'da yaşayan, Fransa Ligini çok iyi takip eden ve Türk menajerlerle Fransız pazarında çalışan Fırat Demirtaş'a Carole'u sorduk. 

Fırat kısaca şunları söyledi: "Oyun tarzı Hakan Balta'ya benziyor. Hem sol bek, hem de sol stoper olarak oynayabiliyor. Sorumluluktan kaçmayan, pas isabet oranı yüksek bir oyuncu. Ligue 2'nin sol bek olmasına rağmen en çok pas yapan 4. futbolcusu. Eksik yönü ise, yavaş olmamasına rağmen hücuma fazla çıkmaması."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!