comScore

Galatasaray Galatasaray

Podolski bonservisini kendisi çözdü

06 Temmuz 2015, Pazartesi 09:06
Podolski bonservisini kendisi çözdü

40 yıllık Galatasaraylı gibi hareket eden Lukas Podolski, bonservisini bile kendisi çözdü.

Galatasaray'ın yeni yıldızı Lukas Podolski'nin transferinde oldukça ilginç olaylar yaşandı. Önceki gün 3+1 yıllık imza atan Alman oyuncu ile G.Saray'ın şampiyon olduğu 25 Mayıs'ta başlayan görüşmeler 40 günün ardından mutlu sonla bitti. İşte transfer sürecinde yaşanan olayların ilginç öyküsü:
 
3. DENEMEDE GS'Lİ OLDU
 
- 2011'de Ünal Aysal tarafından ilk kez gündeme getirilen Alman Lukas Podolsdi, Ocak 2015'te ise Abdurrahim Albayrak projesi olarak masaya kondu. Ancak 2011 denemesinde Arsenal, 2015 planında da yabancı kontenjanı Podolski'yi G.Saraylı yapmadı. 3. deneme ise 25 Mayıs'ta G.Saray şampiyon olduktan sonra başladı. Görevi bırakan Abdurrahim Albayrak-Ali Dürüst ikilisi ile Hamza Hamzaoğlu, Alman yıldız için olumlu rapor verdi. Böylece yeni yönetim girişimlere başladı. 
 
G.SARAY BENİM TAKIMIM
 
- Cüneyt Tanman, hem eski futbol şubesi hem scout ekibinden gelen olumlu raporlar sonrasında pazarlık sürecine başladı. Arsenal kulübü ile birlikte Lukas Podolski ile temasa geçildi. Menajerine G.Saray'ın teklifi iletilirken Alman yıldız da "Seve seve gelirim" yanıtı verdi. Bu hamle üzerine işin pazarlık süreci başladı.
 
4 MİLYONLA BAŞLANDI
 
- Inter ile kiralık sözleşmesi 30 Haziran 2015'te biten Lukas Podolski için ilk olarak bu sürecin tamamlanması gerekiyordu. Ancak geç de kalınmamalıydı. Bunun için G.Saray, Podolski ile parasal konuları masaya yatırdı. Menajeri 4 milyon euroluk yıllık bir ücret talebinde bulunurken G.Saray 2.5 milyon euroluk bütçe olduğunu bildirdi. 3 haftayı bulan konuşmaların ardından direkt Podolski ile temasa geçen yöneticiler, 3 milyon seviyesinde anlaşmaya vardı. 30 yaşındaki oyuncuya 3 yıllık kontrat önerilirken Alman yıldız 4 yıllık istedi. O pürüz de opsiyonla çözüldü.
 
ÖZİL'İN BİLE KATKISI VAR
 
- G.Saray bu transfer sürecinde bir de ikna harekatı başlattı. Hem Podolski'nin "Tamam" demesi hem de Alman yıldızın son durumu için araştırmalar yapıldı. Mesut Özil, "Türkiye'ye git", Joachim Löw de, "G.Saray'da 11'de oyna ki seni Fransa kadrosuna alabileyim" diyerek Podolski'nin G.Saray'a gelmesinde katkı sağladı. Roberto Mancini de, son durumu hakkında, "Gayet iyi durumda, hiç düşünmeyin" raporu verdi.
 
'BEN G.SARAYLIYIM KOÇ'
 
- Ardından iş bonservise geldi. Arsenal, 8 milyon euro ile kapıyı açtı. 2 hafta bu rakam da diretti. Ardından 5 milyon euroya indi. Ancak İngilizler, nuh dedi peygamber demedi. Bu arada Podolski kamuoyunda sıkça gündeme gelip transfer beklentisi oluşunca G.Saray 2.5 milyon euroluk rakamı biraz yükseltmek istedi ancak o da İngilizler tarafından kabul görmedi. En sonunda Podolski, "Değerini bulmadan satmayın" diye direnen Arsene Wenger ile görüştü, "Ben G.Saraylıyım, gitmek istiyorum" dedi, böylece 2.5 milyon+500 bin bonusla anlaşma sağladı. 
 
O ÇAY TESADÜF DEĞİL 
 
- Bu sırada G.Saray yönetimi çok akıllıca bir hareket yaptı. Lukas Podolski adeta "içimizden biri" gibi diyen yöneticiler, Poldi'yi Kemer'de tatile çağırdı. Orada kaynaşma arttı, 40 yıllık G.Saraylı gibi davranan Alman yıldız, çay fotoğrafları ile "Türk gibi" performans sergiledi. Taraftarların büyük ilgisi ünlü golcüyü, ailesini çok etkiledi. Türk mahallesinde doğup büyüyen Podolski'nin transfer serüveni de böylece ikram edilen çay ile tamamlandı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!