comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'ın gündeminde Lionel Carole var

01 Temmuz 2015, Çarşamba 19:21
Galatasaray'ın gündeminde Lionel Carole var

Fransa 2. liginde mücadele eden ve 5 milyon Euro borcu olduğu için Ligue 1'e yükselemeyen Troyes elindeki oyuncuları satarak bu borcu kapatmak istiyor.

FutbolArena Dış Haberler - Daha önce 3 milyon Euro karşılığında kulüplere önerilen Carole'yi elden çıkarabilmek için Troyes takımı 1.5 milyon Euro'ya kadar fiyat düşürdü. Santrforları Jean'ı da Monaco'ya satmak üzere olan kulübün oyuncuları tabiri caizse batan geminin malları konumunda.

FENERBAHÇE İSTEMEDİ
Edindiğimiz bilgilere göre Carole ilk olarak bir menajer vasıtasıyla Galatasaray ve Fenerbahçe'ye önerildi. Fakat Fenerbahçe'de o mevkide Caner, Hasan Ali ve Kadlec gibi zaten 3 tane oyuncu olması dolayısıyla Fenerbahçe bu oyuncuyla ilgilenmedi.

LİLLE VE GALATASARAY KARŞI KARŞIYA

Şu an oyuncuyla ciddi olarak ilgilenen iki takım Galatasaray ve Lille bulunuyor. İddialara göre Galatasaray genç oyuncunun bu sezon oynadığı maçları da izledi. Ligue 2'nin dikkat çeken oyuncularından biri olan Carole Telles'e alternatif olabilir.

LİONEL CAROLE KİMDİR?

1991 doğumlu 24 yaşındaki oyuncu son 3 sezonda sırasıyla 39, 44 ve 38 maça çıkarak adeta bir istikrar abidesi oldu. Fransa alt yaş milli takımlarında neredeyse tüm kategorilerde oynadı ve Fransa Ümit Milli takımında oynarken Benfica'ya transfer oldu. Portekiz'de bekleneni veremeyince tekrar Fransa'ya dönen oyuncunun özelliklerini Fransa ligini yakından takip eden Fırat Demirtaş'a sorduk.

Carole'nin oyun tarzını Hakan Balta'ya benzeten Fırat, oyuncunun hem solbek, hem de sol stoper olarak oynayabildiğini ve sorumluluktan kaçmadığını, ayrıca pas isabet oranının da çok yüksek olduğunu söyledi. Ligue 2'nin solbek olmasına rağmen en çok pas yapan 4. futbolcusu olan Carole'nin eksik yönü ise, yavaş bir oyuncu olmamasına rağmen hücuma fazla çıkmaması.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!