comScore

Galatasaray Galatasaray

Ahmet Özdoğan: "İbrahimovic'i getirmem mümkün değil"

14 Mayıs 2015, Perşembe 23:05
Ahmet Özdoğan:

Galatasaray Kulübü'nün 23 Mayıs Cumartesi günü yapılacak seçimli olağan genel kurulunda başkan adayı olan Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, sarı-kırmızılı kulübün ortak akılla yönetilmekten başka çaresinin bulunmadığını ifade etti. Transfer konusuna da değinen Özdoğan, Zlatan Ibrahimovic dedikodularına noktayı koydu.

Özdoğan, Florya'daki bir restoranda, yönetim kurulu aday listesinde yer alan Varol Ziya Dereli, Dinçer Azaphan, Emin Eminoğlu, Fatih Akgün, Ahmet Tuncay Çobanoğlu, Ali Fatinoğlu, Mehmet Akif Aygün ve Metin Tayfun İşeri'nin de katılımıyla düzenlediği yemekte, projelerini anlattı.
 
"Ortak akıl, lider kadro" sloganıyla yola çıktıklarını anımsatan Özdoğan, seçildikleri takdirde bütün kararları istişare ederek vereceklerini belirterek, "Bir kulüpte, 1 başkan ve 15 kişiyle bu işlerin yürümesi mümkün değil. Bu seçim veya başka bir seçimde orta akıl kazanacak, reform kazanacak. Göreceksiniz, Galatasaray'ın başka çaresi yok. Türk sporunun da çaresi yok. Bakış açımızı değiştirmemiz lazım" diye konuştu.
 
Kulüp tüzüğünün hiçbir yerinde "liseli, lisesiz" ayrımının yapılmadığını vurgulayan Özdoğan, "Galatasaray genel kurul üyesi tektir. Üzerinde hiç bir şey yazmaz, 'genel kurul üyesi' yazar. Ben bu seçimi kaybetsem de kazansam da böyle bir laf söylemem. Kimse bana böyle bir lafı söyletemez. Çok açık ve net. Kim ki bu lafı söylüyor, bölücünün ta kendisi odur. Çünkü böyle bir şey yok. Tüzüğümüzün hiçbir yerinde böyle bir kelime yok" ifadelerini kullandı.
 
YILDIZ TRANSFERİ İÇİN NE DEDİ?

Transfer politikasında uygulayacakları tarzı anlatırken Frank Ribery örneğini veren Özdoğan, Fransız futbolcunun Galatasaray'a geldiğinde popüler olmayan bir yıldız olduğunu, kendi dönemlerinde bunun gibi transferlerin çabası içinde olacaklarını kaydetti. Özdoğan, "Şu anda 3 yıldız transfer sözü versem, bence bu çok mantıksız çok ayıp bir şey. Birincisi, hocanıza ve şampiyonluğa giden takıma saygısızlık yaparsınız. 3 Haziran'ı bekleyin. 3 Haziran'dan sonra dünya gerçeklerine göre konuşalım. Şu anda 18 milyon euro alan bir oyuncuyu(Zlatan Ibrahimovic) benim getirmem mümkün değil. 5, 6, 7 yıl sonra denk, artı bütçe verdiğimizde, müsaade edersiniz getirebiliriz ama hep birlikte karar vereceğiz. Şampiyonluk hedefinden de hiç vazgeçmem" şeklinde konuştu.
 
Galatasaray'ın ihtiyacı olan parayı akılla üretebileceğini vurgulayan Özdoğan, "Sayın Duygun Yarsuvat'ın yaptığı gibi Galatasaraylıya gidip, 'para isterim, pul isterim' gibi bir şeyim yok. Ben Galatasaraylılardan aklını ve bilgisini isterim. Galatasaray parayı üretir ama aklıyla üretir" diye konuştu.
 
Ahmet Özdoğan, Galatasaray Kulübü'nün gelir olarak probleminin bulunmadığını, giderde ciddi sıkıntılar yaşadığını, sadece kaynakların yanlış kullanıldığını savundu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!