comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'da kaleyi kim koruyacak?

14 Mayıs 2015, Perşembe 09:08
Galatasaray'da kaleyi kim koruyacak?

Ligde bitime 3 hafta kala liderliğini sürdüren G.Saray'da, kritik G.Birliği randevusu öncesi akıllarda tek soru var; "Muslera'nın cezalı olduğu haftada kim oynayacak?"

“Sinan mı, yoksa Eray mı” sorusu, Florya'da gündemin ilk maddesinde...
 
Hamza Hamzaoğlu konuya ilişkin, “İki kalecime de güveniyorum. Taffarel ile konuşup karar vereceğiz” açıklamasını yapmıştı.
 
İşte Galatasaray'da 2 kalecinin son durumu, artıları ve eksileri…
 
ERAY İŞCAN:
 
Taffarel ve teknik heyet yetenekli bir kaleci olduğu konusunda hem fikir. Eray'ın, G.Birliği maçına kulübede başlamasındaki en önemli unsur geçen yıl 5 zorlu maçtaki performansı. Muslera'nın sakatlığı nedeniyle Eray, ligde F.Bahçe, Kasımpaşa deplasmanı ile Sivas, Şampiyonlar Ligi'nde ise Kopenhag ve Real Madrid deplasmanlarında forma giymişti. Bu maçlarda 9 gol yedi. Gençler maçının yüksek stresi yüzünden kalede Sinan'a forma verilmesine kesin gözle bakılıyor.

SİNAN BOLAT:
 
Geçen hafta yapılan antrenmanda parmağı döndü. Mersin İdmanyurdu maçı kadrosuna alınmadı. Parmağında ufak bir sakatlığı bulunan Sinan Bolat için sağlık kurulu, “Hafta sonuna kadar yetişecek ve maçta oynayabilecek” dedi. Sinan Bolat'ın, Gençlerbirliği karşısında eldivenleri devralıp kaleye geçmesi bekleniyor. Sinan'ın, Eray İşcan ile kıyaslandığında kaleyi devralmasındaki en önemli neden ise ‘tecrübe' faktörü…
 
SİNAN BOLAT
*Çok çabuk ve çevik bir kaleci.
*Tek handikabı oynayamaması.
*Şans bulursa çok daha fazlasını yapabilir.
 
Oynadığı maç
*Türkiye Kupası: 7
*Devler Ligi: 1
*Yediği gol: 12
*Gol yemediği maç: 1
 
ERAY İŞCAN
*Gözü kara, asla korkmaz, her pozisyona hamle yapar.
*Birebir pozisyonlarda çok başarılı ve iyidir.
*Tek handikabı ve sorunu tecrübe.
 
Oynadığı maç
*Türkiye Kupası: 2
*Süper Lig: 1
*Yediği gol: 2
*Gol yemediği maç: 1
 
MİNİ YORUM: RÜŞTÜ REÇBER
 
Stresi çok fazla, baskısı çok yüksek olan haftalar oynanıyor. Eray, özellikle geçen sene Şampiyonlar Ligi ve büyük maçlarda arka arkaya oynama fırsatı buldu. Fakat Sinan'ın tecrübesi ve kalecilik özellikleri, Eray'ın önünde diye düşünüyorum. Tabii ki karar Hamza Hoca'nındır ama dışarıdan izleyen biri olarak ben Sinan Bolat'ı tercih ederim.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!