comScore

Galatasaray Galatasaray

Mehmet Özdilek: 'Galatasaray'dan korkmuyoruz'

25 Şubat 2015, Çarşamba 13:00
Mehmet Özdilek: 'Galatasaray'dan korkmuyoruz'

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Galatasaray deplasmanından çoğu kişinin kendilerinden beklemediği sonucu alarak dönmek istediklerini söyledi.


Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 22. haftasında ligde kalma mücadelesi veren Kayseri Erciyesspor, lider Galatasaray'a konuk olacak. Erciyesspor, 27 Şubat Cuma günü oynanacak haftanın açılış maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Mehmet Özdilek, maç hazırlıklarını ve rakibi değerlendirdi.

Hacı Boydak Kulüp Tesisleri'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Özdilek, Galatasaray'dan korkmadıklarını ve orada kendilerinden beklenmeyeni yaparak Kayseri'ye döneceklerini söyledi. Maçın kendileri için zorluk derecesi neyse rakip için de aynı zorlukta olacağını vurgulayan Özdilek, "Oraya giderken düşüncemiz kazanıp buraya dönmek. Bu potansiyelimiz, özgüvenimiz, moralimiz var. Bunu yapabilecek gücümüzün olduğuna inanıyorum." dedi.
Bu tür müsabakaların oyuncular için de büyük bir fırsat olduğuna işaret eden Özdilek, "Kendilerini tekrar hatırlatma adına oyuncular için önemli bir fırsat. Gündemi değiştirme adına kolayı seçmeyeceğiz onu söyleyeyim bir kere. Oynadığı oyundan keyif alan bunu da taraflı tarafsız herkese Cuma akşamı gösteren bir Kayseri Erciyes olacak. Dolayısıyla bu şartla bakıyoruz." diyerek şöyle devam etti:

"Rakibin eksikleri artıları eksikleri bütün hepsini yoğun bir şekilde bu hafta içerisinde analiz ettik ve bununla ilgili ciddi çalıştık. Dolayısıyla oraya giderkenki hepimizin düşüncesi oradan belki de bir çok insanın yapamaz dediği şeyi yapıp geri dönmek olacaktır. Çünkü futbol sahada oynanan oyun. Burada yapacağınız performans sizi bir yere taşıyabilecek. Dolayısıyla biz de bu duygularla yarın İstanbul'a geçeceğiz.

Dediğim gibi takımdaki oyuncu grubunun profili son oynadığımız müsabaka oyuncuların kendine olan güveni bu maç esnasında bizi çok farklı duygulara itiyor. Ümit ederim ki bunu sahada bütünleştiririz. Dediğim gibi kolayı seçmeyeceğiz. En azından tekrar gündemi değiştirebilir miyiz olay yaratabilir miyiz buna bakacağız. Tabi bizim için her puan çok değerli. Ligin son 13 haftası bakıldığı zaman 7 tane içerde 6 tane dışarıda maçımız var. Bunları doğru analiz edip lig sonunda arzuladığımız istediğimiz noktada bitirmek olacak."

Galatasaray maçını diğer maçlardan hiç farklı görmediğini belirten Özdilek, ancak rakibe saygı duyduklarını söyledi. Rakibin ligin en üstünde olduğunu anımsatan Özdilek, "Bunu biliyoruz. Ama biz de neler yapabileceğimizi biliyoruz. Onun için rakibe karşı önlemlerimizi aldık, zaaflarını da en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz ki buna uygun ciddi oyuncu potansiyelimiz var. İnanıyorum takımda buna reaksiyon verip Cuma günü istediğini elde ederek o stattan ayrılacaktır diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın kendi evinde kazanmaya odaklı oynadığını belirten Özdilek, ama her takımın zafiyetleri olduğunu kaydetti. Tecrübeli teknik adam, "Her takımın kendine göre zafiyetleri olacak biz de bunları değerlendirmek istiyoruz. Kendi sahası önünde ilk defa lider olarak taraftarının karşısına çıkacak. Onun moral olarak artısı olacaktır. Ama futbol sahada oynanan bir oyun. Bizim de muhakkak ki o anlamda reaksiyon vermemiz gerekiyor. Reaksiyon da vereceğiz. Saha içinde sakin olacağız ne yaptığını bilen takım görüntüsü vereceğiz. Dediğim gibi güçlü yanlarımızı ortaya koyarsak istediğimizi elde ederiz diye düşünüyorum." dedi.

Galatasaray'da Melo'nun oynamayacak olmasının takım için avantaj olup olmadığının sorulması üzerine de Özdilek, "Avantaj dezavantaj sizin sahada koymuş olduğunuz performansla alakalı. Eğer onlara o reaksiyonu vermezseniz onun oynaması ya da başkasının oynaması çok önemli değil Galatasaray takımı için önemli bir oyuncu. Galatasaray Melo'suz da kazanabiliyor, o potansiyeli var. Önemli olan orada bizim verecek olduğumuz reaksiyon diye düşünüyorum." şeklinde cevap verdi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!