comScore

Galatasaray Galatasaray

'Yardım parasının ailelere ulaşmaması saygısızlık'

22 Şubat 2015, Pazar 12:20
'Yardım parasının ailelere ulaşmaması saygısızlık'

Manisa'nın Soma ilçesindeki faciada şehit olan 301 madencinin ailelerine yardım için İzmir'de Galatasaray ile Atletico Madrid arasında oynanan maçın 1.4 milyon liralık gelirinin yedi aydır yerine ulaştırılmamasına, şehit madenci eşi Nursel Kocabaş'tan tepki geldi.

Aradan yedi ay geçmesine rağmen söz konusu maçın gelirinin kendilerine ulaşmamasının üzüntü verici olduğunu belirten Nursel Kocabaş, 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen faciada şehit olanlara da şehit yakınlarına da bu yapılanın saygısızlık olduğunu söyledi.

Konuya yetkililerin bir an önce el atması gerektiğinin altını çizen Nursel Kocabaş, "İzmir'de madenci ailelerine yardım için oynanan bu maça, ben de çocuğumla beraber gitmiştim ama ne yazık ki elde edilen gelir, biz şehit ailelerine gelmedi. Konuyla ilgili telefonla Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) aradım. Bana federasyondan net bir cevap vermediler. Bize e-mail yönüyle dönmemizi ve bizden talebimizi belirtmemizi istediler. Biz sadece haklarımızı istiyoruz. Sonuçta bu, madenci aileleri yakınları adına yapılan bir maçtı. Bu yardımın nereye gittiğini gerçekten merak ediyorum. Bu olayı yetkililerin açıklığa çıkarmasını istiyorum." dedi.
GALATASARAY KULÜBÜ İHTİLAF NEDENİYLE TESLİM ETMEDİĞİNİ AÇIKLADI

Bu arada Galatasaray Spor Kulübü, konunun basına yansımasının ardından dün yaptığı yazılı açıklamada, parayı vermediklerini belirten bir açıklamada bulunmuştu.

Galatasaray, resmi sitesi aracılığı ile Soma'ya yardım amacıyla yapılan Atletico Madrid maçının hasılatının ne olduğu ile ilgili bilgilendirme yaptı. Sarı kırmızılılar, LFP'ın (Liga de Fútbol Profesional) ile bir ihtilaf olduğunu, bu nedenle henüz yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılamadığını ve kendi blokaları altında olduğunu açıkladı.

Sarı - kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Soma faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine yardım amacıyla 06.08.2014 tarihinde Galatasaray ile Atletico Madrid arasında İspanya Ligi'nin LFP World Challenge programı çerçevesinde oynanan maçla ilgili olarak son günlerde medyada çıkan haberler dolayısıyla kamuoyunun bilgilendirilmesi zorunlu olmuştur. İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan Galatasaray ile Atletico Madrid maçı sonrası elde edilen hasılat, LFP'ın (Liga de Fútbol Profesional) resmi biletli seyirci sayısını kabul etmemesi sonucu ortaya çıkan ihtilaf nedeniyle bloke edilmiştir. İhtilafın halledilmesinin ardından söz konusu yardım ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!