comScore

Galatasaray Galatasaray

Ali Dürüst: 'Sneijder konusunda her şey olabilir'

20 Şubat 2015, Cuma 19:42
Ali Dürüst: 'Sneijder konusunda her şey olabilir'

Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst, Sivasspor ile oynayacakları karşılaşma öncesinde soruları yanıtladı.

Hava muhalefeti nedeniyle Florya'da fazla çalışamayan takımın eksiğinin olmadığını belirten yönetici, Sergen Yalçın ile konuştuklarını kaydederken, "Pek eksik yaşanmadı. Tercih olarak kapalı alanda çalıştık. İsteseydik Arena'da çalışablirdik. Burada bir idman yapma imkanı bulduk. Sivasspor Başkanı'na, yönetimine teşekkür etmek lazım. Bu soğuk havayı ısıttılar. Güzel bir hava vardı, olması gereken buydu. Sivasspor iyi bir ekip. Sergen hocayı görme imkanı da bulduk. 2000-01 yılında ben yönetimdeyken oyuncumuzdu, 3. yıldızı takmıştık. Güzel günler geçirmiştik" dedi.
 
"KADIKÖY'DE PUANLAR ALACAĞIZ"
 
Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacakları maçtan 3 puan çıkarma hedefinde olduklarını vurgulayan Dürüst, "Puan farkı 1'ler, 2'ler ise kalan maçlarda puan kaybı lüksü yok. Her maç final. İç maç, dış maç yok. Sakatlar da iyileşti. Takımda tatlı bir rekabet olacak. Galatasaray her yerde galip gelmek ister. Ama tabii Melo'nun dediği gibi, 2 sene önce Kadıköy'deki şampiyonluk anlamlı, güzel bir şampiyonluktu. Ama zor bir rakip. Orada şampiyon olduğumuz vakit puan yetiyordu, puan aldık, bu defa puan yetmez, inşallah puanlar alacağız" ifadelerini kullandı.
 
"BAŞARILI BİR HOCA İLE HERKES DEVAM ETMEK İSTER"
 
Sezon sonunda Hamza Hamzaoğlu ile devam etme isteğinde olduklarını belirten deneyimli idareci, "Seçim olduğu için sezon sonunda sözleşme bitiyor. Hamza hoca ile sözleşmede bir problem olmadı, sözle yaptık. Başarılı bir hoca ile devam etmeyi herkes ister" şeklinde açıklama yaptı.
 
"HER ŞEY OLABİLİR"
 
Devre arası transfer döneminin en çok konuşulan ismi Sneijder konusuna değinen Dürüst, "Sneijder'in sözleşmesi gelecek sezon sona eriyor. Şu an aklımızda maçlar var. Transfer dönemi geldiğinde gereken yapılır. Öncelikli olan takımımızın ve kulübümüzün menfaatleri aynı zamanda oyuncunun da menfaatleri biraraya gelirse her şey olabilir.
 
"TRANSFERDE DAHA PROFESYONEL OLMALIYIZ"
 
Yeni yabancı kuralına hazırlandıklarını söyleyen Galatasaraylı yönetici, "Arkadaşlar yabancı sistemi ile ilgili çalıştı. Biz de Abdurrahim bey ile birlikte bir toplantı yaptık. Biz de bir program yapacağız. Yönetimde olalım, ya da olmayalım, bu 14 kuralı Galatasaray'a nasıl adapte olur çalışacağız. Ben memnunum. Bir esneklik sağlayacak. Ama daha profesyonel davranmak lazım, transferler, profesyoneller tarafından yönlendirilmeli" şeklinde değerlendirme yaptı.
 
MALİ GENEL KURUL AÇIKLAMASI
 
Aysal yönetiminin Mali Genel Kurul'da ibra edilmeyeceği iddiaları sorulan Dürüst, "Mali Genel Kurullar her zaman demokratik ortamda olmuştur, yine öyle olacak. Gelen yönetimler kulübe hizmet için gelmiştir. Bunun da değerlendirileceği yer orasıdır" şeklinde cevap verdi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!