comScore

Galatasaray Galatasaray

Olcan Adın, Telles'i solladı!

16 Şubat 2015, Pazartesi 09:12
Olcan Adın, Telles'i solladı!

Galatasaray'ın son üç maçında sol bek oynayan Olcan Adın, iki asist, bir golle, sezon başından bu yana bu bölgede oynayan Alex Telles'in performansını geçti.

Dünya futbolunda beklerin hücuma katkısının ne kadar önemli olduğu konusunda tezler her geçen gün artarken, Galatasaray'da da Olcan Adın, bunun ne kadar önemli olduğunu ispat etti. Cim-Bom'da son 3 maçta sol bek oynayan Olcan, 2 asist ve 1 gol atarak sezon başından beri bu bölgede forma giyen Alex Telles'i solladı.
 
Galatasaray'ın geçen sezon devre arasında Gremio'dan 6 milyon 150 bin euroya aldığı Brezilyalı sol bek, bu sezon Süper Lig, Şampiyonlar Ligi, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa Finali olmak üzere dört kulvarda toplam 22 maça çıktı. Hazırlık maçlarıyla beraber Telles'in sadece bu sezon oynadığı maç sayısı 29'u buldu. Sambacı bu maçların 27'inde ise ilk 11'de maça başladı.
 
Sambacı bu sezon bu maç sayısına karşın sadece bir 1 asist yaptı. O asistini de Balçova Yaşamspor ile Türk Telekom Arena'da oynanan mücadele yaparken, Hamzaoğlu tarafından sol önde oynatılmıştı. Geçen sezon devre arasında gelip üç kulvarda toplam 21 maça çıkan Telles, o dönemde de 1 gol, 2 asistlik bir çizgi tutturmuştu.
 
5 GOL 5 ASİST
 
Buna karşın Olcan Adın sol bek olarak Eskişehir'de galibiyeti getiren golün asistini yaparken, hafta içinde kupada da 1 gol, 1 asistlik performans ortaya koydu. Tecrübeli futbolcu, Bursaspor maçında da Umut'un attığı golün asistini yapmıştı.
 
Olcan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'la deplasmanda oynanan kupa maçında da sol bek oynamış ve yine gol atmıştı. Böylece sol bek oynadığı maçlarda toplamda 2 gol, 2 asist yapan (Telles'in 50 maçtaki rakamıyla aynı) Olcan'ın, Galatasaray formasıyla bu sezon çıktığı karşılaşma sayısı ise 22... Sarı-kırmızılı oyuncu, totalde de 5 gol 5 asiste ulaşmış oldu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!