comScore

Galatasaray Galatasaray

Felipe Melo'dan Brezilya basınına FLAŞ açıklamalar

10 Şubat 2015, Salı 19:20
Felipe Melo'dan Brezilya basınına FLAŞ açıklamalar

Galatasaray'ın yıldızı Melo, Brezilya basınına konuştu.

FutbolArena - İşte Felipe Melo ile yapılan o röportaj...
Soru: "Samba Gold 2014 yarışmasında 3. oldun. Bu senin için ne ifade ediyor?"
Melo: "Bu benim için çok önemli çünkü şu anda Avrupa'da oynayan birçok kaliteli Brezilyalı futbolcu var."
Soru: "Galatasaray taraftarı senin tarzını çok seviyor. Bunu nasıl açıklarsın?"
Melo: "Bence bu Türkiye'de yaptığım başarılı işlerin bir sonucu. Beni seviyorlar çünkü formamı ıslatıyorum ve bu kulüp için her şeyimi veriyorum. Galatasaray her sene ilerleme kaydeden ve Avrupa'da iyi işler çıkaran bir kulüp. Her sene Şampiyonlar Ligi'ndeyiz. Umarım uzun bir süre daha bu böyle devam eder."
Soru: "Bu sevginin sırrı ne?"
Melo: "Türk halkı kolay beğenmez. Brezilya halkına benzer. Futbolu fanatikçe seviyorlar. Benim sırrım profesyonellik. Burada kırık kaburgayla, 40 derece ateşle oynadığım maçlar oldu. Ben her zaman sahada olmak istiyorum. Benim konsantrasyonum her zaman aynıdır. Real Madrid'e karşı da oynasak, 3. lig takımına karşı da olsa aynıdır. Her zaman kazanmak ve Galatasaray'ın renklerini korumak istiyorum"

Soru: "Brezilya'daki imajını nasıl görüyorsun? 2010 Dünya Kupası çeyrek finalinde Hollanda maçında kırmızı kart gördüğünd oluşan algı değişmiş görünüyor."
Melo: "Sosyal medyada Brezilyalı taraftarlardan çok sayıda teşvik edici mesajlar alıyorum. Sao Paulo taraftarları onlar için oynamamı istiyor. Flamengo ve Cruzeiro taraftarları da öyle. Brezilyalılar benim Türkiye'de yıllardır çok iyi işler yaptığımı biliyor. Bu algıyı değiştirdiğim için mutluyum. Avrupa'da uzun vadede başarılı olabilen çok az Brezilyalı futbolcu var."
Soru: "Yıllarca İtalya'da Fiorentina ve Juventus'ta oynadın. Sence Juventus'a transferin neden başarısızlıkla sonuçlandı?"
Melo: "Ben Juventus'tayken problem o dönem hiçbir kupa kazanmamış olmamızdı. Juventus gibi büyük kulüplerde eğer kupa kazanamazsan hiçbir şeysindir. Juventus'ta düzenli olarak forma giydim, her sezon neredeyse 50 maça çıktım. Galatasaray ile arasındaki fark burada kupalar kazanmış olmam. Türkiye'de 5, 6 tane kupa kazandım"
Soru: "Avrupa'nın büyük kulüplerinde oynadın ama hiç Premier Lig'de oynamadın. Bu lig senin ilgini çekiyor mu?"
Melo: "Ben bir savaşçıyım. İngilizler de bunu sever. Juventus'ta oynarken İngiliz kulüpleri benimle temasa geçmişti. Kapıyı hala kapatmıyorum. Eğer bir teklif gelirse ve bu teklif hem benim hem de Galatasaray için iyi olursa neden olmasın?"
 
Soru: "Seninle temasa geçen bir kulüp oldu mu?"
Melo: "2009'da Fiorentina'dayken Arsenal istemişti. Ama Juventus 25 milyon Euro'luk serbest kalma bedelimi ödeyerek beni transfer etmişti. Chelsea'yi seviyorum çünkü Mourinho'nun büyük bir hayranıyım. Liverpool'u da takdir ediyorum çünkü muhteşem taraftarları var"

Haber: Rıdvan AKSU

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!