comScore

Galatasaray Galatasaray

Ali Dürüst: 'Şampiyonluklar kolay kazanılmıyor'

10 Şubat 2015, Salı 15:20
Ali Dürüst: 'Şampiyonluklar kolay kazanılmıyor'

Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst, şampiyonlukların kolay kazanılmayacağını söyledi.

Kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulü Üyesi Ali Dürüst, deplasmanda 2-1 kazandıkları Eskişehirspor maçının zorlu geçtiğini belitti.

Eskişehir deplasmanının her dönem zorluğuna da dikkat çeken Dürüst, "O bilinçle gittik. Hava şartları ve sahanın olumsuzluğu üzerine eklendi. Kazandık ama oyunun geneline bakacak olursak, Eskişehirspor'un da galibiyete yaklaştığı zamanlar oldu. Maçın sonuna kadar mücadeleyi bırakmadık. Bu galibiyet önemliydi bizim için. Bu sırada eksikleri görme imkanı da oldu. Mühim olan kaybederken değil, kazanırken de eksikleri görüp, telafi edebilmek." ifadelerini kullandı.
Karşılaşmanın bitimine dakikalar kala kaptan Selçuk İnan'ın golüyle 3 puanı aldıklarını kaydeden Dürüst, "Oyun içinde sıkıntılı anlar yaşadık ancak Selçuk takım kaptanı olarak son dakikaya kadar mücadele edilmesi gerektiğinin örneğini verdi. Tatlı bir tesadüf, doğum gününde bizim ona hediye vermemiz gerekirken, o bize hediye verdi. İnşallah onun da yolu açık olur ve uzun yıllar Galatasaray'a hizmet verir." şeklinde konuştu.

"ŞAMPİYONLUK KOLAY KAZANILMIYOR"


Ali Dürüst, şampiyonluk yarışı ile ilgili olarak ise "Hiçbir şampiyonluk kolay kazanılmıyor. Ben, çok şampiyonluğa şahit olmuş bir yönetici olarak bunu söyleyebilirim. Her maç bir final. Bu bilinçte olmamız lazım. İnşallah sonunda ipi biz göğüsleyeceğiz. Maçlar 90 dakika ve yılmamak, ders çıkarmak lazım." dedi.

Oyuncuların konsantrasyonları hakkında ise Dürüst, şunları kaydetti: "Bu, konsantre olmadıkları anlamında değil. Hepsi şampiyonluğa inanmışlar. İyi bir arkadaşlık var. Sakatlıklar oyun düzenini bozdu. Teknik kadro gerekli tedbirleri alıyor. Yönetim, taraftar, teknik heyet ve takım bir bütün olup, hep birlikte kalan maçlarımıza final havasında çıkacağız ve inşallah şampiyon olacağız." 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!