comScore

Galatasaray Galatasaray

Ahmet Çakar bombaladı! 'Yüreğin yetmedi'

02 Şubat 2015, Pazartesi 09:30
Ahmet Çakar bombaladı! 'Yüreğin yetmedi'

Eski hakem ve ünlü yorumcu Ahmet Çakar, hakem Fırat Aydınıus'u oldukça ağır sözlerle eleştirdi.

Ünlü yorumcu Ahmet Çakar, Sabah gazetesindeki köşesinde Galatasaray ile Bursaspor arasındaki mücadeleyi yöneten hakem Fırat Aydınus'u ağır bir dille eleştirdi.
 
İşte Ahmet Çakar'ın köşe yazısı;

"Son yılların en zevkli, pozisyonu en bol maçını izledik...
 
Sanırım, seyirciler çok mutlu olmuşlardır. Ama siz bu satırları okuduğunuzda gerek Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hoca, gerekse Bursaspor'un hocası Şenol Güneş "Nerede yanlış yaptık" diye düşüneceklerdir. Bence en fazla düşünmesi gereken kişi, "Ben hakem miyim" diye sorgulaması gereken Fırat Aydınus'tur...
 
Maç mükemmel başladı. İnanın bana Bursaspor, ilk yarım saatte maçı beşe, altıya taşırdı. Sorgulanması gereken ilk şey, Galatasaray defansının darmadağın oluşu... Adeta bir köy takımı gibi arkasına atılan tüm toplar gol pozisyonu oldu. Fernandao kaçırdı, Ozan kaçırdı, Bakambu 3-4 tane net kaçırdı. Bu goller kaçarken, Galatasaray golü buldu. Orta sahada 4-5 pas sonucu Sneijder aniden Telles'i kaçırdı, onun da muhteşem ortasıyla Umut golü yaptı. Galatasaray 1-0 öne geçmesine rağmen hatalar ve açıklar korkunç şekilde devam ediyordu. İlk yarıda birbirinin kopyası en az 5-6 pozisyondan biri daha Volkan Şen'le yakalandı ve Bursaspor beraberliği buldu. İkinci yarıda da aynı hatalar ve aynı Bursa baskısı devam etti ve öne geçiren golü geldi.
 
İşte şimdi Hamza Hoca'nın "Biz bu kadar niye açık veriyoruz" diye düşünmesi lazım. Ama Şenol Hoca da son yarım saat takım yorulmuşken, Volkan sakatlanmışken "Acaba değişiklikleri daha önce mi yapmalıydım" diye sorgulamak zorunda. İşte Bursaspor'un yorulduğu, bazı oyuncuların oyundan düştüğü anlarda Galatasaray'ın baskısı manasız bir penaltıyı getirdi. Frikikte barajın hemen yanında bulunan Volkan topu elle kesti ve Galatasaray beraberliği ve belki de hiç hak etmediği bir puanı buluverdi. Sonuçta maç güzel ama antrenörlerin kendilerini ve takımlarını mutlak sorgulamaları gereken bir gece yaşadık.
 
Gelelim hakem Fırat Aydınus'a...
 
Bak Fırat: Aynaya baktığında "Ben adil bir hakem miyim" diye sorabiliyor musun? Sarı kartı olan Melo rakibini sol eliyle suratından itti. Dünyanın her yerinde bu hareket en az bir sarı kart. Ama bu iş yürek işi. Melo'yu ikinci karttan atamadın. Ama 10 dakika sonra Melo bu sefer rakibinin tarak kemiğine bastı en az sarı kart olması gerekirken ikinci karttan yine atamadın. Çünkü o dakikalarda Galatasaray mağluptu. Yüreğin yetmedi, şimşekleri üzerine çekmek istemedin. Şimdi "Ben hakem miyim" diye sor, aynaya bak ve yüzünü yıka."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!