comScore

Galatasaray Galatasaray

Lucescu'ya hükümet darbesi!

31 Ocak 2015, Cumartesi 15:15
Lucescu'ya hükümet darbesi!

Ukrayna'daki karışıklıklar artık tam anlamıyla bir iç savaşa dönüştü. Özellikle ülkenin doğusundaki kentlerde her gün bir çok insan hayatını kaybediyor. Mircea Lucescu'nun teknik direktörlüğünü yaptığı Shakhtar Donetsk takımı bu durumdan en çok etkilenen ekipler arasında yer alıyor.

Son bir yıldır şehrin dışında, farklı kentlerde maçlarını oynayan Shakhtar ekibinin bundan sonra kendi sahasına dönmesi iyice imkansız hale gelmiş durumda. Her gün füze ve roketlerle vurulan, bir çok binası harabeye dönen Donetsk kentinde, kulübün evi Donbass Arena da açılan ateşlerden nasibini alıyor.
 
Turuncu-siyahlı ekip son olarak ise özel bir maçının yasaklanmasıyla büyük bir şok yaşadı. Yurt dışı kampını tamamlayarak ülkelerine döndüler ve Torpedo Moskova takımı ile bir hazırlık maçı yapacaklardı. Ancak Ukrayna hükümeti Shakhtar Donetsk'e bir yazı göndererek bu maça çıkmalarının yasaklandığını duyurdu.  Torpedo Moskova teknik direktörü Valeri Petrakov bu gerçeği açıkladı ve "Shakhtar'dan resmi bir yazı geldi. Bizimle oynamaları hükümet tarafından yasaklanmış" dedi. Lucescu Türkiye'de Galatasaray ve Beşiktaş'ı çalıştırmıştı.   

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!